Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wacom vs XP-PEN


Bone

Öne çıkan mesajlar

çok pahalıya gitmeden bir çizim tableti almak istiyorum. tabletle uzun yıllardır çizim yapanlar var forumda, hala buradalarsa deneyimlerini ve tavsiyelerini duyayım.
400-500-600 lira gibi bir fiyata bir şey almam lazım.

7 inç ve 8 inç ucuz modeller olarak şunlar var:
XP-PEN Deco Mini7: https://www.hepsiburada.com/xp-pen-deco-mini7-grafik-tablet-p-HBV00000X41I3
Wacom One Small: https://www.hepsiburada.com/one-by-wacom-small-8-3-x-5-7inc-yuksek-hassasiyetli-grafik-tablet-ctl-472-p-HBV00000HGSFX

nerdeyse aynı fiyata 10/12 inç modeller de satılıyormuş:
XP-PEN Star G960S: https://www.hepsiburada.com/xp-pen-star-g960s-12-5x8-25-grafik-tablet-8192-basinc-4-tuslu-p-HBV00000WW5YZ
XP-PEN G960S Plus: https://www.hepsiburada.com/xp-pen-g960s-plus-12-2x8-2-inc-grafik-tablet-dijital-silgi-icerigi-p-HBV00000WNG17
XP-PEN Deco 01 V2: https://www.hepsiburada.com/xp-pen-deco-01-v2-grafik-tablet-p-HBV00000UI25O
Wacom One Medium: https://www.hepsiburada.com/one-by-wacom-medium-10-9-x-7-4inc-yuksek-hassasiyetli-grafik-tablet-ctl-672-p-HBV00000HGSFV
XP-PEN Star 06C: https://www.hepsiburada.com/xp-pen-star-06c-yuksek-hassasiyetli-10-6-grafik-tablet-p-HBV00000AJUG5
XP-PEN Star03 V2: https://www.hepsiburada.com/xp-pen-star03-v2-8192-seviye-5080lpi-profesyonel-grafik-tablet-p-HBV00000HERQA

linkini verdiğim şu modelleri kıyaslarsak, hangisi veya niye alınır? genel çizim ve resim amaçları için hepsi yeterli olur mu veya eksikleri var mıdır?

Bone tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 saat önce, goldbären dedi ki:

senin ev kimbilir ne güzeldir bone. her yeri gadget doludur. sümüklü misafir çocuğu gibi gelip her şeyi kurcalamak "bu ne? şu ne?" diye sormak lazım. sırf ampermetre almaya bahane olsun diye elektronik okuyacaktın falan sdf. 

 

işine yarayacak durumda elektronik eşya alıyorsun haliyle. cep telefonu bile kullanmıyorum deme bana.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

XP-PEN Star03 V2 var bende, linux driver'i cok kotu, windows driver'i ve app'i de eh. vasat

ne amacla kullanicagina gore degisir ama bana cok buyuk geldi. ben sadece toplantilarda sema cizerken, birseyleri anlatirken gorsellikte olsun diye kullaniyorum. Cizim olarak ne kadar ihtiyaci karsilar onu bilemem. Ama malzeme kalitesi kotu plastikleri vs eline alinca anliyorsun zaten.

Bir bakmadan bisi yazmak, cizmek zor geldi bana, belki cok kullandikca alisiyordur insanlar.

iki dedigim gibi yuzey alani cok buyuk, benim ihtiyacim icin ozellikle.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 16.02.2021 at 14:26, senko dedi ki:

XP-PEN Star03 V2 var bende, linux driver'i cok kotu, windows driver'i ve app'i de eh. vasat

Ama malzeme kalitesi kotu plastikleri vs eline alinca anliyorsun zaten.

 

bilemiyorum ki. bu çin vs malı cihazların arabirimleri, kasa tasarımı vs hep dandik olabiliyor. aldığında çöpe gitmiş oluyor. ama sanki bu Deco 01 v2'yi iyi yapmışlar gibi geldi bana. kasa tasarımı olsun, üstündeki pürüz olsun, daha da pürüzlü hissiyat için koruyucu olsun, kalemin hassaslığı olsun, gayet profesyonel duruyor.
 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tablet olarak en iyisi iPad imiş herhalde. iPad Air alınca kalemiyle birlikte 7000 liraya geliyormuş. bir de Paperlike (o da €34) ekran koruyucu alınca iyice kendinden geçirtiyormuş.

bu kadar para vermek istemediğim için XP-Pen Deco 01 V2 aldım, 655 liraya kapattım işi. bunun da pürüzlü yüzeyi geliyormuş. eğer boktan bir cihazla karşılaşırsam söylerim, dalga geçersiniz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu'ya teşekkür etmiş olayım. ilk kullanımda gördüğüm kadarıyla alet canavar gibi. pürüzlü film yüzeyine bayıldım. sanırım böyle özelliğe sahip tek alet bu. sırf bunun yüzünden bile parasının hakkını verdiğini düşünüyorum. build quality çok sağlam gözüküyor. kalemin tuşuna yanlışlıkla basmak sıkıntı olabiliyor, ama onun da kullanımına alışınca tuşunun yeri çok faydalı olabilir diye tahmin ediyorum.

yeni beta driverını indirip kullandım. beta olduğundan mıdır yoksa firmanın dandikliği mi bilmiyorum da, tuşlara atanmış shortcutları değiştirmek istediğimde yazdığım ismi kabul etmiyor. shortcutı kayıt etmek istediğimde ismi atarak kayıt ediyor. sırf bu yüzden default ayarlarda bıraktım onu.

onun dışında "olmuş" bir alet gibi geldi bana. profesyonel Wacom kullanıcılarını tatmin eder mi bilmiyorum. tablet acemisi olarak tablette çizmeye alışmam gerek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayırlı olsun

kalemdeki tuşuna alışırsın zamanla, bu driver işi wacomda da sıkıntılı, kaç yıllık firma millet 20k para veriyor ayarlarını mayarlarını kendi kendine siliyor , bazen takıyosun hassasiyet pcye restart atana kadar calısmıyor, jitter problemler vs vs

windows ink i kapamazsan sıkıntı cıkabilir, şu an birşey yoksa elleşme ama

garip garip şeyler yaparsa googlelıycan artık çözüm için

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 6 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...