Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Jahrein ve LGBTİ+ Gaga Bulut kavgası


Zyrobod

Öne çıkan mesajlar

7 saat önce, Tampere dedi ki:

Hepinizi seviyorum arkadaşlar bana çomar diyen pirinç seni de seviyorum kavga çıkmasın Cystein için ?

ya comar sozu icin ozur dilerim de, aslinda direkt olarak comar demedim. 3 ihtimalden biriydi ama bu da kaba oldu tabii. 

imamoglu-jahrein olayinda da jahrein'in etik acisindan soyledikleri %100 dogru abi. bunun aksine inanmam imkansiz. eger sen belediyeden ihaleyle bir sanatciya konser yaptiriyorsan, sonra bu sanatci youtube kanalinda sana UCRETSIZ PR VIDEOSU yapiyorsa burada bir is var kardesim. hic hic hos degil bu. jahrein'in bu konudaki tutumu da belki yanlis sozcukler iceriyor (opucukle mi odediler vs, yanlis anlasilmaya musait) ama etik konusunda bu hareketin kiymetini takdir etmek gerek. biz etik nedir unuttuk. olay zaten bu etik prensipleri geri kazanmak, yoksa zaten ne gibi bir kazanim yasanabilir ki? 

"siyaseten dogru degil." diye dusundugunuz bir hareket olabilir ama eger etik kismini takdir etmezsek, ayrica degerlendirip "ulan haklilik payi var" demezsek bu etik degerleri biz de yitiriyoruz, boylesi degerleri guzelce tesvik etmek yerine yerin dibine batiriyoruz. yani adam ufak bir konuda tamamen yerinde bir elestiri yapmis zaten, bu olayi sanki imamoglunu sauron ilan etti de yuzuk kardesligini goreve cagirdi gibi bir catisma gibi gormek, buna "kisiler arasi catisma" olarak bakmak da yanlis.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
On 02.11.2021 at 14:53, eldar dedi ki:

Yine forumdaşlarımız ifşada galiba.

 

On 02.11.2021 at 14:57, sipeyskeyk dedi ki:

Benim o ahshshdh

Nasıl buldun hemen

 

On 02.11.2021 at 15:02, µh dedi ki:

Sipeys yalnız sen de sanki eskiden daha farklı seyler yazıyordun aahahaah gurbetçi gurbetçiyi twitterda düdüklermiş.

 

On 02.11.2021 at 15:03, sipeyskeyk dedi ki:

Ben istediğimi söylerim abi vatandaşım ben, milletvekili adayı olup oy istersem beni de ifşalayabilirsiniz. 

 

On 02.11.2021 at 15:42, cicibeybe dedi ki:

Olmazsan ifsalayamiyor muyuz? Yani bu kadar zamandir sana yetmez ama evetci diye yuklenenleri tersliyordum ama suan sacmaladigimi fark ettim. Neden 10 yil onceden mi ne bir mesaji cikarip adami ifsalarsin ki yani? Motivasyonun ne olur diye dusunuyorum gercekten bulamiyorum. 

Jahreini de hayatimda izlememisimdir sevmem ama cok memnunsunuz herhalde ulkenin full 500 yasindaki vampirler tarafindan yonetilmesinden. 

 

On 02.11.2021 at 15:52, cicibeybe dedi ki:

Devlet Bahcelinin muhtemelen kasedi fln var, millet santajla milletvekilligi yapiyor, mvlerin bazilari hapse atiliyor, bazisi pkkya destek veriyor bazisi veriyor diyerek dovuluyor falan, bunu yapan da mafya babasi ulkenin en sevilen insanlarindan biri oluyor 10 videoda fln. Boyle bir ortamda Jahrein'in kibris ile ilgili fikirlerinin meclise ait olmadigini mi dusundun nedir yani? 

 

AKPyi desteklemis adamsin sen kimi nasil 2008le yargiliyorsun onu zaten hic ama hic anlamadim. 

 

On 02.11.2021 at 16:01, sipeyskeyk dedi ki:

Ne alakası var arkadaşım, bana istediğini de - umrumda olmaz açıkçası. Şimdi de ifşalayabilirsin, nereye kime ifşalayacaksın? ? farketmez açıkçası. Bu adama o zamandan beri kılım ben şahsen, şimdi de bu kanaat önderi triplerini görünce paylaştım, şuan böyle düşünmüyorum diyebilir, istediği cevabı verebilir. Milletvekili olacaksa bu konuda fikirlerini beyan etmesi lazım. 

