Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Topla v0.9 [22kasım20]


GERGE

Öne çıkan mesajlar

bir ara benim seagate ler dürekli bozuluyordu WD ye başladım neredeyse hepsi WD şimdi, samsung evolar var birde. WD de tek sorun 1 aldığım disk bozuk çıktı HB ile aynı sipariş üzerinden papaz olduğum için muhattap olmak istemedim WD ye yazdım diski ücretsiz polonya ya yolladım yenisi geldi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Pordakal Fiyatlar biraz daha inecek gibi. MSRP seviyelerine gelmeye başladı. Hatta AMD kartlar MSRP altına düştüler bile. En uygun zaman Temmuz sonu olabilir. Ayrıca acelen yoksa 4000 i bekle, Eylül gibi çıkacaklar. Zaten önce üst segmentleri çıkaracaklardır her zaman ki gibi. 

jonq tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Ben kesin olarak karar verdim. AM5, DDR5 ve Ryzen 7000 bekleyeceğim yeni sistem için. Şimdiden her ay kenara koymaya başladım, oyun gibi, müzik gibi hobilerde sadece disposable nakit harcamaya, kredi kartına girmemeye karar verdim. Ekran kartsız alıp, sonradan da yeni nesil bir ekran kartına güncellerim, RX 5600XT hala her oyunu 1080p Ultra çalıştırıyor 60fps üstünde, 1080p kaldığım sürece de 2-3 sene daha bu değişmez gibime geliyor. High ile 50fps altına düşünce onu da komple 2K monitör+GPU olarak güncellerim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Valla ben NVIDIA almam, niye derseniz hayatım boyunca sadece AMD kullandım. Hem Linux tarafından açık kaynak desteğiyle daha iyi, hem tüm yeni teknolojileri açık yapıyor olmaları (FSR'nin NVIDIA kartlarda da çalışıyor olması gibi) gibi yönleri nedeniyle firmayı daha bir seviyorum NVIDIA'ya kıyasla. Ciddi anlamda duygusal nedenler de var yani ?

Şimdi Smart Access Memory gibi şeyler de çıkardılar.

Bendeki ilk GPU Radeon X1600'du hatta.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

amd de intel de çok kullandım, o nesilde hangisi öndeyse fiyat/performans olarak, ona yöneliyorum. amd tecrübemden diyebilirim ki her zaman onu seçmemek lazım. son dönemde cpu'da iyiler ama gpu'da değiller. dlss/fsr başlığında attığım digital foundry videosunda gösteriyor fsr2'nin bile dlss karşısında yetersiz kaldığını. onun haricinde çok bariz geriye düştükleri dönemler var cpu olsun, gpu olsun. ama evet ben de iyi-kötü bir şekilde devam etmelerini ve genelde f/p'ye önem vermelerini (bunu öne geçince salladılar gerçi 5 serisinde) beğeniyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

İlk bilgisayarımda o gösterdiğin i486 DX2 vardı zaten, ama GPU yoktu. X1600 ilk harici GPU kullandığım.

Yıllarca Linux kullandım, eskilerimiz bilir (yenimiz pek yok zaten =)). Linux'de NVIDIA hep çöp. Ondan da biraz Radeon sevdası var bende.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

19 saat önce, GERGE dedi ki:

Ben kesin olarak karar verdim. AM5, DDR5 ve Ryzen 7000 bekleyeceğim yeni sistem için. Şimdiden her ay kenara koymaya başladım

Ben de aynı şekilde karar verdim 1 sene önce falan ve ayrı bi hesaba her ay 50$ atarsam, sistemi komple almasa da ciddi destek olur dedim.

Hesabımda 50$ var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
On 22.11.2020 at 12:59, GERGE dedi ki:

Yeni nesil başladı, yeni konu da gelsin.

Eskisinde olduğu gibi 4 sistem toplayarak ilerleyelim:

Multimedia, ofis ve internet (0-4000 TL)
CS çalışsın, Dota, Fortnite FIFA çalışsın yeter (4000-6000 TL)
1080p'de single player oynarım ben abi (6000-10000 TL)
Her oyun 2K'da ultra çalışsın, ya da ray tracing filan açalım (10000-15000 TL)
4K ray tracing diye bir şey varmış, ben görmedim (15000+ TL)

O değil de, 2020'de ne masum fiyatlar yazmışım =(

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde GERGE tarafından bu konu kilitlendi
  • GERGE unlocked, locked ve unpinned this konu
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...