Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

K2 Kış Zirvesi


Llama

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
On 25.01.2021 at 12:12, Stringray dedi ki:

k2 kış zirvesi bayağı zor tabi de ay'a çıkmak denemez yani ama öyle yürüyerek falan imkanı yok çok zor teknik tırmanış, o soğukta jet stream'ler falan bayağı önemli iş. çıkan dağcılar da sherpa galiba bu arada sherpa grubu çıkmış denilebilir, herkes tüm kampı taşıyor yani bu tırmanışlarda o bunu taşıyor olayı yok zirve dağcılığı bireysel bir spor değil ki. 

abi buradaki jet stream'in dağcı karşılığı ne? havacılık olarak çünkü imkansızda asfjkh

k2'nin yüksekliğine baktım merak edip 28.250ft'miş. Tropopause değişebiliyor iklim faktörlerine bağlı olarak ama kutuplarda ortalama 30K FT, ekvator kuşağında 55K FT civarında oluyor. Baktım 35 Kuzey'deymiş K2 zirvesi, bizimle aynı aralık içinde yer alıyor. Şuan bizim coğrafyada 35.000FT civarında, Moskova civarında 28k ft misal. Yani bu şartlarda zirvede bile jet stream ile karşılaşma ihtimalleri yok. 

Onun dışında bi 15 sene önce falan ben bayağı ilgiliydim dağcılığa. Ticari dağ sporları birçok extreme spor girişiminden daha mantıklı ve keyifli bir iş bana kalırsa. Aya çıkmak vs. tabii biraz münazara sanatı ama cidden çok zor iş yaptıkları. Zamanım olunca en büyük hayallerimden biri benim de başlamayı planlıyorum ufak tefek organizasyonlar ile bakalım. Zaten turistik olarak en mantıklısı Everest Base Camp olur onu yapar rahatlarım sdfasdf

K2'de en çok can alan dağ diye biliyorum. Meraklısı varsa ölen dağcılar için çekilmiş film var zaten. Vertical Limit işte çoğumuz izlemiştir jksdhf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

evereste vs gidilmez çok kalabalık göte gelip ölenler oldu kuyrukta bekledikleri için milletin oksijeni bitiyor sonra gg.

buralara çıkarken belli bir noktadan sonra ölmeye başlıyorsun, oksijen desteği olmazsa fln direkt gg sadece düşerek vs ölmüyor millet. 

k2'de bu sene ölenler yine oldu sonrasında geçen pakistanlı bir abi ölmüş diye video vardı. bende çok meraklıyım ama herhalde böyle milyar dolarlık adam olup hayatta tadacağım tüm zevkleri tattıktan sonra orta yaş krizinde belki çıkarım asdad yolda ölen abiler fln var donmuş hani onu görüp devam eden insanlara saygım sonsuz ben olsam hmm saygılar görüşürüz diyip dönerim. ?

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dağcılık belgeselleri çok hoş oluyor bir iki tane tavsiye edeyim bu tırmanıştan bağımsız. 

Free Solo - https://www.imdb.com/title/tt7775622/

Meru - https://www.imdb.com/title/tt2545428/

Sherpa - https://www.imdb.com/title/tt3746250/

Üçüde birbirinden iyi, free solodaki reis ipsiz tırmanıyor düz duvara 

 

cabiria tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...