Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev Alarm Sistemi


Masticore

Öne çıkan mesajlar

Ev için alarm sistemi kurdurmak istiyorum ama kafam cok karışık. Siz ne kullanıyorsunuz ? 

Kale,pronet gibi yerlerden mi almalı (kiralama sistemi istemiyorum) yoksa  kendim alıp diy (bir elektrikci yardımı ile)  bir şeyler mi kurmalıyım.

 

Kapıya alarm ve Kamera sistemi istiyorum.  Aslında  pencereler de çok güvenli değil .  Ev 3. kat ve site içerisinde degil.   Sonradan  pencerelere sensör ekleyebilir miyim  bilgili bir abi yardımcı olsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla yanlış mı hatırlıyorum diye nerede çalıştığını ararken şöyle bir mesajını buldum, gerçekten tam bir geri zekalı ya. Kesin pronette çalışıyordur. Jelibonla kandırıp kaçıralım ve altın küplerini nereye gömdüğünü öğrenelim derim. 

On 14.09.2011 at 21:04, goldbären dedi ki:


işte fiziksel altını almanın da güvenlik riskleri var tabii ki.

farklı coğrafi yerlere, yalnızca iki kişinin bildiği noktalara saklayın. nitekim bankalara yatırmak da benim için aynı derecede riskli.

kiralık banka kasası denenebilir ama, en azından bir kısmı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, sipeyskeyk dedi ki:

Valla yanlış mı hatırlıyorum diye nerede çalıştığını ararken şöyle bir mesajını buldum, gerçekten tam bir geri zekalı ya. Kesin pronette çalışıyordur. Jelibonla kandırıp kaçıralım ve altın küplerini nereye gömdüğünü öğrenelim derim. 

2011den mesaj çıkaracaksak sen baya GÖT ALTIna gelirsin kardeş...

ben sapçıyım hem sapta nasıl millet trollenir diye ömden atışmıştık unutmuşsun. pronette çalışacağıma dominosta pizza dağıtırım : D

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kent ile Bosch da var ve ayrıca çağrı merkezi hizmeti de alabiliyorsun.
İstersen sen de bir sistem kurabilirsin internet veya 3/4G destekli falan.

Bozulan sisteme denk gelmedim. kiralamak yerine almak çok daha mantıklı orta ve uzun vadede.

Saygılar.

paramecium tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba,

Eğer müşteri hizmetleri desteği olsun, birşey olursa polisi arasın v.s. diyorsan aylık abonelikli Komsek, Pronet v.b. alman iyi olur. Ama gerek yok evimi takip edebileyim, istediğim senaryolarda alarm çalsın diyorsan Xiaomi nin bir serisi var. Baya başarılı. Bütün cihazlar kablosuz haberleşiyor ana ünite ile. Kurulum derdi yok, koymak istediğin noktaları seçiyorsun yani sadece.

Ana üniteyi de fişe takip evdeki wireless ağa bağlaman yetiyor. Gerisi mobile app ile kontrol altında. Çok pratik ve başarılı. Hareket sensörleri ve kapı/pencere magnetleri ayrı ayrı satılıyor, ya şuraya da koyayım dersen sonradan satın alıp sistemini rahatlıkla ekleyebiliyorsun. Kapı zilimi bile buna çevirdim açıkçası, biri zilime bastığında onu da Xiaomi üzerinden görüyorum.

Eksi yönü evde internet giderse ve o sırada birşey olursa sana uyarı gelmez ama alarm yine bağırır tabi. 

Elektrik giderse o zaman komple çalışmaz ama ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Pronet kesinlikle almayın ya, araştırıyordum da bu konuyu buldum.


Ben kasımda yeni eve taşındım. Kurulu pronet vardı işte söktürmek istedim. Eski bina vs. diye diye 1 aylık deneme verelim, eğer istemezseniz yine gelip o zaman sökeriz dediler. Ok dedim o karambolde geldiler aktif ettiler. Sadece alet teslim tutanağı imzaladım, sözleşme vs. hiçbir şey yok ki fiyat üstüne de konuşmadık. 

1 ay geçti arayan soran yok, ben aradım dedim böyle böyle tamam ilgileneceğiz dediler. Sonra hop fatura geldi. Havale ile ödeme bana fatura kesmeye başlamışlar. Aradım dedim böyle böyle, hata olmuş bla bla 

5 ay geçti işte, şuan icra ile tehdit ediliyorum borcunuzu ödesenize la diye mail atıyorlar. 2 kere de telefonla aradılar sövmenin ucundan döndüm.  Arıyorum kavga ediyorum, call centerdaki çocuklara bile giydirmeye başladım dönen yok, ilgilenen yok. Bir kere döndüler bu süreçte o da o fiyattan ikna etmek için, 30 dk dil döktü. Sonra yok. 

En son tüketici haklarına vs. gidip dava açmayı planlıyorum. Bir de bi avukatla görüşüp bu aleti kırdırarak evden atmayı planlıyorum. Başka türlü bu yavşakların elinden kurtuluş yok. 

Zaten en son dolandırıcılıktan dava açacağımı da söyledim ki bu zaten o. Bi aradığımda da sözleşmeyi başlatan kişinin telefonla benden onay aldığını söylediler. o çalışanında ismini bulup şikayet edeceğim. Benim aktif kullandığım telefondan bir kere aranmadığımı kanıtlarım vs. dedim. 

Bulaşmayın kesinlikle. Tatsızlıktan başka bir şey değilmiş bu adamlar cidden. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...