Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acil yardım lütfen... Kedim Boğuluyordu


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Şehir dışında olduğum için kedim babamlardaydı 2-3 haftadır, onların da kedileri var aynı yaştalar falan, daha önce de 4-5 gün 1 hafta arası kalmışlığı vardı onlarda 1-2 kere. Yabancı olduğu bir ev de değil, ben İstanbul'a gelirken yanımda getiriyorum genellikle.

Dün babam telefonda kedi kusuyor dedi, arada kıl yumağı çıkartıyor diye normal karşıladım ben de. Bugün de aldım beraber eve döndük. Yolda bir kez ağzından köpükle karışık salya çıkarttı, bir yandan da yalamaya çalışıyordu.

Az önce evde de aynı şey oldu, ancak bu sefer kendini oradan oraya atmaya başladı, nefes alamıyordu. Altına da kaçırdı korkudan. Bir şekilde parmağımı soluk borusuna sokup, salyayı çıkarttım, sonra rahatladı.

Arada gelen bu nöbetler hariç hiç bir sıkıntısı yok, bayağı hareketli, keyfi yerinde, purluyor falan.

Mamasını değiştirmedim, suyunu eksik etmiyoruz, babamlar zaten benden 10 kat titiz o konularda, tuvaletini bile günde 2 kez temizliyorlar en azından. Az önce 24 saat açık veterinerlerden bir tanesini aradım, kontrole getirseniz iyi olur dedi ama veteriner başka şehirde. Sokağa çıkma yasağında gitmek pek mümkün değil + sabah olsa burada bir veterinere giderim zaten.

Gece ben uyurken boğulur eder diye korkuyorum, bana bir akıl verin lütfen.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, deadwoll dedi ki:

Az önce 24 saat açık veterinerlerden bir tanesini aradım, kontrole getirseniz iyi olur dedi ama veteriner başka şehirde. Sokağa çıkma yasağında gitmek pek mümkün değil + sabah olsa burada bir veterinere giderim zaten.

Gece ben uyurken boğulur eder diye korkuyorum, bana bir akıl verin lütfen.

Oncelikle gecmis olsun. 

Maalesef konu hakkinda fikrim yok ama boldladigim kisim icin yaziyorum; 

gideceginiz veteriner yasaktan bagimsiz olarak size izin kagidi yazabilir, veya izin kagidiniz olmasa bile aciliyet bildirerek seyahat edebilirsiniz / yasak saatlerde klinik veya eczanelere gidebilirsiniz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gunlerdir normalken dun yine basladi ayni sorunlar ve sanirim bu is kusma degil. Nobet geciriyor sanirim... Bugun Eskisehir'e veterinere goturecegim. Sikliklari da artti. Gunde bir kereydi ilk basta, veterinerden donunce hic olmadi, dun ama 3 kere ve bu sabah 5ten beri 2 kez nobet gecirdi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkürler herkese. @Dynun abi Nuhun Gemisi'ne götüreceğim, bir kaç kez götürmüştüm iyilerdi. Eskiden Gönen'e götürüyordum ama o kapatmış sanırım. Nuhun Gemisi'nin kendi lab.'ı varmış, en azından test sonuçları hızlı çıkar diye düşünüyorum.

Umarım ciddi bir şeyi yoktur eşşeğin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esek sipasinin tum kan degerleri,biyokimyasi falan iyi, MRI ceken veterinerin dedigine gore MR'da da sorun yokmus (rapor cikmadi daha), dolayisiyla epilepsi tedavisine baslamaya karar verdiler.

En azindan bobrek, ciger vb. sorunlardan kaynaklanmiyormus, simdi ilac dozu ayarlamak icin bir sure ugrasacagiz sanirim ama sonra bir duzene girmesini umut ediyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...

Bu arada ilac temini konusunda bayagi sorun yasiyorum. Bugun gittim yine recete yazdirdim ama eczaneler vermiyor. İlla e-recete istiyorlar, veterinerler de yesil e-recete vermiyor. Bir eczane bulduyduk, o da artik vermeyecegini soyledi... Su an tirim tirim ilac ariyoruz ki vetenirer, doktor, eczaci akrabalar, tanidiklar falan var hesapta...

İlac da bu arada pakedi 7 liralik epilepsi ilaci ama millet u..urucu olarak kullaniyormus. Yavsaklar yuzunden ihtiyaci olan ulasamiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya devlet prosedurleri degistiriyormus son yillarda surekli. Veterinerlerin e-recete yazadigini soyluyorlar falan dogru duzgun bir bilgi yok. Veteriner olan bir akrabam bugun erecete yazmayi deneyecek, o zaman daha met bir cevap verebilirim.

Bu arada dun eczaci bir tanidigi sikistirdik, adam aslinda yazili yesil receteye ilac veriliyor ama evraklari 5 yil saklamamiz lazim, denetimde sorun oluyor ve ilac ucuz o yuzden kimse yazmiyor dedi...

Dun tanidiklara sora sora İstanbul'un bayagi sacma sapan bir yerinde iki kutu bulduk aldik bu arada. Bakalim temelli cozum bulmaya calisacagim bu ay.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

veteriner klinikleri cevresındekı eczaneler genelde ilacı verir.e recete henuz bizde tanımlı degıl(en azından benım bıldıgım klınıklerde yoktu 28 hazirana kadar).yazılı recete ile rahatca alıyoruz.Birde niye eczane ile ugrasıyorsun,veterinerine soyle depoya getırtsın sen veterınerden al.depolar ilaçları veteriner hekıme verıyor.tarım bakanlıgının sistemine hastalıgı ve hayvan sahıbını işlediğinde sorun kalmıyor

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...