 

şu olay ne üstünden çıktı bilmiyorum da (tweet gözükmüyor) ama "ünlü" olduğumda sipeys beni ifşalamak istiyorsa buyursun ifşalasın.

akp'nin yaptığı her işin başımıza gelecekte çok büyük belalar getireceğini söylediğimde kimseyi inandıramıyordum. "yeterince demokratik değilsin", "sen bilmiyorsun anlamazsın", "konu hakkında zerre bilgin yok" gibi karşı çıkılıyordu. o tartışmalar sırasında hiçbir pişmanlığım yok.

sanırım tek yanıldığım nokta Devlet Bahçeli üstünde oldu. eski MHP algısını kırıyordu, ılımlı bir politika güdüyordu, Cumhuriyet Mitingleri sırasında çok iyi konuşuyordu. olumlu görüyordum kendisini. sonra bir anda iktidarın koltuk değneği olmayı seçti. bu kadar sert bir geri vites beklemiyordum kendisinden.

ifşalayacaksan o mesajım üstünden ifşalayabilirsin sdf.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 02.11.2021 at 15:51, Masticore dedi ki:

Jahrein'in değiştiği fln. yok ya.   Adam nereden ekmek yiyecekse su gibi şekil alıyor. Milletvekili adaylığını şimdi gördüm  puhahahahahaha.  Alman vatandaşı Kıbrıs'lının   tr milletvekilliğinde ne işi var ya.  Kıbrısı kurtarmanın yolunu  TR  milletvekilliğinde mi gördü acaba.  

 

Jahrein ünlü olmadan önce L4D2 felan oynardım. öyle ayılıp bayıldığım biri olmadı. ama isterse forumun AKPlilerinden biri hakkında konuşalım (horace felan) yine de siyasete girmesini desteklerim.

biz niye apolitik olmakla bu kadar gurur duyan bir gençliğiz bilmiyorum (apolitik özal tosuncuğu nesli ve sonrası)
sonuçta Atatürk'ün sana sunduğu bir hak, seçme ve seçilme hakkı.
oy kullananlarla bile dalga geçip, bunun üstünden ego kasmakla uğraşıyoruz. milletvekili adaylığına heveslenen birisine "puhahahahahaha" diyoruz.

sorun da zaten burada. "AKP" tarafında yer alanlar 2002'den beri harıl harıl çalışıyorlar. utanmıyorlar, çekinmiyorlar. çatır çatır elini her taşın altına koyuyorlar. ne girişim gerekiyorsa yapıyorlar. bu sayede bu kadar başarılı oldular.

biz ise "milletvekili adayı olmuş puhahahahahaha"...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 02.11.2021 at 22:20, sipeyskeyk dedi ki:

Abicim adam Türkiye düşmanı (bence), Türkiye’yi Kıbrıs’ta işgalci olarak görüyor. Küvette katledilen aile fotoğrafının sahte olduğunu, rumların türkleri kesmediğini falan söylüyordu. Böyle düşünebilir, eyvallah. Fakat şuan milletvekili adayı.

 

2004-2010 yıllarında Kıbrıs'ta okudum. o "kıl olduğun" olayları burada tartışıp anlatmışlığım da var. mevzu sandığın kadar "TÜRKİYE DÜŞMANI OLDUĞU İÇİN BÖYLE DİYOR!!!!" kadar basit bir mevzu değil. Jahrein'in o yıllarda ne düşündüğünü söylediğini anlattığını hatırlamıyorum. ama forumda başka Kıbrıs vatandaşları da vardı, onların da benzer şeyler düşündüğüne eminim. çünkü o yıllarda radyolarda, televizyonlarda, gazetelerde bile bu tartışmalar dönüyordu. ama Türkiye'deki güncel meseleleri sırf "Yes be annem" mevzusuna indirgemeye çalışman çok yanlış.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 17.11.2021 at 03:23, Ovacikpirinci dedi ki:

ya bence olaya yanlis yerden yaklasmissin ama temelindeki mantigi anlayabiliyorum. bu adamin secilir secilmez "hahaha ich bin turken livestreamer in parlamento jajajaja" falan yapip da global contente kasip vekillik gorevini tassaga almayacaginin garantisi yok. bu korkutucu bir sey. boyle bir durum yasanirsa destekleyenler omurleri boyunca bu travmayi atlatamaz. 

