Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[ALINIK] RX VEGA 64 [REFERANS TASARIM OLMAYAN]


Chronosis

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar merhaba; referans tasarım olmayan, kutulu rx vega 64 arıyorum. Sapphire nitro+ olması önceliğimdir.
Sahibinden GET ile satın alacağım(Taksit imkânı olduğundan dolayı). Belirlediğim bütçe 1900tl'dir fakat ürünün temizlik ve garanti durumuna göre 2000tl'ye kadar çıkabilirim. Bu bütçeye ek olarak sahibinden get komisyonunu ben ödeyeceğim. Herkese iyi forumlar dilerim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Goering

Söz konusu ilanın fiyatını sahibinden get komisyonu dahil olarak 2100 şeklinde belirttiğimi düşünüyordum fakat yanlış anlaşılmış gördüğüm üzere, yani aslında bu forumda belirttiğim durumla aynı hesaba denk geliyor. 2 gün önce sahibinden üzerinden 2100tlye get komisyonu dahil rx vega 64 nitro+ için gün içinde geri döneceğim şeklinde birisiyle görüşmüştüm fakat kart aynı gün içinde satıldı. 1900tl'ye referans sapphire rx vega64 için teklif vardı fakat referans olduğu için kabul etmedim. Bu yaşadığım durumları da hesaba katarak böyle bir bütçe ile beraber alım ilanı koymaya karar verdim, söz konusu fiyata bulamasaydım böyle bir fiyat belirlemezdim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Engg Vega64, 1080TI'ın rakibi olmasına rağmen ondan 55W daha düşük TDP değerine sahip. 

5600xt 150W,

2060 160W,

1080TI 278W 

Vega64 220W

Sanıldığı gibi traktör değil Vega64, birkaç yıldır kullanan biri olarak belirteyim dedim.

Ayrıca 1080TI Furmark'ta 9200 puan alırken Vega64 8300 Puan alıyor, kıyasladığınız kartların aldığı değerlere bakın Google'dan, aralarında oldukça fark var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşın seçim sebebinin ben de oyun için olmadığını tahmin etmekle beraber işletim sistemi vs gibi sebepleri varsa bilemem, olabilir pek tabii, sadece bilgilendirdim insanlar genelde ekran kartlarının harcadığı gücün performansa oranını baya göz ardı ediyor, fakat amerikayı da yeniden keşfetmeye gerek yok 3 4 yıllık kartlarda. Gözlerim kapanaydı da 1080ti gibi bir başyapıt ile vega64 gibi bir hayalkırıklıgının karşılaştırıldıgını görmeseydim.

 

Yanlış bilgi de verme lütfen. Vega 64 kartın Default model blower tasarımı 295w TDP değere sahip. Arkadaşın istediği gibi herhangibir partner firmanın ürettiği vega64 320Watt tan başlıyor. Hız aşırtılmış modellerde 350 360w olanları var. Gerçekten google a "vega 64 tdp power" etc etc yazarak AMD nin kendi sitesi, tomshardware, techpowerup ve videocardz dan falan 10 saniyede ulaşabilirsin bu bilgiye. Nereden nasıl 220w diye birşeye ulaştın hiç bir fikrim yok fakat amdnin sitesinden bakabilirsin doğrusuna kolayca.

 

Verdiğin skorların doğrulugunu sorgulamadım ama kartın mimarisi sebebi ile (extreme memory bandwith, extreme low memory speed) benchmarklarda yüksek skor verdiği bilinen birşey zaten. Bazı tasklarda güzel iş çıkarırken bazı işlerde de çuvallayan garip bir mimari, zaten amd de bu serinin fişini çekip rafa kaldırdı artık driver desteği bile vermiyor, bizden iyi biliyorlardır herhalde.

Engg tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nvidia fanboy'luk yapıyorsun leş gibi sdfdsfsf 220w'a nereden ulaştın diyorsun, Vega64 kullanıyorum acaba ondan olabilir mi, paylaşayım mı burada ekran görüntülerini? nereden kıvıracağını şaşırırsın. Vega64 önü açık bir kart, ister 180W da RX 580 gibi kullan, ister 320W' da 1080Ti gibi. FE stock TDP değeri 220W kartın. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi sana göstereyim kim leşmiş kim nasıl kıvıracakmış bir daha düşünelim.

