Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1-2 senede ölmeyen UPS istiyorum artık


Xenocide

Öne çıkan mesajlar

1 saat önce, paramecium dedi ki:

Selam,

UPS işi biraz çetrefilli. Çünkü aldığın ürünün içini göremiyorsun, görsen de komponent ve işçilik olarak anlayamıyorsun. Yerli firmaları çoğu giriş seviyesi ürünleri Çin destekli yapıyor diye biliyorum. Kaliteyi geçtim güvenli bile değil çoğu.

Mesela çekilen yüke göre çalışma süresi grafiğine bir tek APC'de bulabildim. Bataryayı hurdaya çıkartma süresine bakınca da şarj ve batarya kullanımını da doğru yaptığı ortada. üstünde Master priz var. Master cihazı kapatınca Slave cihazların elektriğini kesiyor; monitör ile hoparlör bende Slave bağlı. NAS, modem ve router da  ayrı bir UPS'de. USB ile bağladım NAS'a. Elektrik kesildiğinde UPS kapasitesi %50'e düşünce UPS'i güvenli bir şekilde kapanma prosedürüne sokuyor. Sonra da modem ve router da kapanıyor. Elektrik gelince de herkes güzelce açılıyor. PC'i de download için bırakınca gözüm arkada kalmıyor; güvenli bir şekilde kapanıyor.

@Robert_Poche APC'de UPSlerin değişik çıkışta olanları var. Sen Schuko çıkışlı olarak arayacaksın. Ben APC Türkiye'yi aramıştım. Aldığım dönemde direkt satış yapmışlardı ve gümrükten çekince de Cmts günü UPS ile eve teslim yaptılar sağ olsunlar.

APC'de bataryalara basit bir kapağı çıkartıp ulaşabiliyorsun o yüzden değişim kolay. 

Saygılar.

eyvallah, güzel fikir yarın deneyeceğim. 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...