Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1-2 senede ölmeyen UPS istiyorum artık


Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Bıktım lan. alıyorum, 1.5 sene sonra çöpe atıp yenisini alıyorum. Batarya şarj olmamaya başlıyor, az evvel elektrik gitti, ups devreye giriyo girmesine ama içi boş, çat kapanıyor pc.  bu kaçıncı UPS'imdir vallahi unuttum.

Ne yapmak lazım, en az 5-6 sene gidecek UPS'ler var mıdır? 2500 liraya falan var da, 2500 lira verirsem en az bi 7 sene gitsin isterim sdfg yoksa bunların fıtratında mı var bu batarya bitmesi? en iyisi 300-400'e alıp 1 sene sonra değiştirmek midir?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 tane ups eskitmişliğim var. ikisi de ~2 sene sonra öldü. orta seviye UPS cihazlarıydı. Bir daha da UPS almadım. İyi para verip alsan bile o kadar uzun götürme ihtimali (7 sene) düşük. Aküler kesin problem çıkarır.   

Birde tavsiyem var dandik alacağına hiç alma. Onların genelde elektriği regüle etme aralıkları da kötü oluyor. Bağlı cihazlar voltaj dalgalanmalarında ya da hızlı elektrik gidip gelmesinde yine de kapanabiliyor.

fir3blad3 tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hazır konusu varken bu konunun üstadları varsa ben de kısa bir şey sormak isterim.

1200W çeken bir PC, 3 ekran ve modemi UPS ile kullanmak istiyorum. Kullanma amacı ağırlıklı olrak güvenlik ve jeneratör devreye girerken ve devreden çıkarken kapanmamaları. bu Watt'ı kaldıran UPS'lerde çok ciddi fan sesi olduğunu duydum, APC'nin SMC3000I r modelini övüyorlar ancak elektrik girişleri aşağıdaki gibi ve çevirici gerekiyor. 

Başka model önerebilecek olan var mıdır? ya da çeviricilerle kullanmak ne kadar doğru olur? Bilen yönlendirebilecek olan varsa çok makbule geçer.

 

spacer.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Bu var bende: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07D7LM7TN/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o08_s00?ie=UTF8&psc=1

355TL vermişim. Birkaç kere elektrik gitti, monitöre ve kasaya bağlı işte bu da, oynadığım oyunu kaydedip kapattım bilgisayarı. Tek alma amacım bu ve bios güncelleme gibi işlerdi, şimdiye kadar başarıyla görevini yerine getirdi. Ucuz ayrıca, artık çalışmıyorum derse yenilerim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eve yonelik ups ler 1.5 sene sonra pert oluyor. Daha dayanikli olanlar server management tadinda oldugu icin fiyatlari cok yuksek. Alip alip degistirecen.

Pederlerin eski evde 5 senede 2 ups kendini oyle emekli etmisti. Bir ara annem atmaya kiyamayip, bir tanesini kapi tutucu olarak kullaniyordu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yazık ki consumer level UPS'lerde bu sıkıntı var. İçlerindeki kuru akülerin raf ömrü bu kadar.

 

Ama şunu yapabilirsin. UPS'i açıp içindeki kuru akülerin özelliklerini belirleyip sadece kuru aküleri değiştirip kullanmaya devam edebilirsin. Tabi bunu yapmak için temel elektrik bilgisine sahip olman, kuru aküyü doğru seçip uygulaman, eski kuru aküleri imha etmen ve bu süreçte evde yangın çıkartmaman lazın.

 

Özetle git yeni UPS al.

 

Kaynak: Aynı UPS'ler bizim sektörümüzde de kullanılıyor biz böyle yapıyoruz.

BonePART tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında çok kompleks bir şey değil akü değiştirmek. Ama dediğim gibi elektrik konusu olunca her zaman çekinceniz olması lazım. Özellikle AC/DC dönüşüm yapan ürünlerde kapasitelerin boş olmasından tutta, taktığınız akünün çektiğiniz yükü kaldırabilmesine kadar bir sürü adım var. Dediğim gibi kullanıcı iseniz en mantıklısı yeni UPS almak.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

UPS hep almak istedim ama hiç bir zaman upsim olmadığı için pişman olmadım. Artık dokumanları filan cloud üzerinden hallediyorum. Adobe yazilimlarinin auto-save hayat kurtariyor zaten. Bir turlu oncelik sirasina girmiyor. Yenilenebilir enerji ile doldurulan akulerle self-sufficient bir hayat surmek istiyorum tabi ama 10 yili var daha. TR için en azından. 

Yoksa 

https://www.tesla.com/solarroof

çogiyi değil mi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

UPS işi biraz çetrefilli. Çünkü aldığın ürünün içini göremiyorsun, görsen de komponent ve işçilik olarak anlayamıyorsun. Yerli firmaları çoğu giriş seviyesi ürünleri Çin destekli yapıyor diye biliyorum. Kaliteyi geçtim güvenli bile değil çoğu.

Mesela çekilen yüke göre çalışma süresi grafiğine bir tek APC'de bulabildim. Bataryayı hurdaya çıkartma süresine bakınca da şarj ve batarya kullanımını da doğru yaptığı ortada. üstünde Master priz var. Master cihazı kapatınca Slave cihazların elektriğini kesiyor; monitör ile hoparlör bende Slave bağlı. NAS, modem ve router da  ayrı bir UPS'de. USB ile bağladım NAS'a. Elektrik kesildiğinde UPS kapasitesi %50'e düşünce UPS'i güvenli bir şekilde kapanma prosedürüne sokuyor. Sonra da modem ve router da kapanıyor. Elektrik gelince de herkes güzelce açılıyor. PC'i de download için bırakınca gözüm arkada kalmıyor; güvenli bir şekilde kapanıyor.

@Robert_Poche APC'de UPSlerin değişik çıkışta olanları var. Sen Schuko çıkışlı olarak arayacaksın. Ben APC Türkiye'yi aramıştım. Aldığım dönemde direkt satış yapmışlardı ve gümrükten çekince de Cmts günü UPS ile eve teslim yaptılar sağ olsunlar.

APC'de bataryalara basit bir kapağı çıkartıp ulaşabiliyorsun o yüzden değişim kolay. 

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...