Önce source dan gireyim kaynak AMD.

https://www.amd.com/en/products/graphics/radeon-rx-vega-64

Spoiler

unknown.png

ikinci kaynak techpowerup

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-vega-64.c2871

Spoiler

unknown.png

3. kaynak tomshardware

https://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-rx-vega-64,5173-17.html

Spoiler

cXLedq4V74BKQgTkoSAxuN-970-80.png

 

 

 

Aynen knk sen hep 220w'lık aldığın için enfilasyon etkilememiş seni. Amd den iyi biliyorsun kartı maşallah, kim fanboy belli, amd vega mimarisinin arkasında senin durdugun kadar durmadı be.

 

Son olarak, ki bu sırf kartın hakkında olumsuz yorum geldi diye saldırıya geçip subjektif yorum yaptığını da göstiyor amd 5600xt kullanıyorum severek, son yıllarda kullandıgım en iyi fiyat performans kartı. Cebimde parası hazır olmasına rağmen yeni seri nvidialar çıkar çıkmaz atlamadım amd 6800 ve xt'yi bekliyorum yine f/p olarak hangisi "iyi" ise onu tercih ederim. Dünya para veriyoruz, markaların yeşiline kırmızısına kanacak yaşları geçeli çok oldu. Aldığım hizmete, performansa bakarım. Bundan sonra lütfen cahil cühela konuşma, kullandığın kartı bil en azından.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rx vega 64'ü genel olarak oyun oynamak için alacağım ve undervolt ve overclock işlemleri uygulayacağım. Undervolt işlemi sayesinde güç tüketimi ciddi oranda düşüyor ayrıca kartın iyi bir overclock potansiyeli var. Bu nedenlerle ve kartın 2.el piyasasının diğer üst seviye sayılabilecek kartlara kıyasla daha fiyat/performans olmasıyla beraber beni uzun bir süre götürmesini istiyorum çünkü uzun bir süre ekran kartı alamayacağım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet semih, bütçen de sınırlıysa o zaman referans kart bakma kesinlikle.

vega serisi kartların bir çoğu "crypto mining workhorse" olabilir, DH falan 3-4 el. kartlar da olabilir. gerçi fail eden de okumadım, ya yine de render'cıdır ya miner'dır sanki bu kartı alan

(fiyattan bağımsız, tr'de çok miktarda piyasaya düşemedi diye okuduğum kadarıyla biliyorum.)

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mining kart olmamasını ve temiz kullanılmış olmasını ummaktan başka bir seçeneğim var mı bilemiyorum açıkçası. Mining kartların düzgün bir şekilde yapılanlarının oyun olarak kullanılan kartlardan daha iyi bir kondisyonda olduğunu söyleyenler de var ama bilemiyorum tabi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Engg https://www.techpowerup.com/vgabios/?manufacturer=AMD&model=RX+Vega+64

Bu link'te ki bios'ları incele, Liquid cooler versiyonu bile 264W, Sen şuan Vega64 alsan 220W ile kullanacaksın, üstüne çıkmak için Radeon power ayarlarından açman gerekiyor kısıtlamayı, bir bakıma OC yapman gerekiyor, Verdiğin linkte ki değerler Typical, kullandığım kartı benden iyi bilecek halin yok leş Fanboy seni.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çöp poşeti gibi ağzın var. Burada tek bir fanboy var o da ölümüne vega64'ü savunan sensin. Birader vega64 çok yakıyor verdiği perf per watt kötü dedim lafımın da arkasındayım. Yaptığı her haltı aynı ve daha iyi seviyelerde performans veren ve yarı power consumption'ı olan 5600xt ve 2060 dururken 2021'e 1 ay kala neyin vega64 avukatlığı bu. Herhalde default typical değerleri üzerinden konuşacağım, custom bios undervolt halini mi referans alarak ya da diğer kartların powerını sallayarak misal 1080ti:278w(küsüratlı rakam vereyim salladıgın anlaşılmasın mı istedin idk) gibi, 1080ti'ın default max power draw'ı 250w, undervolt yap olsun o da 220w. Kaldı ki pascal mimarisinin bile günü geçti. Yine de çektigi güce göre vega64'ün 1.5 katı iyi performans verdiğini düşününce daha tercih edilebilir. Güncel mimari ve az yakan çok kaçan kartlar dururken tercih edilecek bir kart da değil. 200 250 lira fazlasına 2. el 5600xtler var, 14gbps bios ile 130w ile render hariç her yerde vegayı geçer, üstelik ppw olayına girmiyorum bile. Anlayana tavsiye olsun, anlamayan yetersizlere göre de nvidia fanboylugu yapıp 5600xt öneriyorum xd

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...