Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Smart Tv Yönetimi


NeroWarden

Öne çıkan mesajlar

Merhaba, Yeni Samsung televizyon alacağım ama Youtube'a kesinlikle girilmesin istiyorum. Uygulamayı kaldırmak çözüm olmuyor. Ufaklık onu da yüklemeyi öğrenmiş. MDM programları gibi bir şey yükleyip cihazın içeriğine müdahale etmem lazım fakat yüce google da bulamadım bir içerik. Bilgisi olan varsa yardım ederseniz sevinirim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi anne babalara akıl vermek en sevmediğim şey ama engellemek böyle durumlarda hiç bir şekilde çözüm olmaz. Senin haberin olmadan farklı ve zararlı mecralardan takip eder edeceğini. Benim de kucuk kızım var her izlediğini mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum. Zararlı kanalları engelliyorum falan. Her zaman yanında olamıyoruz tabi ama en azından bir temel olsun çocuk doğruyu yanlışı bilsin diye çalışıyorum. Belki YouTube kaldırmaktansa bir pedagogdan yardım almak daha faydalı olabilir. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pedagogdan yardım alıyoruz. Ayrıca DEHB var oğlumda. Engellemek bizim de istemediğimiz bir yol fakat elimizde bir şey bırakmadı maalesef. Tek derdim youtuberlar ve ürettikleri içeriklerle. Onları engellediğim herhangi bir senaryoda işim çözülüyor.

Ayrıca teknoloji çağı bebeleri ne betermiş ya. Annesinin telefon desenini takip edip ezberlemiş. İçerisindeki MDM programını açıp tabletindeki yaşını büyütmüş. Sırf oyun indirebilmek için. (8 yaşında)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu iyidir wifi5: (cok fazla secenek yok TR'de bu kolay open-wrt atiliyor)

https://www.akakce.com/router/en-ucuz-zyxel-armor-z2-ac2600-mu-mimo-4-port-2600-mbps-fiyati,34153240.html

1- modemin wifi'ini iptal et, cocuk cozer.

2- kablo ile wan'dan buna bagla "Force Local DNS" ayarla, dns degistirip giremez

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bende 2 tane oğlan var; 8,5 ve 10,5 yaşlarında.

Apple TV ellerinde Netflix ve Amazon Prime'da seriden seriye koşuyorlar. Sabah 6,5-7 gibi kalkıp online derslere kadar izliyorlar. Akşam da beraber animasyon veya aile komedisi tadında filmleri beraber izliyoruz denk getirirsek.

Youtube'dan Lego set inceleme veya Lego fan videoları izlemeyi seviyorlar. Onu da bizim yanımızda TV'den sadece hafta sonları izleyebiliyorlar. Tabletlerinden istedikleri videoyu airplay ile sırayla aktarıp izliyoruz. Bazıları inaaaaanılmaz sıkıcı ama kontrol altında olmaları adına o şekilde yapıyoruz.

Online ders aralarında laptop ile Among Us videoları ve ağırlıklı olarak da Pokemon karekteri çizim videoları izliyorlar. Laptop aktivitelerini Kaspersky ile kontrol ediyorum. Uzaktan router'a erişip cihazların erişimlerini kısıtlama şansım var ama onu gerektirecek bir durum yaşamadım.

Onun haricindeki saatlerde dijital eğlence yok. Türkçe içerik hiç izlemedikleri için bizim youtuber salaklıklarından uzaklar çok şükür.

Büyük oğlumda dikkat dağınıklığı ve "coşku" vardı. Satranca götürdüm ve oynadık falan; yaşla beraber oldukça toplarladı. Kitap okumanın faydası ise çok daha büyük oldu. Ama konulan bir teşhis falan yok kendisi için, doktor (pedagog falan değil) tavsiyesi ile biz okumaya ve satranca yönelmiştik.

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben başlığı fava alayım, 3-5 sene sonra boşuna yenisini açmayayım ?

17 aylık oğlum , karıştırılmadık dolap bırakmadığı için her yere kilit taktım, 2 günde çözdü nasıl açıldıklarını farklı farklı kilitler bana mısın demiyor. açamadıklarını öküz gibi kuvvetiyle kırıyor zaten.

ellemedik cihaz bırakmıyor ne var ne yok topluyorum ortadan ama full evde olduğumuz için 1 senedir her şeyi görüp öğreniyor ve deli gibi istiyor. 2-3 sene sonra nasıl başedeceğiz bilemiyorum. şimdiden akıllı saat kullanmayı biliyor çocuk hangi tuş ne işe yarar vs. anlıyor.

Yapma, etme demek kesinlikle faydalı değil merak ediyor çocuk anlamak istiyor. O yüzden çocuğu olmayanların anlamaması çok normal

Liebe tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oha ne kadar ilginç daha 17 aylıkken karıştırılmamış dolap bırakmamış, üstüne bide kilitlerinin nasıl açıldığını öğrenmiş. Bide üstüne ÖKKÜZ gibi kuvvetli (kesin babasından almıştır) kırıyor geçiyor, akıllı saatleri çözüyor falan aman tanrım VAAAAUUVVVV

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nextdns bence kolay ve ucuz cozum. 

isterseniz direkt evdeki router a koyun ev icin global kurallar olsun, kendi bypass etmek istediginiz kurallar icin kendi cihazlarinizdan degistirirsiniz,

isterseniz de sadece cocugun erisimi oldugu cihazlari ayarlayip onlari bloklarsiniz.

Cok basarili bi parental control ve analytics hizmeti sunuyor istenilirse. 

Fikir vermesi icin ss birakayim;

0A97TOM.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

17 dakika önce, axedice dedi ki:

Oha ne kadar ilginç daha 17 aylıkken karıştırılmamış dolap bırakmamış, üstüne bide kilitlerinin nasıl açıldığını öğrenmiş. Bide üstüne ÖKKÜZ gibi kuvvetli (kesin babasından almıştır) kırıyor geçiyor, akıllı saatleri çözüyor falan aman tanrım VAAAAUUVVVV

 

aga "ama bizim çocuk çok muhteşem diğer çocuklardan çok farklı" falan diye demiyorum ki bunları, nerden çıkardın. çocuk sahibi olmadan bunları yaşamadığımız, görmediğimiz için bu kadarı da olmaz dediğin veya aklına bile gelmeyen bin tane şeyi yapabiliyormuş çocuklar. o yüzden çocuk sahibi olmadan konuşmamak lazımmış diye yazdım, laf sokmuş olmak için uğraşma yahu durduk yere. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...