Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wild Terra 2


omersem

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar 

 

Global ingilizce Elders guildini kuracağız oyun çıkışında. Şimdiden 12 oyuncu üyemiz ön kayıt için steam den msg attı. sizlerden de oyuna başlayacak olan olursa bekleriz.  steam tartışmalar başlıklarından Guild - Elders başlığı altına oyunda kullanacağınız nickinizi yazmanız yeterli olacaktır. 

 

iyi  oyunlar

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 saat önce, Quo-Vadis dedi ki:

Ultima ya benziyorsa bende başlamayı düşünüyorum, ama öyle hardcore filan oynayamam, olsam, olsam krafter veya stealer olurum ancak. Var mı stealing, Blacksmithing , Bowcraft filan ?

bahsettiğin craftların hepsi var. Stealing diyorsan full loot var diyeyim sen anla. UO nın daha iyi grafkleri ve arayüzü olduğunu düşün. guild invite atarız crafterlar herzaman guild için iyidir. ?

ama öyle 2 günde iron armor craftlarım diye düşünüyorsan , öyle değil. iron için önce serverın bronze çağını atlatması gerekli yani biraz zaman lazım olacak. sistem gerçekten .ok dengeli ve uzun sürede süreç atlıyor. tabii ilk craftlayan sen olursan kral olursun. bir parça armorun bile etkisi oyunda hemen hissediliyor ki seti craftlasan biçersin ve deli para kazanırsın. 

omersem tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

steam fiyatı tahmini olarak 120 - 140 arası olacak sanırım

 

arkadaşlar guildimizin ismi ELDERS oyundan ya da steam başlığımızın altında yazarsanız invite atarız. tabii önce bizim 1 goldu toparlamamız ve validen izin almamız gerekli guild kurmak için ? fakat biz oyuna 2 gün erken başlayacağımızdan hallederiz diye düşünüyorum.

omersem tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben 2060 la oynuyorum bir sorun yok fps 75- 90 aradı. arkadaşım GTX 960 M ile oynuyor 1920x1080 mediumda 35-40 fps arası oynuyor ama isometrik olduğundan hiç problem yaşamadığını söylüyor. low da 45-55 arası alıyormuş. oyunda fps atlama sorunu ben fark etmedim açıkcası. ama grafikler güzel . isometrik işte ne kadar grafikten boğabilirki zaten ?

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

28 saat oynamışım haftasonu ? solo yapılabilen tüm questleri yaptım gibi. tek başıma kesemeyeceğim boss questleri kaldı geriye. quest'leri öyle bir ayarlamışlar ki oyundaki tüm içeriği görüp deneyin şeklinde. solo oynamaya çok müsait oyun. en sevdiğim ise hiç yaratık kesmeden crafter olunabilen bir oyun. (pazar gibi bir ortam lazım gerçi bunun için)

 

genel olarak beğendim, genel sistem çok güzel oturmuş ama çeşitlilik eksiği var baya (sadece sword, dagger var katana cutlass v.s. yok gibisinden). bu sistemi geliştirerek devam ederlerse baya keyifli oyun olur. early access olduğundan ileride gelir diye umuyorum. en büyük sinirimi bozan konu oyun içerisinde healing mekanizması yok. bi yaratık kestiniz canınız azaldı az dışarı çıkıp boş boş hpnin dolmasını bekliyoruz. sonra hadi gene kesmeye devam.

adım adım bahsedecek olursam:
 

Spoiler

 

- oyuna başlar başlamaz bu arsa benim! diye işaret koyuyorsunuz ve tüm mal varlığınız bu arsa üzerinde. herhangi bir şehir mekanizması yok oyunda. öldüğünüzde arsanıza koyduğunuz yataktan respawn oluyorsunuz
- oyunda level yok. skill kasmaca var. skill cap da yok (ben görmedim veya)
- saldırılar otomatik değil veya targeted değil. kendi aim'inizi kendiniz vermeniz gerekiyor. havaya kılıç sallayabiliyorsunuz yani. gelen oklardan da 2 adım kenara kayarak kaçabiliyorsunuz doğal olarak.
- resource toplarken veya crafting yaparken success %'si hesaplanıyor (skillinize göre) başarılı olursanız skill kazanabiliyorsunuz sadece. başaramazsanız hammaddeleriniz yanıyor veya tool'un durability'si azalıyor. 
- craft yaptığınız ürünlerin random quality değerleri var. üstün kalite bir copper kılıç normal bir bronze kılıçtan daha fazla dmg ye sahip olabiliyor bu şekilde. craftsman olduğunu hissettiriyor oyun sana. albionda görmek istediğim crafting sistemi bu idi.
- oyun içinde tüm yapılan aksiyonlar enerji harcıyor (yoruluyorsunuz diye düşünün). enerjinin artması için de karnınızın tok olması gerekiyor. yemek yemeniz zorunlu yani oyunda.

beğenmediğim yanları ise:

- heallenmek için alternatif yolların olmaması
- şehir mantığı yok hiç. kimse şehire gitme gereği duymuyor. npc vendorlar vasıfsız çünkü para kasmak zor oyunda. saatlerinizi harcayıp yaptığınız itemlere 3 kuruş veriyor.
- pazar mantığı olmadığı için tüm gereksinimleri kendinizin yapması gerekiyor. yani ben sadece warrior olcam asıp kescem ekmeğimi buradan çıkartacağım diyemiyorsunuz. oyun şu an zorluyor sizi bundan topla, bunu craft et, şunu geliştir diye.
- oyunda binek var ama sadece bir yerden bir yere gidebilmek için. binek üzerinde hiç bir aksiyon alamıyorsunuz

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

derebeylik sistemi var oyunda. herkes kendi içinde büyüyor. şehir(ler) demeyelim çünkü 1 tane şehir var ? üstte omersem'in attığı ana kara haritasında gözüküyor. şehir de denmez gerçi, 1 tane koridor var. sağlı sollu npc ler var craft için gereken eşyaları satan. harita aslında aşırı ufak, en alttan en üste 5-10 dk da koşarak gidebiliyorsunuz.

early access paketlerinde gelen binekler pay2win desem yeridir. pis fakirler koşarak enerji harcayarak iş yaparken. en üst seviye paket alanların ejderhası var 2x hızla koşuyorlar, aşırı büyük avantaj.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...