Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alice in Borderland [2020]


Natanyal

Öne çıkan mesajlar

 

Manga, animeden uyarlanmış. Ben izlememiştim ya da okumamıştım ve haberimde yoktu. Başladıktan sonra hoşuma gitti baktım da gayet iyi uyarlama diyorlar. 

5 bölüm üst üste izledik biz işte bugün bitiririz gibi duruyor. Akıyor gidiyor, izlenmez ya da zaman kaybı vs. denecek bir şey değil kesinlikle ama çok iyi bir yapımda beklememek gerek. Gantz'ın live action'ı gibi zaten aynı elemanlar yapmışlar galiba.

İzleyecek bir şey arayanlar varsa tavsiye ederim. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 

Bir live actionsever olarak Netflix'e geldiğini görünce uzun zamandır açlığını çektiğim bu türe dalış yapayım dedim ve ayırdığım zamanın hakkını verdiğini söyleyebilirim. Tanıdık oyuncular (Tao Tsuchiya, Ayaka Miyoshi ve Ayame Misaki gibi), çoğu Japon dizisini geçtim, çoğu Japon filminden bile üst seviye kalan prodüksiyon, ilgi çekici bir konu ve işleniş bir araya gelmiş, sonuç olarak bitirir bitirmez hem HDD'im kendine geldiğinde ilk iş olarak Manga'sını okumaya ikna ettiğini hem de doğrulanan 2. sezonu sabırsızlıkla bekletmeye başlattığını söyleyebilirim.

Fikir vermesi için making of videosu:

Artılar:
-Çoğu Japon dizisini geçtim, çoğu Japon filminden bile yüksek kalan prodüksiyon ve bütçe, başarılı dövüş kareografileri ve parkur sahneleri. Dev platolar.
-GANTZ meets Battle Royale feat Alice in Wonderland & Watership Down gibi bir temayı akıcı işlemesi
-Oyunların merak yaratması
-Detaylara gösterilen önem açısından beğenimi kazanması (2019'un en iyi dizileri listesine adı yazılan Raised by Wolves'de yaratığı hiçbir yer kalmamış gibi yiyecek ambarı olarak kullandıkları klübeye kapatmaları, bu dizide ise apartman sahnesinde her atışın duvarda bıraktığı deliklerin aynen kalmaya devam etmesi gibi)
-Bazı noktalardan düşündürücü sembolizmalara sahip olması

Spoiler

(örneğin Chota'nın annesinin tarikata düşmüş olması ve Shibuki'nin girdiği ilk oyunun gaz basılan bir metroyla alakalı olması, Aum tarikatının yaptığı gaz saldırısının travmasını hala hisseden bir zihinden çıktığını düşündürttü bana)


Eksiler:

-Sembolizmaların bokunu çıkardıkları yerler olması. (Arisu'nun takip etmek zorunda olduğu kızın adının Usagi yani Tavşan olması, yavşak gencin adının Chishiya yani yavşak kedi Cheshire'e denk olması, delirmiş tiranın Mad Hatter olması vs)
-Sezonun başında bölüm başına düşen zaman aralığı ne kadar genişse son bölümlerde de bir o kadar kısa olması.
-Problemlerin çözümü için illa Arisu'yu muhtaç kalınması gibi bir durum var ve Ann karakterinin Arisu'ya denk bir zekaya sahip gibi görünmesine karşın buna odaklanılmaması benim adıma üzücü bir durumdu.
 

Spoiler

-2. sezona saklanabilecek Sahil mevzusuna geçmek için acele etmeleri ve Sahil'deki mevzuyu kontrolden çıkartmak için de acele etmiş olmaları
-Bazı detaylara o kadar kafa yorulmamış olması (Sahil dışında hiçbir devre kartı çalışmazken sahilde baya baya elektronik şeylerin çalışıyor olması, son oyunda Arisu'ya oyun davetinin oyun çoktan başladıktan sonra getirilmesi, sondaki arbedede baya baya sonda master olduğu ortaya çıkan kişi bile karambolde vurulabilecekken onun olduğu kısmı tümden atlayıp sonra twist yapmaya çalışarak inandırıcılık kaybetmeleri)

Sonuç olarak Japon yapımları ile sıkıntısı olmayanların boş vakitleri de varsa izlemelerini tavsiye edebileceğim bir dizi.

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...

İlk sezon finale kadar beklentimin çok üstündeydi, buram buram "ben mangayım" diye bağırıyor zaten. O bakımdan bazı mantıksal hataları da kabullenip göz ardı etmek gerekiyor zaten. "Ay ama bu böyle olmaz ki" diye boncuk arayanlar zaten çok memnun olmaz. Hızlı tempo olup konuyu hızlı götürmelerini de sevdim yukardaki eleştirinin aksine. Sezon finalini beğenmemiştim. 2. sezon bence bölümlük karakterlerin derinliğini falan da hesaba katınca ilkinden daha güzeldi.

2. sezon finali çok ortada. Ben gayet beğendim, zaten bu kadar uçuk bi konseptte bir şeyle çekiyorsan tam yere basmayan final mecbur gibi. Ama beğenmeyen de olacaktır. Hatta patiyi tanıyosam çok höyküren çıkar. Finalde özellikle üzerine düşünüldüğünü gösteren diyalog silsilesi eğlenceliydi. Ama final bölümünün yavaş temposu akmadı, tek eksim o.

Ha bi de finalde de çok görsek de özellikle 2. sezonda şöyle bi şeyden rahatsız oldum

Spoiler

ölen ölmeyen farkı çok abartı. kan kaybından saatlece ölen de var, bir şarjör otomatik silah mermisi yiyip hayatta kalan da. Twist yapacaz diye ilk sezon da gereğinden fazla zorlayıp pörtletmişti ama 2. sezonda ölmemesi imkansız karaktelerin ölmemesi artık eşeğin kulağına su kaçırdı. point blank 1 şarjör mermi yedi kız. Ölmedi.

Hazır spo açmışken yazayım: Bahsettiğim beğendiğim diyalog da işte yok uzaylı istilası, yok gelecekteki insanlar falan pek çok alternatif son düşünmüşler çok belli. Geyiğine saydı hepsini.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...