Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wi-Fi'ın arada bir kopması


xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

1 saat önce, PrudenT dedi ki:

 o da olmazsa 2.4ghz kullanmayı denerdim (onda overlap olmayan sadece 3 kanal var, 1 6 ve 11).

Bende bundan bahsedicektim. Bazi programlar civardaki wifilarin hangi kanalda oldugunu gosteriyor. Ornegin komsular 1 ile 6 ya abaniyorsa, ben modemi 11 e ayarliyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, Fistan dedi ki:

valla dalga boyu mu ne ayarlama var etraftaki boş sinyallerde takılıyor, bazen cok wifi modem olunca etrafta bu ayarı yapmak gerekiyor. önce güzel bi modem olmalı. bazen dandik modemler 1-2 seneden sonra ısınma kaynaklı bu sorunları yapmaya başlıyor, bir sürü sorun olabilir net bi çözümü yok gibi. 

benim modem çok yeni valla 2-2.5 aylık. böyle bir sorun yapmaz diye umuyorum. baktığımda ayar seçenekleri de oldukça geniş bir modemdi keenetic.

wifi-spotter ile bakayım o zaman hangi kanallar boşsa oraya ayarlayayım. Whatsapp'da görüntülü konuşma olmadığı gibi mesajların geç gelmesi sorunu da oluyor. bazen 4-5 dk geç geliyor mesajlar. bazen telefonu elime alıp ekranı açtığımda geliyor falan

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu konuya eklenti olarak,

windows pc lerde hangi kanaldan dinleme yapmasini istiyorsak force layabiliyoruz.

Bazi routerlar 2.4 ve 5gz ayni frekansdan yayin yapar gibi gorunebiliyor. sen hangi frekansi yakalamsini istedigini sectirebiliyorsun, kendisi 5ghz yoksa 2.4 e geciriyor

neye gore var yok pek anlasilir olmadigi icin elle yapmakta fayda var.

 

ayrica etrafinizdaki yayinlarin tipi turu yogunlugunu gormek icin

https://www.microsoft.com/en-us/p/wifi-analyzer/9nblggh33n0n?activetab=pivot:overviewtab

 

5ghz baglanti benim gozumde modemle ayni odada olup modemi gozumle gorebilidigim zaman etkili oluyor.

ayptir soylemesi 1000 dl 1000 upload internete gectim, elimde laptopla sinyalin en etkili oldugu yerleri bulmaya calisiyorum. 

modemin dikey durusu ve yatay durusu bile degistirdi sinyalin gucunu. 

2.4 ile evin heryeridne 400 kusur mb yaparken, 5 ghz anca ayni odada olrusan 700-800 goruyorum.

 

 

oculus quest wifi ile goruntu alabiliyor, 5 ghz olmadimi sarhos gibi olunuyor.

 

bu modem isi scam industry resmen.

en iyi router i alirsin istedigini alamazsin, arkadasina gidersin saglayicinin verdigi modem jilet gibi akar sen iki kere servis cagirirsin router degisir eskisinden daha kotu internete sahip olrusun.

 

50 dolarlikla 300 dolarlik router bence ayni tiriviri

birinin icine daha cok aygitla alisabilsin diye daha guclu islemci yapiyorlar.

daha ust seviyeye gecmeye calisincada 1000 dolardan basliyor stabil wifi aglari.

yeni tasindigim yerde her odaya ethernet girisi yapmislar. valla solunum cihazi gibi bilgisayari fise takip calisiyorum oda oda.

 

spompas tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

modem işi scam değil, wifi işi shared media olduğu için baya zor. ortak bir otobanı kullanıyorsun yani komşularınla, atıyorum çok kalabalık bir binadaysan 2.4 kesinlikle kullanılmaz hale geliyor. ben sadece 5 kullanabiliyorum mesela o yüzden. onun yanı sıra, 5'te de kanal olayı var, ortak kanaldaysan yine sıkıntı. ha diyelim her şeyi doğru yaptın, yan dairende ergenin biri deauth saldırısı yapan bir zımbırtı kurduysa sabaha kadar uğraş sürekli kopuyorsun. yani kablosuz işi zor iş mirim.

tavsiyem: 2.4 ve 5'in ismini değiştirin, bunları ayırın. bilgisayarınızdan telefonunuzdan 2.4'e hiç bağlanmayın, şifresini falan da değiştirin. tüm cihazlar otomatikman 5'e bağlansın. olmuyorsa bir wifi dağıtıcı daha alıp modeme kabloyla bağlayın. sadece 5ghz kullanın. müstakil eviniz yoksa 2.4 artık çöp. 5ghz kapsama alanı yetmiyorsa ayrı ayrı cihazlar alın eve. 5 ghz candır.

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, PrudenT dedi ki:

Açık olandakini değiştirmen yeterli ama zaten farklı ssid var gördüğüm kadarıyla. bunda 5g yazıyor öbüründe de 2.4 yazıyordur, default öyle zaten. senin derdin başka. ben olsam 5ghz'i üst kanallara sabitler öyle denerdim (106 falan), olmadı 80mhz'den 40'a alırdım (bu da hızı bir nebze kısıp stabilite ve kapsamayi artırır). o da olmazsa 2.4ghz kullanmayı denerdim (onda overlap olmayan sadece 3 kanal var, 1 6 ve 11). bunu aynı sayfada kanal isimleri olan yerin üstünde bir kısım var yine 2.4ghz ve 5ghz diye, oradan yapacaksın. 

eve gittiğimde önce 2ghz 'yi kapatıp 5ghz'yi açayım öyle bi deneyeyim bu akşamda. 

daha sonra 2ghz ve 5ghz yi açarken 5ghz(SSID5) ismini değiştirirek deneyeyim ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

16 saat önce, sardalya dedi ki:

muhtemelen bundan, ben de adlarini degistirdim, sanki iyilesti gibi durum.

 

sende de aynisi olmus, 1 allahin kulu da cikip bunlari ayni isimde verdirtmeyelim demiyor mu acaba binlerce muhendis arasindan ?

Bende ayrı isimli olmasına rağmen sorun oluyor.

Biri atıyorum BonePART diğer BonePART_5G iken bile 5g laptopum random olarak networkten atıyordu. Komple kapadım 5gyi 2.4g idare ediyorum hem rangesi daha fazla diye. Bence modem sikko oldan sıkıntı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bu arada evde oda oda gezip kanalları taradım ama sıkıntı şu ki çoğu kişinin kanalları otomatik hangisi boşsa oraya atlıyor modemleri. Yani ben gidiyim 7 kullanıyım boş diyosun bir sonraki gün 7 de de yoğunluk oluyo dediğim gibi 5G'yi disable ettiğimden beri sorun yok. Gerekte yok 5G'ye . Onu gerektiricek bir hızı yok bağlantımın.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bazı routerlarin kafa kaldırmıyor öyle bir durum da var evet, ama adamla aynı routeri kullandığım için aletin başarabilecegini düşünüyorum afdggs

aslında kurulum yapılırken bi bakıp manuel atama falan yapılabilir ama işte... 5ghz kanal bolluğu sayesinde o riski de azaltıyor ama antenin kuvvetli olması lazım biraz. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...