Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wi-Fi'ın arada bir kopması


xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

kopması kelimesi yanlış olabilir. wi-fi simgesi gidip gelmiyor örneğin telefonda. 

şöyle ki 3 telefon 1 tablet ve 1 adet smart tv wi-fi'ye bağlı.

2 android telefon.

1 iphone 1 ipad.

misal wi-fi'ye bağlıyım. bi 15-20 dk kullanmadığımı ve telefonu kenara koyduğumu varsayalım. elime alıp hadi whatsapp'a bakayım diyorum mesaj gelmemiş-herhangi bir uygulamadan bildirim düşmemiş. ama wi-fi'yi telefonda kapatıyorum şırank diye bildirimler geliyor. gün aşırı 3-4 kere bunu yapıyor. fakat iş yeri olsun, gittiğim bir kaç wi-fi yını kullandığım mekanda bu sorun hiç olmuyor. superonline ZTE marka aletini gelip taktılar bu sorundan dolayı değiştirin demiştim. değiştirdiler ama yine aynı sıkıntı oldu.

superonline garip garip otomasyon cevaplar verdiğinden teknik anlamda çözümü siz değerli patilere danışmak istedim. 

not : ethernetle bağlı olan bilgisayarımda asla sıkıntı olmuyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

22 dakika önce, Masticore dedi ki:

wifi'yi modem üzerinden mi kullaniyorsun yoksa   wifi repeater mi takılı eve.

abi yemin olsun bilmiyorum. 

fiber alt yapısı var. ZTE marka bir modem taktı en son. 

ekstradan hiç bir şey kullanmıyorum.

17 dakika önce, BonePART dedi ki:

Bağlantı 5G mi? Superonline 5G bende de aynı sorunu yaratıyordu. Kapatıp 2.4 G ile kullanıyorum sorun ortadan kalktı.

5G ayarları için bi detaylarından bakayım. ayarlara girip.

9 dakika önce, orc_lord dedi ki:

Wifi repeater'da modeminki ile aynı ismi kullanınca çakışma yapabiliyor. Mesela TP-Link'te kurulum yaparken "_EXT" ekleyerek adını farklılaştırıyordu.

eğer öyle ise nasıl değiştirebilirim acaba ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 dakika önce, orc_lord dedi ki:

TP-Link'lerde arayüze girince "Kablosuz > Genişletilmiş Ağ" altında aktif olan wi-fi'ler çıkıyor. Oradan 2.4 ve 5 GHz için isimleri değiştirmene izin veriyor ama anladığım kadarıyla sen sadece modemden bağlanıyorsun ?

fiber cihazın yanında bundan var işte

Zte ZXHN H267A - TURKCELL SUPERONLINE

dediğim gibi. 10-15 dk bıraksam telefonu ya da tableti internet donuyor alette. ama ethernetle bağlanınca pc'de gram sıkıntı yok. aha sabah superonline ı aradım teknik destek inceleyecek dedi. neyi inceleyeceklerini biliyorlar mı diye soruyorum gık yok kızcağızdan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynı ayarlar h267a'da da var. kronik sorunlu aletler değil, hatta gördüğüm en stabil wifi performansı veren router'lardan. ben aynı sorunu yıllarca kablo modemlerle ve tplink router/extendarlarla yaşadım, bunda hiç olmadı. geri zekalı TV 5ghz baglanamadigi için cuma/cumartesi 2.4ghz yogunlasinca düşme oluyor sadece bazen. wifianalyzer ile hangi bantta hangi kanalların gün içinde daha boş olduğunu gozlemleyip onları kullanmayı deneyebilirsin. aynı şekilde 5ghz için 40mhz bandwidth deneyebilirsin, default 80 geliyor olması lazım. gelen hız görece daha düşük olur ama interference azaldığı için işine yarayabilir. teknik destek de bu tarz şeyler yapar anca işte, uzaktan erisebiliyorlar bunlara.

superonline bağlarken sakın 5ghz kullanma aman dandik o.s falan demişti yav he he deyip geçmiştim. insanlar nerede hangisi is yapar bilmediği için az cekiyo!! demesin diye öyle diyorlar sanırım. herkese de söylemişler apartmanda tek kullanan benim iyi oldu baya afsfgsga