yani vurgulayayim, adamin pragmatist takilip da secim olayini sahsi livestream kariyerinin parcasi haline getirmeyeceginin garantisi yok. Ama hayati boyunca toplamda 2 saatten fazla jahrein izlememis biri olarak jahrein'in twitch tecrubesini, streamerlik kariyerini 21. yuzyilin demokrasi tecrubesine ve pratigine olumlu katki yapacagina kuvvetle inaniyorum. 

ve sunu soyleyeyim, jahrein okuyunca, izleyince herife uyuz olmak normal bir sey. adam uyuz biri cunku abi. adamin karakteri bu. komik kiyas olacak ama voltaire ile ayni cagda yasayip onunla yuz goz olsaydiniz ona da uyuz olmaz miydiniz? uyuz hissettirmesi bug degil feature bence.

ayrica, bu millet neden karizmatik politikaci ariyor anlamiyorum, tokmakci arar gibi politikaci aramak. yakisikli olsun, sempatik olsun falan istemek niye anlamiyorum. 2021 turkiyesindeyiz, ulkucu gecmisi olan ex-fasist adama ovguler yigmak zorunda kaliniyor... trabzonlu muteahhite ovguler yigmak zorunda kaliniyor... bir tek obez bir alamanci gamer mi goze batti? mecliste gaming chair gormektense daha fazla karadenizli burnu gormeyi, daha fazla ulkucu tesbihi gormeyi mi yegleyelim?

yani 600 kusur vekil gonderiliyor zaten meclise, sectiginiz sey vekil adaylari arasindan hangilerini gondereceginiz. bu adam yerine kimi seciyorsunuz ki bu adam kotu bir aday olmus oluyor? deniz baykal bile mecliste (eger halen olmediyse).

 

aynen katılıyorum buna. dediklerimi çok daha iyi izah etmiş.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
On 17.11.2021 at 11:53, Xenocide dedi ki:

Şimdi okları üzerime alacağım, şu olayı forum gereksiz abartıyor.

Evet, jahrein eskiden buradaydı, mal mal konuşmuş da olabilir. De abi hanginiz 20 yaşındayken mal mal konuşmuyodunuz? Ben baya malmışım mesela kendi adıma konuşayım. 20 yaşındaki halimle şu anki halim arasında dağlar kadar fark var. 

Ben 20 yaşında mal mal konuştum, mal hareketler yaptım diye, hayatımın geri kalanını 20 yaşında yaptıklarımın etkisinde mi geçirmek zorundayım?

Dün programı izledim, adam gayet aklı başında konuşuyor. Söylediği şeylere katılmasan bile bi altyapısı var. "ben bunun çöcühlüğünü biülüyrüm yeaa küçücük pipiisi vardieaağğ" çok sığ bi bakış açısı oluyor. Hani 35'inde falan mal mal konuşur, 45'inde tersini konuşur, o zaman okey de 20 ile 30 arası ciddi fark, bütün bakış açıları bu dönemde şekilleniyor zaten. 

not: açıp 1 kere yayınını izlemişliğim yok. fanboy falan değilim. thx.

Mallik gomlegimizi cikardik da geldik ajdhajahs

20 yas icin soylediklerine katiliyorum tabii ki cogu insan daha kucukken yazdiklarina bakip bu ne be diyebiliyor ama insanin temel ideolojileri kolay kolay degismiyor. 

Ha simdi cikip ben bu ulkenin bir parcasiyim isgalci olundugunu dusunsem de milletvekili adayi olurum, demokrasi bu degil mi dese gikimi cikaramam ama gecmisi tumden reddetmek biraz siyasal islamci stayla oluyor.

Ha mevcut milletvekilleri daha mi iyi kafasiyla bakarsak sokaktan random adamin secilmesini de hakli cikarabiliriz, o metodoloji bastan yanlis bence.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...