Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wifi extender sorunu (mu?)


Litminov

Öne çıkan mesajlar

Superonline fiber internetim var. Ben kabloyla olarak kullanıyorum hiçbir sorunum yok. 18 - 06 arası 200 mbit, 07-15 arası 25mbit. Tek sıkıntım tv box wifi. Xiaomi mi stick aldım.

 

Ben istiyorum ki sinyal kalitesini ve hızını en optimal şekilde bir odadan bir odaya ileteyim. L şeklinde 3 metreye 7 metre bir odadan diğer odaya iletecek. 2 adet kapı var ancak. şu şekilde

 

https://ibb.co/n8KGn7r

 

Kapılar açık. Xiaomi mi router 4a aldım ve yere, kapının bitişiğine koydum daha çok çeksin diye. Kablo ile bağladım ve wired extender ayarını yaptım. 

 

Ancak buna rağmen benim prizli TP-Link RE200'den daha düşük sinyal veriyor. Tek artısı jitter daha az oluyor. Tüm ayarları denedim hiçbir şekilde sabit bir şey yapamadım. Mi stick'in de wifi kalitesi çok iyi değildir diye telefonla da test yaptım. Telefonda da sinyal kalitesi en fazla %50 oluyor. 5ghz zaten tek tık çektiği için 2.4 ghz'den bağlanmak gerekiyor. Onunla da alabildiğim en fazla hız 16 mbit. O yüzden sürekli hd kalite düşüyor tv box'ta. 480, 360 arası gidip geliyor sürekli. 

 

Ben bu router'ı iade edeyim mi? Nasıl bir yol izlemeliyim. Şöyle bir 50 mbit bile verse yeter ama kısacık mesafede acayip sinyal zayıflaması oluyor. Bana kalsa her yere kablo döşeyip kurtulacağım ama kablo düşmanlarıyla yaşıyorum evde. 

 

Router'ın dibine gidiyorum 5g ile 90mbit hız veriyor. 2.4g ile 12mbit hızı zar zor veriyor. mi stick de uzaktan 5g'yi çekmiyor. 

Litminov tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

extender, daha kuvvetli router denedik 3 katlı evde ama sonunda en iyi sonucu veren wireless mesh network oldu.  aldığımız modelin ikili sürümü

en stabil bu ama ilk çıkış kaynağı kadar stabilite anladığım kadarıyla imkansız. bir de 2.4ghz yavaş ama 5ghz de uzaktan mümkün değil pek gördüğüm. mesela yeni modemle salonda telefonum 5ghz kullanamıyor, düşüyor devamlı. tablet düşmüyor ama. herhalde telefonların alıcısı daha kötü.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
9 saat önce, Aluriel dedi ki:

ben bu wifi menzil sorununu tplink archer c80 diye bir wireless router alip cozdum.

aynısını yaptım ben de. C80i aldıktan sonra hiç sorun kalmadı. Uzakta kalan cihaz 2.4ghz ağa bağlanıyor yakındakiler de 5ghz'e. 5ghz'de speedtestte 90mbps civarında alıyorum. İç ağdaki hız da 350mbps civarı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...