Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PSG-BASAKSEHIR


reampage

Öne çıkan mesajlar

Zenciden bahsederken zenci demek ırkçılık değildir dememe itiraz eden, sözlüklerdeki ve uluslararası anlaşmalardaki ırkçılık tanımını kabul etmeyip kendi ırkçılık tanımı üretiyor. Bunu da işi sulandırmamak adına yapıyormuş. Kimlere yapılınca ayrımcılık ırkçılık sayılıyor onun da listesini çıkar istersen. 

Kodumun fransızları(niye dallama fransıza çevirdin bilmiyorum) ırkçı bir ifadedir, bunu söyleyen ırkçı olmayabilir(tıpkı salaklık yapan herkesin salak olmaması gibi) ama bunun ırkçı bir ifade olmadığını tartışmak abes. 

Zaten dediğim yere geldi, işte adam forumda fransızlara laf ediyor çoğunluk takılmıyor, hatta savunan bile çıkıyor. Ama zenciye zenci demek ırkçılıkla mücadele çatısına sokuluyor. Elin kamerunlusu ifadesi de cabası oldu, hakem aynısını dese meslekten atılmalı denecekti. Vitrin karşıtlıkla olmaz bu iş.

eldar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar gerilmenin nedenini anlayabilmiş değilim. Evrensel ırkçılık tanımı savunuyorsun. Sonra evrensel olarak ırkçılık içinde yer alan nigga kelimesinin seslenme olarak kullanılması ırkçılık değildir diyorsun. Sen kendine göre eğip bukunce mevzuyu oluyor da ben ırkçılık tanımı hakkında yorum yapınca mı olmuyor. Ne garip iş. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

E bunu marketten alıp Çatır çatır yiyorsunuz ama ?spacer.png

 

Yurt dışında yaşayan Eti sever memleket hasretiyle yanan alamancı gardaşlarım da bunu yiyorlar. Ahanda size iki yüzlülük. Sokağa çıkıp sorsan bizim ülkede ırkçılık yoktur. Şu gerçek var ki Siyahiler bu ülkede dünyanın geneline göre daha avantajlı ve rahatlar çünkü o kadar çok foşik var ki güzel ülkemde dinden mezhepten tut soy sopa dalıp sorgulayan güzel ülkemde ten rengine sıra gelmiyor. Bunları yazarken maça bakayım dedim 5-1 olmuş. Neyse bu akşam da konumuz fuhuş olacak. 
spacer.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 saat önce, eldar dedi ki:

Zenciler kalkıp zenci tabirini hiçbir şekilde kullanamazsın derse ben bunu kabul etmem. Türkçe'de ne diyeceğiz zencilere, zenci arapça siyah demek. 

If the negroes tell us that we cannot use the term "negro" under no circumstances, I would not accept that. What are we gonna call the negroes in English? Negro means black in Spanish.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

A long time ago in a galaxy far,
         far away....

Zenciler konseyi "zenci" tabirini hiç bir şekilde kullanamazsınız kararını görüşmek için toplanmış, beyazların temsilcisi eldar ise bunu kabul etmediği için ortam gerilmişti....

 

not; bu post mizah amaçlıdır, eldar böyle bir şey demiş mi bakmadım. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Irkçı tabir kullanan ırkçılık dersi vermeye devam ediyor, öte yanda kendi ırkçılık tanımını yazan bana niye gerildin falan yazıyor ve bir yandan da nigga evrensel ırkçılığının tanımının bir parçasıdır diye sallamaya devam ediyor.

Negro latince kökenli, bu sırf ingilizce'de olumsuz anlamda kullanılmış diye tüm dünya dillerinde olumsuz anlama geliyor diye bir şey yok.  Bu saçma görüşün bir uzantısı olarak negro ayıpsa onun Türkçe çevirisi zenci de ayıp, onun yerine siyahi kullanalım komikliğine kadar gidiyoruz.

Tezimin canlı kanıtlarısınız. Neoliberal vitrin ırkçılık karşıtlığı, ırkçılığı normalleştiriyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zenci arapçada, farsçadan gelen siyah değil.  okuduguma göre afrikanın şu an zanzibarın oldugu kıyılara zenc diyolar, oralardan toplayıp getirdikleri kölelere de zenci diyorlar, araştırmanı öneririm, zenci kelimesi öyle masum değil ve bu hitaptan hoşlanmıyorlarsa sen neden daha ısrar ediyorsun anlamıyorum, tamam kendi aile arasında, arkadasların arasında konuş buna bişey diyen yok zaten ve bizi de ilgilendirmeyen bir konu.

Fistan tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

insanların negro kelimesine olan karşıtlıkları onun manası yüzünden değil. kölelik işini yapan ispanyolların negro sıfatını kullanması bunu yaygınlaştırdı. insanlar da haklarına kvuştukça kölelik geçmişini hatırlatan bu kelimeyi duymak istemediler. latince şöyle arapça böyle zıkkımca şöyle diye bir şey yok. senin dilinde siyahi insanları niteleyecek başka bir sürü kelime varsa niye inatla adamların istemediği kelimeyi kullanıyorsun. bir de ırkçılığı biz normalleştiriyormuşuz. mizan kayboldu iyice. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...