Jump to content
Bone

bazı kokteyl tarifleri

Öne çıkan mesajlar

§ 23 Haz 2021, 20:23

hah gin buck aynen

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 23 Haz 2021, 20:41

vay AI'ya bak, ingredient'tan tarifin adini buldu. helals.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 23 Haz 2021, 20:53

gogulladım direk çıkıyomuş ya asd

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Haz 2021, 13:07

 

 

Özet:

Manhattan: 2 oz rye, 1oz vermouth, 2 gıdım angostura bitters

En iyisi: Alberta Premium + Antica (baharatlı ama şekerli, vanilyalı)
Alternatif: Old Forester + Martini&Rossi (meşe ve kiraz tadı)

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 24 Haz 2021, 15:07

How to Drink'teki önerileri şöyle sıralayabiliriz

blanco tequila: Casamigos veya Fortaleza,
portakal likörü: Dry Curacao veya Cointreau,
rye: Alberta Premium veya Old Forester,
vermouth: Antica veya Martini&Rossi,
absinthe: St. George veya La Muse Verte,
viski: Jameson veya Connemara,
votka: Tito's veya VDKA 6100,

 

votka demişken:

https://www.youtube.com/watch?v=0ZZNj8vf0tk

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 27 Haz 2021, 19:21
On 23.06.2021 at 22:41, Fistan dedi ki:

angostura bitters var trde, ithalatçısı var

 

ithalatçısı mutlaka vardır da marketlerde satıldığını görmedim. dün bi tekel'e gittim, aşırı çeşit içki satıyor. angostura bitters bulamadım. bizim alttaki markete gittim, o kadar geniş içki seçeneği yok ama üniversite öğrencilerin sürekli talan ettiği bir yer, orada da bulamadım.
Türkiye'de içki internetten satılmıyor, yoksa ABD veya İngiltere gibi Amazon'dan alırdık.

Monin Winter Spice kullanmayı düşünüyoruım onun yerine. idareten.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 28 Haz 2021, 08:31

Hibiskus Icea Tea - rom - cin vodka

Ekşimsi kokteyl sevenler için deneyebilir.

Hibiskus'u demlikte bir 5 dk kadar sıcak su ile demleyin.( isteğe bağlı olarak şeker atabilirsiniz , ben mojito yapar gibi limon ,nane ve şekeri karıştırdım öncesi.) Buzdolabında soğutun.

Bardakta nane , limon parçası , yarım limon suyu ve silme bir çay kaşığı şekeri karıştırdım , üzerine buz , 30 ml gibi beyaz rom , soğuk çay . Gayet güzel yaz kokteyli oldu.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 28 Eyl 2021, 21:40

baktığım dükkanlarda en pahalı votkalar, en pahalı cinler, en pahalı viskiler, en pahalı şaraplar satılıyor da, Angostura Bitters, Midori, Badem Likörü (Amaretto), Luxardo Maraschino, Luxardo Aperitivo, Hpnotiq, Campari, Creme De Violette gibi şeyleri bulamıyorum.
bunlar Türkiye'de satılmıyor mu yoksa direk distribütör üzerinden mi almak lazım?

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 29 Eyl 2021, 06:22

 Arkadaşımın instagram adresini arkadaşımın haberi olmadan paylaşıyorum, amaç reklam değil, bu konuda merakı olanların faydalanabileceği, başarılı kokteylleri olan bir sayfa olduğu için;

 no23cocktails kullanıcı adı, instagram.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 29 Eyl 2021, 08:14

Resim okunamiyor

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 29 Eyl 2021, 13:45

direk Information Library'den vereyim o zaman:

 

wTh6QXe.jpeg

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 29 Eyl 2021, 14:57

tesekkurler

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 16 Eki 2021, 17:08

Rusty Nail

6 cl viski

4 cl portakal likörü

3 cl ballı viski likörü (Drambuie)

16 cl sade gazoz

4~5 parça buz

Süslemek için:

2 dilim limon

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 16 Eki 2021, 17:21

arkadaslar bunlar zaten boy boy yaziyor ama nasil hazirlaniyor? reçeteyle bitmiyor ki bu iş. hangileri önce karışıyor, buzlar kırılıyor mu yoksa shake mi ediliyor, süzülüyor mu, bunların yapılış sırası, süresi her şey tadına ve görüntüsüne etki ediyor.

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 16 Eki 2021, 17:43
14 dakika önce, Fistan dedi ki:

arkadaslar bunlar zaten boy boy yaziyor ama nasil hazirlaniyor? reçeteyle bitmiyor ki bu iş. hangileri önce karışıyor, buzlar kırılıyor mu yoksa shake mi ediliyor, süzülüyor mu, bunların yapılış sırası, süresi her şey tadına ve görüntüsüne etki ediyor.

 

bir sürü farklı rehberi birleştirip düzgün bir liste hazırlamaya çalışıyorum şu sıralar. biterse koyarım.

ancak bu rehberleri incelerken gördüğüm şey şu oldu:
içkiler üç şekilde karıştırılıyor, 1- shakerda buzla birlikte shake edilip süzülür, 2- mixing glass'ta buzla birlikte karıştırılıp süzülür, 3- bardağa buz konup üstüne katılır (build up deniyor).
sonrasında top up with soda, float X with barspoon, add garnish vs... diyip kokteyli tamamlıyorsun.

o yüzden yukarıdaki resimdeki reçeteler başlangıç için gayet yeterli. daha detaylı recipe'lar için benim o listeyi bitirmem lazım 😄
 

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş
§ 16 Eki 2021, 17:45

👍🏻

Bu mesajı paylaş


Bu mesajın linki
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yazmak için üye olun veya giriş yapın

Yorum yazmak için üye olmanız lazım

Üye ol

Kayıt olun ve aramıza katılın!

Yeni bir hesap oluştur

Giriş yap

Zaten üyemiz misin? O halde giriş yap

Hemen giriş yap

Yasal Duyuru

5651 sayılı kanun kapsamında, Paticik.com, işbu sayfadaki mesajların ve içeriğin Yer Sağlayıcısıdır. Yayınlanan içeriklerden doğabilecek her türlü sorumluluk içeriği üreten kullanıcıya aittir. Şikayet ve talepleriniz için buraya tıklayıp bize ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak [email protected] e-posta adresinden bize ulaşabilirsiniz.

×
×
  • Yeni Oluştur...