Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Topla v0.9 [22kasım20]


GERGE

Öne çıkan mesajlar

2 saat önce, GERGE dedi ki:

PC gaming alanında şu var bir de ama, benim 5600XT sistem 1080p'de high-ultra arası açıyor herşeyi hala ray tracing olmadan. Bizim gibi 4K da bunu yapmak isteyenlerin kovaladığı, disposable income olanlara ama konsol istemeyenlere yönelik bunlar. Daha ucuza odama bir TV ve Series X de alabilirdim ama almadım diyenlere.

Benim sattığım ürünün hedef kitlesi bensem ben de fiyat arttırırım zaten verir diye, işte zaten verdim =(

1080p hala norm PC gaming için, o seviyelerde uygun fiyatlı, RX 6600 fiyatında böyle aşırı bindirme yok mesela. 1440p bile daha standart olmamışken 4K'da ultra ayar isteyenin lüks tüketimin kralı olduğu ve sırf bu nedenle fiyatlandırmanın farklı hesaplanacağını unutmayın.

Dolma kalem pazarı gibi ? 20 senedir Lamy 2000 almak istiyorum bu arada, ama almak istemeye, arada sırada sitesine girip resimlerine bakmaya o kadar alıştım ki elim artık alabilecekken almaya gitmiyor ?

Bir sorum vardı, @KHaRoNabi sen bilirsin. Aldığım sistem PcPartPicker ile 680W diyor, benim UPS 800VA, sistemdeki PSU 1200W Platin. Yeni UPS gerek sanırım?

Lamy 2000 fiberglas rollerim vardi, basbaya bi toplantida birisi cepleyip gitmisti. Fiberglas ini hic o kadar sevmemistim bu vesileyle celigini alayim diyordum ustunden 7 sene gecti hala almadim hala da icimde buyuk uktedir. ?

Once yeni bilgisyarin hayirli olsun.

Makinenin harcayacagina gelirsek; tdp leri toplamak yerine max consumptionlar ustunden gitmekte fayda var. Ornegin 5800x3d tdp 105w ama PPT limit 145 lerde olmasi lazim. Ha keza 3090ti da 450w sozde ama aldigin kartin OC profiline ve peak cekisler + power draw 500 leri gecebiliyor bazi senaryolarda. Sadece bu ikisi bile 650w larda kisaca, pcpartpicker tdp ustunden hesapliyor sadece buyuk iht. Bunlarin ustune bi 10% guvenlik , 10% kayip ekliyorum ben hep. Yine mild kullanimda buralara yanasmayacaktir. UPS in modeline gore over current korumasi vardir ve buyuk iht line dan enerji cekerken sesli uyari verir. Eger boyle bi durum varsa direkt duvara baglamak ups ustunde kalmaktan daha saglikli. Eger yok kaldiriyor, sesli uyari kabiliyeti olmasina ragmen over current uyarilarini vermedi ve line a dusmuyorsa kullanabilirsin. Yine de bi kac gun sicakliklarini vs gozlemlerdim ben. Eski bir ups ise akusu de eski performansiyla calismiyordur.

Ben senelerdir kullanmiyorum dogrusu, apartman / evin tesisati iyi ve bolgede kesinti olmuyorsa cok bir faydasi yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 dakika önce, GERGE dedi ki:

Yeni ram almam gerekiyor gibi görünüyor, 64GB hiçbir işe yaramayacak kadar fazla olacak ama:

2x16 2000TL küsürdü, alırım bir takım daha.

dual rank vs single rank olayina bu kadar kafaya yormaya gerek var mi bilmioyrum. bu biraz ram alirken lottery e dondu, eskiden belliydi hangi hizda hangi cas lat. da ram in memory die hangisi, ram stick dual rank mi degil mi, artik single rank sticklerle de ayni hizlara cikildigi icin firmalar seri numarasi bile degistirmeden farkli lot a gecip eskiden dual rank olan paketi single rank olarak uretmeye devam ediyorlar. 

bazi firmalar (ehem corsair) ayni seri ve modelde arada derede supplier bile degistiriyor komple farkli memory die kullaniyor. biri hynix den biri samsungdan vs. 

sen ayni rami aldim 4 stick kullanicam derken bi bakiyorsun tamamen farkli spec, ayni hizda calistirincaya kadar atla deveyi seciyorsun. Negligible bi potansiyel icin bu bas agrisina deger mi bilmiyorum. 

Ha dual rank olunca seviniyorsun o ayri evet. Bedava ve ekstra bi hiz, olmayinca da olmadi napalim diyip yola devam etmek lzm bence. 

Cok kafaya takiyorsan da iadeyi kolay alan bi yerden almakta fayda var. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Sağol abi.

Baktım şimdi UPS'ye (yeni de almıştım eskisi ölmeye yaklaştığından), dediğin gibi. Doğrudan duvara bağlayayım ben, bu durumda ilgili bir sorum daha var, doğrudan buna bağlasam sorun olur mu: https://www.tp-link.com/tr/home-networking/powerline/tl-pa7017p-kit/

Bilgisayara bağlantıyı bununla alıyorum, üzerine router bağlamıştım sadece ama onu başka yere takabilirim. UPS'yi tüplü amfiye takabilir miyim asıl onu araştırayım ben, onların daha çok korumaya ihtiyacı var. Tüm tüp fabrikaları da Rusya ve Ukrayna kaynaklı olduğu için bulunmuyorlar artık.

Ram olarak şunu aldım direk: https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=13054

Bir de aynı dükkânda, aynı ürün hala varken ucuza arttırsam da olur diye de düşündüm ama anladım ki öyle değilmiş. Zaten 32GB ram az gelmeden önce bu sistem low ayarlarda oyun oynatamaz hale gelir sanırım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amfilerle akim koruyucu ve on-line ups buyuk no-no olmasi lazim, tupe gelmeden orda da darbeyi sonumleyecek devre elemanlari vardir buyuk iht. Yine arastir tabii, cevabi merak ettim. Benim amp solid state.

powerline da teorik olarak bisey olmaz, ama cok gurultulu olursa belki loss olur, onu da iperf ile vs olcebilecek donanimin ve tech bilgin var zaten. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, GERGE dedi ki:

Yeni ram almam gerekiyor gibi görünüyor, 64GB hiçbir işe yaramayacak kadar fazla olacak ama:

2x16 2000TL küsürdü, alırım bir takım daha.

 

 

henüz ilan falan açmadım da, bende 4*8 gskill Flare X 3200mhz cl16 var şu an elimde boşta. tertemiz duruyor. 2*16 yaptım kendime 4*8 benim makineye fazla yük oluyor gibi geldi. 1 sene bile olmadı sanırım alalı. 4'ünü birden 1300'e bırakıyorum ilgilenirsen bilgin olsun.

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde GERGE tarafından bu konu kilitlendi
  • GERGE unlocked, locked ve unpinned this konu
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...