Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[ALINIK] RX VEGA 64 [REFERANS TASARIM OLMAYAN]


Chronosis

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

Vega 64 5600XT ile benzer oyun performansı veren ve ikinci eli daha ucuz bir kart. Bu konuda tartışılacak birşey yok. İstediğiniz oyun benchmarklarına bakın.

Kötü bir tercih değil yani ikinci el alınıyorsa ve bütçe kısıtlıysa. Ama sürücü desteğinin kesilmesi, çok enerji tüketmesi ve ses çıkarması nedeniyle biraz daha çıkıp RX 5600 XT almak daha iyi olabilir. Objektif olarak daha kötü bir kart yani Vega 64. Ama bütçe bu kadarsa bu kadardır yani. Yine de 2000TL'ye bulunmaz ama Vega'da. Ancak Vega 56 alırsın 2000TL'ye, iyi bir tercih de olur bence. 2000TL'ye daha uygun ikinci el GPU olmayabilir şu anda.

Ben de RX 5600 XT kullanıyorum bu arada. Ama high çalıştırmayınca ya da 4K'ya geçmeye karar verince değiştiririm diye aldım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu videoların hiç biri güvenilir olmadığı gibi ben de bir tane bırakayım madem. Bu videosu için birşey diyemem fakat randombenchmark kanalı 3000 serisi çıktıgı günlerde sallama fps değerleri ile paylaşımlar yapıp baya rezil olan bi kanal fyi.

Driver updatelerinden önce durum dedigin gibiydi fakat 5000 serisi driver güncellemeleri ile ciddi performans kazandı 2020 boyunca. Hangi güncel teste bakarsanız bakın 5600xt her oyun testinde daha yüksek fps alıyor. Yani tartışmaya kapalı bir konu değil.

Bunun da güvenilirliği %100 degil, fakat en başta dediğime dönüyor. Videoda iki kartın çektikleri gücü gösteriyor. Kafa kafaya performansta Perf. per watt'a bakınca, ikinci elinin epey bir ucuz olması gerekir tercih edilmesi için fakat şuan aralarında ciddi bir rakam yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...