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Superonline'ı Huawei 255S ile kullanıyorum, modem için söylenenlerden korkmuştum ama beklediğimin aksine hiç sorun yaşatmadı. 5 GHz'yi modeme yakın kapsama alanı içinde epeyi verimli kullanabiliyorum. 2.4 GHz kadar geniş alana ulaşamıyor tabii. Arka odalarda modemin 2.4 GHz'i çekiyor ama sinyal düştüğü için menzil arttırıcı ile gene 5 GHz üzerinden hız kaybını mümkün olduğu kadar telafi ederek kullanmaya çalışıyorum. Wi-fi çıkışlı powerline ile değiştirsem süper olacak, aradaki kaybı gidermek açısından ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

h267a'nın kapsama alanını çok beğendim ben. ~130m2 evi 5ghz 80mhz tek başına kapsıyor, en uzak noktada bile kopmasız 80+mbps veriyor. huawei'lerde sıkıntı yaşandığını ben de duymuştum ama hangi modeldi hatırlamıyorum.

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wlan.jpg

5GHz yi kapatayım mı arayüzde?

 

hatta alt kısımda;

WLAN SSID Konfigürasyonu

SSID5 (5GHz)

 Açık     Kapalı

SSID7 (5GHz)

 Açık     Kapalı

SSID8 (5GHz)

 Açık     Kapalı

SSID5(5GHz) Açık olarak duruyor diğer 7 ve 8 kapalı.

 

xwhiplashx tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, BonePART dedi ki:

Bağlantı 5G mi? Superonline 5G bende de aynı sorunu yaratıyordu. Kapatıp 2.4 G ile kullanıyorum sorun ortadan kalktı.

muhtemelen bundan, ben de adlarini degistirdim, sanki iyilesti gibi durum.

 

sende de aynisi olmus, 1 allahin kulu da cikip bunlari ayni isimde verdirtmeyelim demiyor mu acaba binlerce muhendis arasindan ?

sardalya tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayni isimde yapıp auto connect bırakırsanız alet kafasına göre takılıp sorun yaratabilir elbet. sorun 5ghz'in kendisinde değil, ya cihaz(lar)da ya da configde. 5ghz hız olarak her zaman daha iyi ama kapsama alanı dar, ayrıca kanal bolluğu sayesinde ginaly'nin de dediği gibi parazit yaşamazsınız. eger cihaz bir şekilde sinyali alıyorsa maksimuma yakın hızda alır ya da alamaz düşer. 2.4ghz de bunun tersi. kapsama alanı geniş ama komşular abandikca siz darlaniyorsunuz, hatta direkt hep birlikte aynı anda işkence çekiyorsunuz. ben mesela 2.4ghz mecburiyeti sag olsun akşam tv'ye internet yettiremiyorum, aynı anda 5ghz cihazlar sular seller gibi akıp gidiyor. 

 

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla dalga boyu mu ne ayarlama var etraftaki boş sinyallerde takılıyor, bazen cok wifi modem olunca etrafta bu ayarı yapmak gerekiyor. önce güzel bi modem olmalı. bazen dandik modemler 1-2 seneden sonra ısınma kaynaklı bu sorunları yapmaya başlıyor, bir sürü sorun olabilir net bi çözümü yok gibi. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 saat önce, xwhiplashx dedi ki:

bilmediğim için sorayım

5ghz ssid degismesi icin buradaki isimleri mi değiştireceğim (tabii her modemde kesin farklıdır)

 Screenshot-2021-02-17-03-04-24-161-com-a

 

 

Açık olandakini değiştirmen yeterli ama zaten farklı ssid var gördüğüm kadarıyla. bunda 5g yazıyor öbüründe de 2.4 yazıyordur, default öyle zaten. senin derdin başka. ben olsam 5ghz'i üst kanallara sabitler öyle denerdim (106 falan), olmadı 80mhz'den 40'a alırdım (bu da hızı bir nebze kısıp stabilite ve kapsamayi artırır). o da olmazsa 2.4ghz kullanmayı denerdim (onda overlap olmayan sadece 3 kanal var, 1 6 ve 11). bunu aynı sayfada kanal isimleri olan yerin üstünde bir kısım var yine 2.4ghz ve 5ghz diye, oradan yapacaksın. 

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...