Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rika için Yardım (FIP Tedavisi)


rika

Öne çıkan mesajlar

spacer.png

Herkese öncelikle merhaba.

Paticik'in kediseverlerinden destek istemeye geldim.

2014'ün yazında bir gazete binasının su borusunun içinde son anda ölmekten kurtulan kedi kardeşlerden 2 tanesini sahiplenmiştik. 2'si de dişi olsun istemiştik ama 1 tanesi erkek geldi ama tabii ki gönlümüz ısınmıştı ayırmadık kardeşleri. Tam Dünya Kupası zamanıydı ve isim olarak da Kosta ve Rika isimleri aklımıza geldi. Erkeği Kosta, dişisi Rika, birlikte büyüdüler, hatta kısırlaştırmayı geciktirince aynı zamanda bir Game of Thrones vakası yaşadık. Rika gürbüz 5 erkek evlat doğurdu ve onları da sahiplendirdik. Daha sonra ben evden ayrıldım. Gittiğim ev küçük olduğu için ve kedileri de ayırmayalım diye kediler ev arkadaşımda kaldı.

Her şey güzelce giderken maalesef Rika geçtiğimiz Şubat'ta hastalandı. 2-3 hafta kan değerleri çok düştü, anemi dediler ama hiçbir tedavi işe yaramadı. En son kan nakli gerekti ve şansımıza bir arkadaşın kedisi kan verebildi ve Rika toparladı. Önceleri FIP testi olmasına rağmen ilk başta negatif çıkan test sonrasında "pozitif olabilir" gibi bir sonuç çıktı ve veteriner son çare FIP tedavisine başlayalım, 2 hafta deneyelim, eğer işe yararsa devam edelim, zaten işe yararsa FIP demektir dedi; eğer tedaviye yanıt vermezse de maalesef Rika'yı kaybederiz dedi.

Biz de 2 haftalık tedaviye başladık ve çok şükür ki Rika toparlamaya başladı şu anda da 84 günlük tedaviye devam ediyoruz ve Rika baya iyi duruma geldi. Ancak çok masraflı bir tedavi. Bir tedavi serumu min. 80 euro (90-100 euro da olabiliyor) ve bir serumdan 2 günlük aşı için malzeme çıkıyor. Kısacası desteklerinizi bekliyoruz. 1 dolar, 1 TL, yani ne kadar az bile olsa destekleriniz çok önemli. Yardım gelmezse ölecek şeklinde yalan söylemek istemiyorum çünkü eski ev arkadaşım bankadan kredi çekti ve ne olursa olsun birikimlerden oradan buradan bu parayı ödeyeceğiz; ama eğer destek verebilirseniz gerçekten çok mutlu oluruz. Biz bir kedinin insanın çocuğundan farklı olmadığını düşünüyoruz. O yüzden 1 milyon TL bile olsa bu tedaviyi yapacaktık ama aynı zamanda da yüreği ve vicdanı olan kedisever ve hayvanseverlerin de böyle durumlarda yardımlaştığını da biliyor ve iyi insanlara inanıyoruz.

Paypal ve USD ile yardım etmek için: https://gogetfunding.com/help-rika-to-continue-to-live-with-kosta/

TL ile yardım etmek için: https://www.petevin.com/fip-hastasi-rika-icin-1-urun

Instagram hesabı için: https://www.instagram.com/rika_fipwarrior/

Rika ve Kosta'nın hikayesi için: https://www.instagram.com/p/CNAFWR-LY3N/

(IBAN ile para göndermek isteyenler ve sorularınız için özel mesajdan bana ulaşabilirsiniz)

Saeros tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...

merhaba 

arkadaşımın kedisi de fip oldu 68 günlük tedaviye başlıyor ancak ilaçlar aşırı pahalıymış ?

birkaç gündür reddit quora falan ucuza getirmenin yollarını araştırdım da yok. Facebookta fib warrior 5.0 diye bir grup buldum. Kullanılmayan ilaçlara talibiz 
 

umarım rika da güzel günlerine hemen kavuşur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler, aslında kavuştu diyebiliriz. 84 günlük tedavi süreci bitti. şimdi de 84 günlük gözetim sürecindeyiz. evet ilaçlar maalesef aşırı pahalı. eğer ilaç satın alacak kişi bulamazsanız özel'den ilaç temin eden birinin numarasını verebilirim. önemli olan bir şekilde para/bağış toplamak, facebook whatsapp vs gruplardan düzgün bilgi almak. gs (fip ilaçları) ilaçlarını uygulayan deneyimli veterinerle çalışmak (istanbul anadolu yakası ise vet art'ı öneriririm) ve süreci iyi takip etmek. çözümü var, kesin değil tabii ama ihtimali var kurtulmasının.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...