Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Intel ses otosansürü


Sam

Öne çıkan mesajlar

İnsanların arada bir küfretmesinden rahatsız olmuyorum ama aramıza Esenler'den katılan 14 yaşındaki Çomarcan'ın dur durak bilmeden küfretmesini de dinlemek istemiyorum.

Fakat konuşmaların filtrelenmesi de pek doğru gelmiyor. Onun yerine insanların oyun içinde birbirleriyle konuşmadan iletişim kurma yöntemlerinin geliştirilmesi daha iyi olur. İsteyen konuşmayı kapatır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence bunun snowflake/cyberbullying/gamer toxicity'yle alakasi yok, sansur de ikincil bir amac.

Tinfoil takiyorum belki ama, install-next-next deyip okumadan gececegimiz kullanici sozlesmesinde "Program acikken mikrofona takilan her sey bize aittir, ister dataminer'lara satariz, isterse devlete veririz" diye kosul koyduklarinda izle sen olayi. "Telefonlar dinleniyor" basli basina bir teror ifadesi ama commercial hale getirip, N-Word posteriyle gamerlara pazarlayinca yeni teknoloji oluyor. 

O dediginiz gruplar var olmasina varlar ama sirf dikkati baska yere cekip, onlara yuklenmesi kolay diye isimleri zikrediliyor bence.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi simdi komplo teorisi mi kurayim sana olmayan bilgimle?

Telefon %90'ini da dinlese gununun, adam %100'unu istiyor, %110'unu istiyor belki.

Telefon seni dinliyor, karsindakini dinliyor, etti 2. Bu programla 5 kisilik arkadas grubunu ayni anda dinleyecek veya 20 kisilik oyundaki herkes dinleniyor olacak ayni anda, bir kiside software olmasi yetecek belki.

Data toplama ve ona bagli olarak privacy konusu iste.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız gerçek zamanlı söyleyeni anlayıp müdahale edebilen bir sistemden ben bundan önce otoçevirmen yapılmasını beklerdim cp77'deki gibi ki esas büyük olay o olur. demek ki o da yakın artık bu yapılabildiyse.

otomatik öğreniyorsa sistem bypass etmeye çalışmak da pek işe yaramaz. şunu robocall ve robosms'lere getirsinler önce ya.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sonu gelmez bi savaş ya o. anneye küfürü kaldırırsın adam senin çıktığın yere gireyim der. sürekli yeni küfür üretebileceği için sürekli yeni sansürler üretilecek, yeni sansür çıktığında da insanlar başka küfüre geçecek. en sonunda sansürlenemez kelimeler kullanılacak çünkü onların sansürlenmesi konuşmanın engellenmesi anlamına gelecek.

a.m.k küfürünün uzun halini ele alalım mesela: a.m.k, amq, aq, ak sürekli varyasyonlarını gördük, en sonunda a.m.k diye gazete çıktı mesela. hadi al sansürle gazeteyi bakalım.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

makinenin insanla mücadelesinde makine er-geç döver. botlar bizim çözemediğimiz captcha'ları çözebiliyor, bizim uyduracağımız kelimeleri de çözer. o noktada zaten denen şeyleri insanlar anlayamaz hale gelince söylemiş olmanın bir değeri kalmamış oluyor. hedef kişi anlam veremediyse zaten ulaşılan sonuç aynı, gene mutelanmış gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani o makineyle mücadeleden çok insanın özgürlüğünü ne kadar kısıtlayacağınla alakalı bişey.

sonuçta full sansür = full mute = sıfır iletişim. küfür var mı? yok, çünkü iletişim yok lol.

yani halkın özgürlüğünü full kısıtlayarak tüm suçların önüne geçebilirsin mesela. ama full kısıtlama söz konusu olamiyor ve haliyle suç da sıfırlanmıyor. bi sınırı var ve orayı geçemiyorsun. o sınır ne bileyim çin'de daha ileride, usa'de daha geride vs.

sınır olduğu sürece de eğer oyununda iletişim olsun istiyorsan adamlar tek harfi bile küfür olarak kullanmaya başlayabilir. -de, -da'yı küfür olarak kullanmaya başlayabilir. yeterince yaygınlaşırsa amacına ulaşır.

adam "ez" diyor geçiyor mesela oyunda ve 2 harfle ezikleyip dalga geçmeyi başarıyor, karşı taraf da alıyor mesajı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işte bunların hepsini makine tanıyacak şekilde kendini eğitiyorsa insanların anlayamayacağı hale getirir, o noktada zaten söyleyememiş oluyor kişi. yaygınlaşanı sistem hemen eklerse insanlar yarışamaz diyorum. bunları söyleyecek kişi zaten karşı tarafın anlaması sayesinde oluşturacağı psikolojik hale ulaşmak için söylüyor. karşı taraf anlamıyorsa zaten başka dilde saydırıp sövmek de mümkün ama bir esprisi yok. duyan için de amaca ulaşmış oluyor sistem.

sistemin ana maksadından ziyade ne şekilde kullanıldığı bence asıl controversial kısım. white nationalism'i kapadığımız gibi blm'i kapayamıyor muyuz mesela, kim hakimi bu filtrelerin vs vs.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...