Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jujutsu Kaisen


Borlach

Öne çıkan mesajlar

109222.jpg

 

Özet;

Alıntı

A boy fights... for "the right death."

Hardship, regret, shame: the negative feelings that humans feel become Curses that lurk in our everyday lives. The Curses run rampant throughout the world, capable of leading people to terrible misfortune and even death. What's more, the Curses can only be exorcised by another Curse.

Itadori Yuji is a boy with tremendous physical strength, though he lives a completely ordinary high school life. One day, to save a friend who has been attacked by Curses, he eats the finger of the Double-Faced Specter, taking the Curse into his own soul. From then on, he shares one body with the Double-Faced Specter. Guided by the most powerful of sorcerers, Gojo Satoru, Itadori is admitted to the Tokyo Metropolitan Technical High School of Sorcery, an organization that fights the Curses... and thus begins the heroic tale of a boy who became a Curse to exorcise a Curse, a life from which he could never turn back.

 

Düz shounen animesi ama bayağı iyi.  Biraz old school havası da var. Stüdyosu mappa, animasyonlar da çok güzel.

Haftaya final yapacak. Bişeyler izleyecek boş vaktim var, hem kafam dağılsın hem de testosteronum tavan yapsın diyenler için birebir. 

ending 2;

Spoiler

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...

jujutsu-kaisen-the-movie-0-novel-edizion

Jujutsu Kaisen 0

Büyük satış başarısı yakalamış yeni denebilecek Manga'dan uyarlanan Jujutsu Kaisen'in Anime'sinin ilk sezon ulaştığı kitlenin büyüklüğünden -shounen türüne ilgimin çok az olmasına rağmen- az çok haberim vardı. Filmin de Japon yapımı filmler içerisinde hasılat başarısı olarak ilk 15'e girmesinden ve pandemi sürecinde bile Japonya dışında yüksek bir izlenme yakalamasından dolayı da seriye girmeden önce bir giriş niteliğinde olan filmi es geçemezdim.

Jujutsu Kaisen 0, kendisinden önceki Shounen hitlerinin çoğunun parlak yanlarını alıp bunları tür için en üst seviye animasyonlarla bir araya getirmiş. Naruto'daki içine korkunç güçte bir canavar kaçmış bir veletin eğitilmesi gerekmesi, her daim egzantrik takılan ama kendi çapında karanlık geçmişi olan bir öğretmen, "kötüyüm ama sor niye kötüyüm?" modundaki kötüler, ayrı ayrı süper yeteneklere sahip sınıflandırılmış kahramanlar, son olarak da

 

başrol karakterin sülalesinin o evrendeki efsanevi bir kahramana dayanması

, Bleach'deki gibi kaptanların ve öğrencilerin ayrı ayrı hiyearşisi olması ve tüm kahramanların bir nevi exorcist olması gibi benzerlikler bu öykünme evresinde en dikkati çekenler. Bunlara ek olarak sosyal Darwinist olarak tabir edilebilecek bir boss kötüye ev sahipliği yapması ve özel yeteneklere sahip gençlerin eğitildiği bir akademide geçmesi açısından da X-Men (yada Harry Potter, artık nasıl görmek isterseniz) evrenine de muazzam bir öykünme mevcut. Tüm bu öykünmeler yaratılan evrenin orijinalitesini belli bir seviyeye kadar sınırlasa da seyir zevkine herhangi bir sekte vurmuyor. Konunun ana dayanaklarından birisinin akran zorbalığı olması ve bir shounen hikayesinden beklenmeyecek derecede kanlı olması ise filmin orijinalitesini bu anlamda bir tık yukarı çekiyor. 

Asıl değinmek istediğim şey filmde de göreceğiniz üzere 2D animasyonların muazzamlığı. Yememiş içmemiş, görsel bir şölen yaratmışlar. Attack on Titan izlemedim ama 10. yıl projesi olarak bu film gerçek manada ünlerini tasdik işi olmuş. Bunlara eşlik eden muazzam müzikler de cabası. (Müzikleri Hiroyuki Sawano mu yapmış diye bakmaya geldim ama Terui Yoshimasa diye yeni bir yetenek, sanırım bu ismi ileride çok duyacağız) Bunlara ek olarak bazen sadece 30 saniye olsa da muazzam güç gösterileri yapıp giden tüm kahramanların seslendirme kadrosu muazzam isimlerden oluşuyor. Özellikle ekzantrik öğretmenimizin Yuichi Nakamura, cool kötü adamımızın Takahiro Sakurai, konuşan pandamızın Tomokazu Seki, Halberd taşıyan beyaz saçlı ablanın Kotono Mitsuishi, Kenya'lı abinin Kouchi Yamadera, başrol karakterin Megumi Ogata, onun içine kaçmış canavarın Kana Hanazawa, okul müdürünün Takaya Kuroda, hatta film boyunca sadece sushi malzemeleri sayan Toge'nin Kouki Uchiyama olduğunu farkettiğinizde içiniz kıpır kıpır olacak diyebilirim.

Filmin eksikleri olarak zaten gördüğümüz sahnelere Bilal'e anlatır gibi geri flashback yaptıkları sahnelerin cılkının çıkmış olması (başrol karakterle ilgili flashback'lerin sadece bir tanesi daha önce görmediğimiz bir sahneden, o sahnedeki twist'in de pek de sürpriz bir tarafı yok, basbaya herkesin öngörebileceği bir noktaya dayandırmışlar), exorcist kadronun güç gösterileri muazzam olsa da çoğunu 30 saniyeden fazla göremememiz, villain kadrosunun geri kalanına ne olduğu konusunu TV serisine bırakmaları, after credit sahnesindeki twist'in beklemeye değmeyecek kadar alakasız bir cliffhanger ile bitmesi

 

(ulan siz filmde ölümüne dövüşmediniz mi yani!)

, ayrıca

 

iyileştirme faktörüne sahip exorcist'lerin bu yetenekleri ile ölmediğiniz sürece başınıza ne geldiğinin pek de bir öneminin kalmamış olması

açısından da film yükseldiği çoğu noktadan ortalamaya doğru iner gibi oldu. Filme 10 üzerinden 7.5 yada 8 verebilirim. Seriye izlemeye kesin olarak ikna ediyor, oradan da bir bonusu var. Shounen Anime sevenlerin kesinlikle izlemek isteyecekleri bu filmi halen sinemalardayken kaçırmayın derim.

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...

Jujutsu'da son bölümlerdeki (ep30-31) olayı baya saçma buldum ben ya.

Spoiler

mechamaru 50 tane robot basabiliyorsa neden bi tanesini Gojo'nun dibinde bekletmedi veya veil dışında bi tane telefonlu köle bırakıp olay sonrası mesaj gönderseydi...

koca robotu yapmaya zamanı vardı da bi not gönderecek sistemi mi kuramadı 😕 he anlaşma detayları paylaşılmadı. hadi diyelim ki öyle bi anlaşma yaptılar ki bu pozisyona düştü diyelim.

e o zaman da bayaa baya intihar oldu yani bu olay. 😕 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...