Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Journey


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

Prens Muhammed bin Salman'ın ortakları içinde yeraldığı Suudi Arabistan'lı animasyon şirketi Manga Productions, Toei ile işbirliğiyle (?) hazırladıkları ilk uzun metrajlı Anime filmini duyurdu. 

Seslendirme kadrosu şu isimlerden oluşuyor.

Toru Furuya as Aus

Kotono Mitsuishi as Hind

Hiroshi Kamiya as Zurara

Yūichi Nakamura as Nizar

Kazuya Nakai as Musab

Takaya Kuroda as Abraha

Filmin yönetmenliğini Kobun Shimuzu (Knights of Sidonia, Godzilla : Planet of Monsters, Detective Conan) yaparken senaryo Atsuiro Tomioka (Ace Attorney, Kindaichi Shounen no Jikenbo Returns, Baki The Grappler, Vandread, Zetman, Fairy Tail, Trinity Blood, Last Exile, Pokemon, Digimon, Dragonball Super) tarafından yazıldı. Filmin karakter dizaynları Tatsuro Iwamoto (Ace Attorney oyunları, Monster Strike) tarafından yapılırken müzikler ise Kaoru Wada (Kindaichi Shounen no Jikenbo, InuYasha, Harlock Saga, Tekkaman Blade, Silent Mobius, Casshern Sins, D Gray Man) tarafından hazırlandı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Sabah bir arkadaşla Takaya Kuroda’nın Kötü Kedi Şerafettin’i seslendirdiği dublajlı fragmanı görünce abinin o kulvardaki diğer işi olan The Journey’i akşam izlemeye geçtik. Film ilk saniyesinde “gerçek olaylardan uyarlandığını” söylüyor, fakat bu “gerçek” olaylar Kuran’da Fil Suresi’nde geçen bir anlatı, tarihi gerçekler olup olmadığı sizin kendi yorumunuza kalsın.

Film geri dönüşlerle çocukken ailesinin öldürülmesine tanık olup kafirler tarafından yıllarca köle olarak kullanılan Aws’ın özgürlüğe kaçtıktan sonra kurduğu ailesini ve Mekke’yi korumak için bir grup gönüllü ile Abraha’nın fil ordusunun karşısına çıkmasını, onun karşılaştığı zorluk ve acıların inancı ile sınanmasını işliyor. 2 saate yakın filmin önemli bir kısmı karakterlerin yaşadıkları zorluklara karşı sarıldıkları inançlarını vurgulamak için anlattığı hikayelerle geçiyor. Bu hikayeler için direkt rerans verilen kısımlar da, endirekt referans verilen kısımlar da var.

Yememiş içmemiş, seiyuu kadrosuna adeta para yağdırmışlar. Başrol karakterin Tohru Furuya, karısının Kotono Mitsuishi, yancısının Hiroshi Kamiya, mentorlarının Yuichi Nakamura ve Kazuya Nakai, boss düşmanın Takaya Kuroda olduğu bir film düşünün, işte böyle bir film. Dövüş sahneleri son derece başarılı. Hatta arkadaşımla izlerken çoğu sahnede karşılıklı coştuk diyebilirim. 2D animasyonlar ortalamanın oldukça üstünde. Yaş sınırını +18’ın altında tutmak için bir hayli çok sahnede perspektif değiştirip kopan uzuvları ve organları kadraj dışında bırakmışlar ama bu haliyle bile son derece kanlı bir film. Öte yandan 3D’ler (özellikle serçe saldırısı kısmı) ise odağınızı bozacak denli kötü.

En fazla 70-80 dakika filan sürmesi gereken filmi hikaye anlata anlata uzatmayı tercih ettikleri için filme notum 7’nin üstüne çıkmıyor ama illa dini bir oluşumun tanıtımını yapmak amacıyla yapılan bir prodüksiyon ile kıyaslamak gerekirse Return of Buddha’dan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Günün sonunda epik olmayı başaran ama propaganda amaçlı olduğunu gizleyemeyen (yada gizlememeyi seçmiş), bu açıdan Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın Capcom, SNK, Toei gibi şirketlerden muazzam hisse alımları yapmasının somut sonuçlarını görmek dışında birşey için zaman ayırıp izlemenin sizin kendi yargınıza kaldığı bir çalışma.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...