Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Clubhouse


orc_lord

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

Clubhouse'a kısaca Twitter'ın sesli hali denilebilir. Yeni bir sosyal medya platformu olarak hizmet vermeye başlamış. Türkiye'de ise birkaç gündür hızla yayılmaya başladı, eminim ki önümüzdeki günlerde davetiye arayanların sayısı artacak.

2020'nin ortalarında Amerika'da faaliyete geçerek o zamanlarda sahip olduğu 1500 kullanıcıya rağmen 100 milyondan dolardan fazla yatırım almayı başarmış. Üye olunca direkt waiting list'e atıyor, tanıdık birileri varsa davetiye ile hemen giriş yapabiliyorsunuz. Kapalı bir ekosistem olmasına rağmen daha yeni 2 milyon kullanıcıya ulaşmış. Facebook veya Twitter tarafından gelecekte yutulması muhtemel görünüyor. Tabii kendi başına büyüyüp devam edebilse süper olur ?

Şimdilik sadece iPhone uygulaması mevcut ama Android'de yoldaymış. Tahmin edebileceğiniz üzere celebrity'ler var ama bunun yanında VC dünyasından tanınmış yatırımcılarla sohbet edebiliyorsunuz. Türkiye'de henüz yeterince oda mevcut değil ama Amerika'da epeyi sağlam oturmuş güzelce modere edilen odalar var. Muhtemelen ileride içerik üreticileri teşvik etmek için bazı odaları üyelik ile paralı yapabilirler. Troll olaylarına hiç denk gelmedim, mevcut kullanıcı tabanı ile alakalı olsa gerek ama gelecekte nasıl olur merak etmiyor değilim ?

Belki kendisine en yakın olarak Discord ile de kıyaslanabilir ama ona göre oldukça sade hani karmaşık olmayan bir arayüzü var. Herkese açık veya belli kişilerin girebileceği odalar oluşturarak yetki vereceğiniz kişilerle modere edebiliyorsunuz. Dilerseniz sadece dinleyici olarakta odalara katılabiliyorsunuz. Düzenli takip ettiğiniz odaların yayınına göre takvim oluşturup bildirim atıyor. FOMO'dan dolayı herkesin bir süre deneyimlemek isteyeceğini düşünüyorum ?

Clubhouse

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
5 saat önce, reyou dedi ki:

yt da baktim herkes app ui nasil falan diye gostermis.

nasil oluyor odada, herkes hep bir agizdan mi konusuyor zoom gibi? 

zillimunati gibi app lan, invite atmayin ama delikanli gibi bekliyom sms gelmesini ??

Her odanın belirli moderatörleri oluyor, konuşma hakkı vereceği kişileri belirliyor. Seçilen kişiler dilediği gibi konuşabiliyor ama genellikle herkes sırayla gidiyor. Başka biri konuşurken kendisini mute'a alıyor. Dinleyiciyken konuşmak istersen el kaldırıyorsun, moderatör onay verince konuşmacı olarak devam edebiliyorsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben alışamıyorum ya. bas konuş olayı garip geliyor.
Interaktif podcast gibi güzel olabilir ama ayrıca dil öğrenmek isteyenler için çok güzel speaking clublar var her dil için. Mentorlük almak veya yapmak isteyenler için de güzel yer.

ama böyle moda, sektör sohbeti, eğlence falan için instagram live'ı yiyemez gibi geliyor

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Henüz bir invite bulamadığımızdan hala nasıl bir şey göremedik. Bekliyoruz öyle.
Invite olan varsa ben de bir dal alırım. 

Fakat inanılmaz abartı yorumlar okuyorum. Cennet vaadediliyor sanki. Az kişi olmasından ya da yeni hevesten mi ya da bu davet sisteminden giren herkes “ben özelim” duygusuna mı kapılıyor yoksa başka bir neden mi bilmiyorum ama girebildiğimizde bu kadar abartı beğeneceğimizi sanmıyorum. Kafamda deli sorular ve o sorulara manyak manyak cevaplar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

herkese 2 invite hakkı verildiğinden zor oluyor bir de sadece ios destekliyor şu an. 
2 gündür tüm ünlüler aktı. Bartu'ların şu mücbir sebepler şeysi bile daha 2. günden sponsor ile bu akşam yayına girecek.
Oda açıyorsun o odalara da isteyen giriyor ancak sadece moderatörler ve onların izin verdikleri konuşabiliyor. Katılmak isteyen el kaldırıyor. Arkadaşlarını görebiliyorsun, kim hangi odada diye sonra katılıyorsun. Ayrıca kilitli oda açabiliyorsun. 
Geleceği epey iyi duruyor. Başta alışamadım ama podcast dinlemeyi sevenleri direkt yakalıyor.
Pandemi başlarında olsaymış ig live'ı zoom'u falan epey zorlardı. Şu an hype var bakalım :d bol bol seks muhabbetleri ve kavgalar falan dönmeye başladı 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konusmayi ne kadar seven bir toplumuz arkadas.
 

Zarzarzar her unlu ve yari unlu YouTube da sohbet kanali aciyor, bir tane adam gibi ogretici yayin yapan yok. Yok mucbir muhabbet, yok los sohbet, simdi time a dusup duruyor mekanin sahibine geldik diye bir kanal, ordan armagan caglayan firliyor, burdan janset cikiyor kanal acmis yine muhabbet uzerine. Teknoseyir dahil bu furyaya uydu carsambalari geyik donduruyor lel.


Lan nihat kahveci bile muhabbet kanali acmis sdf

o degil de bir de herkes birbirini konuk aliyor. Yabanci takip ettiklerimden bu kadar bos muhabbet ve geyik uzerine icerik gormedim. Pandeminin etkisi heralde.

clubhouse da zaten tam bizlikmis, herkes konussun dursun.

ps: bi davetinizi alirim sdff

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 saat önce, bLackcha0s dedi ki:

herkese 2 invite hakkı verildiğinden zor oluyor bir de sadece ios destekliyor şu an. 

Androidçiler için şu anda maalesef yapılabilecek bir şey yok. Onlar ya bekleyecekler ya da yeni telefon alacaklar. Herhalde çok sürmez onlar için bu bekleyiş. Sanki biraz bilerek bir geciktirme var gibi geliyor bana ama hadi gene bok atmayayım.

 

5 saat önce, xaty dedi ki:

Herkesin 2 hakki varsa herkes 1ini burdan birine versin, bu iş çözülür 

Aslında çok mantıklı. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

16 dakika önce, sipeyskeyk dedi ki:

Yolladım, sen de bir tanesini buradan birine verirsin artık ?

Sağol @sipeyskeyk 

 

Bende de şu an 1 tane oldu. Bakınca Yukarıda bir sıra oluşmuş gibi görünüyor.

Orc_lord, Fistan’a göndermiş. Onun altında @Goering gözüküyor.
 

On 25.01.2021 at 16:15, Goering dedi ki:

Bekliyoruz da waiting list yalan gibi ?

@Goeringdavetiye bulabildin mi? 
Bulabildiysen bir sonrakine geçeyim. Bulamadıysan tel numaranı gönder. Böyle sıradan hızlıca paylaşarak gideriz.

ghaldszar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...