Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Army of the Dead (2021) - Netflix


Sam

Öne çıkan mesajlar

Alıntı

Following a zombie outbreak in Las Vegas, a group of mercenaries take the ultimate gamble, venturing into the quarantine zone to pull off the greatest heist ever attempted. Starring Dave Bautista, Ella Purnell, Ana de la Reguera, Matthias Schweighöfer, Nora Arnezeder, Hiroyuki Sanada, Raúl Castillo, Michael Cassidy, and Garret Dillahunt. Story by Zack Snyder Screenplay by Zack Snyder & Shay Hatten and Joby Harold Directed by Zack Snyder

zack snyder yönetmen, başrolde dave bautista. snyder dawn of the dead remake'i fena yapmamıştı, bu da düzgün zombi filmi olabilir. 21 mayıs'ta netflix'te.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3-4 yıl? 15 yıldır tekrar popüler oldu işte, 2000'lerdeki trendi yeni başlatan ilk filmlerden biri de snyder'ın dotd remake'i. bir de 28 days malum. oyunlarda da l4d.

toplum düzeninin çökmesi, herkesin hergün ölüm-kalım mücadelesi vermesi, düşmanın tamamen barış yapılamaz (onlar da insan geyiğini yapan filmleri sevemedim romero'nun son filmleri gibi, bütün esprisi kayboluyor) olması, bunun da içinde yaşadığımız dünyanın çökmüş halinde geçmesi (uzayda kolonide veya ortaçağ fantezisinde filan değil) vs pek çok çekici gelen konseptleri bir arada tutuyor. oyunu olsun filmi olsun.

en azından bana cazip gelen kısımlar o zombilerle olan mücadele. henüz düzen çökmeye yeni başlarken insanların değişimle yüzleşmesi, adaptasyonu. insanlar arası eşkiyalık arbedesine, ekmek çalma savaşına döndü mü soğuyorum.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani çünkü post-apo dünyada kaynak mücadelesiyse mesele onu mad max tarzı daha iyi yapıyor, zombileri arkaya background annoyance olarak koydun mu zombilikten çıkıyor iş. bir de felaket filmlerini severim şahsen deprem vs, herkes günlük derdindeyken bir anda larger than life ölüm-kalım savaşı. bunu da her ölenin düşmana dönüştüğü bir dünyada yapıyorsun.

bir de zombilere empati yapılmıyor, onlar da yapm özürlü tamamen. matrix'le bile barışıldı, robotla bile barışabiliyorsun. veya "onlar aslında falancayı simgeliyor" yapan yok starship troopers'da filan yapılabildiği gibi. "ya aslında onları anlamaya çalışsak, sorun bizde" gibi şeyler yok. son derece kökten bir ölüm-kalım savaşı, bakteri veya virüslere karşı verdiğimiz gibi. öl ya da öldür, bu kadar. bu düzene adapte olabilenlerin (dur şu ısırılan çocuğu dönüşüp bizi yiyene kadar aramızda tutalım diyenler değil) mücadelesini izlemek bana hep ilginç geliyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
3 saat önce, Nigger_of_the_sand dedi ki:

Bu Amerika'da fragman mafyasi falan mi var yahu, hani boyle yonetmeni tehtid ediyorlar sonra istedikleri parayi alamayinca filmin onemli kisimlarini gostererek mundar ediyorlar falan.

B-movie ve TV movie'lerde daha cok spoiler veriyorlar genelde fragmanda, 80-90'lar filmleri fragmanlari de hep daha cok spoilerli.

niye herkes bu kadar sasirdi onu anlamadim?

uyariyi okudum fragmani izlemedim ? 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
24 dakika önce, progamer dedi ki:

45 dakkasını izledim bende daha da. Filmde devamlı arka planlar out of focus. Kamera bozuk gibi. Ya da böle gerkesiz zoomlu insanların suratına. Bütçesi düşük diye mi öyle bilmiyorum da rahatsız edici.

Budget $70–90 million

zack snyder gene kendi tarzında yapmıştır.

https://www.wsj.com/articles/with-zack-snyders-army-of-the-dead-netflix-brings-its-binge-model-to-the-movies-11621440147

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...