Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanlı Ermenileri Bağımsızlık Hareketleri, Ermeni Kimliği ve Tehcir


Feamer

Öne çıkan mesajlar

Ermeniler irk degildir.

Age of Empires'da ulke secerken "irk sectim" diyen bir internet kafe ergeni goruyorum ben karsimda. Demin faka bastin yetmedi, bilgisizliginden bihaber bir sekilde hala konuya bir fayda saglamadan sloganlar atmaktasin.

Mesajinda "Ermeni" yazan kisimlari "Yahudi" ile degistirince anlam bozulmasi olmuyor bu arada. Dunyada Ermenistan'dan cok Ermenistan disinda Ermeni var. Bu tur sablonlar senin dagarcigin icin onemli belki lakin her Ermeni icin oyle bir ulke olmasi bir ise yaramiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Git etnik koken ile irk arasindaki farki ogren, ehliyet kursu degil burasi. Git ehliyetini al oyle gel.

Faka bastin, cunku Ermeniler'i soykirimdan koruyan Turkler'e istinaden sordugum "Neyden korumuslar?" sorusuna once "Savastan korudular" dedin, sonra soykirimdan bahsettigimizi unutup "Kotu Ermeniler'den korudular" dedin.

Bende asagidaki mesaji attim:

2 saat önce, Nigger_of_the_sand dedi ki:

Hala "no u" seviyesinde cevaplar.

Evet Ermeniler'i Ermeniler tehcir ediyordu cunku lol. Sen neyden bahsettigimizin bile farkinda degilsin.

Fikrimi zaten belirttim, neden faka bastigini zaten gosterdim. O kadar kontrolu kaybetmis vaziyettesin ki konudaki butunluk hissiyatin 0. Cevap yetistirebilmek adina dikkatini en cok seye yonelik bir sacmalik karaliyorsun, yanlislandiginda utanmak yerine slogan atarak catismayi devam ettiriyorsun.

Laf ebeligi, uste cikmacilik, “no u” seviyesinde cevaplar.

Senin gibi biriyle duzgun bir sekilde nasil tartisilir ki tavrimdan sikayetcisin? Olur da haksiz cikarim kaygisiyla cumle kurmaya dahi cesaret edemeden attigin kacamak ve sig mesajlarla haddinden fazla beklentilere sahipsin. Emek harcamadigin, yatirim yapmadigin icin de haksiz ciktiginda da bir utanma, kayip hissiyatin yok. Senin odlek, ici bos, bilgisiz tweetlerini makale yazarak onurlandiracak degilim.

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sen anlayabil diye oldukça basit bir dille ve kısa yazmaya çalışıyorum.

Kötü ermeniler diyince soykırımı nasıl unutmuş olabilirim? Savaşın bir tarafı kötü ermeniler. Varolan ortamın kolay çözümü etnik temizlik. Özveri isteyen var fedakar olan çözüm ise tehcirdir.

dünyada ermenistan dışında yaşayan ermeni sayısının çok olması ne anlatıyor? konuya ne katıyor?

Yahudilere mi getireceksin şimdi de konuyu? lütfen dur de kendine

Alıntı

Sertlesmemin sebebi, bu tur laf atmalar ile bir tarafi tartismaya kitleyerek, surekli daha akilli, daha cok caba harcayan taraf olmaya zorlamayi saygisizlik olarak gormem

bende aynı şekilde hissediyorum o yüzden sen açıkla açıkla diye yalvardıkça ters ters yazıyorum kusura bakma.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir Ermeni'yi tehcirden kurtarmak onu nasil kotu Ermeniler'den kurtarmak oluyor? Ermeni mi Ermeni'yi tehcir ediyor, buna neden hala cevap vermiyorsun?

Tehcirin fedakar hicbir yani yok. Tehcir bir etnik temizlik hareketidir zaten.

Alıntı

dünyada ermenistan dışında yaşayan ermeni sayısının çok olması ne anlatıyor? konuya ne katıyor?

Ermeniler'in kendilerine ait bir ulkesi oldugu beyaninda bulundun, bu da onun cevabidir. Ermeniler'in cogunun ulkesi Ermenistan degil. Bir ulkenin etnik grup ismi tasimasi o zumreye bir fayda saglamaz. Ozellikle karsiliginda soylarinin kirilmasi gerekmis ise. Israil de Yahudiler'in soykirima ugramasi sayesinde var, o zaman Yahudiler de kendi soylarinin kirilmasina mutesekkir olsun?

Kaldi ki Ermeni Soykirimi ile Ermenistan'in kurulmasi arasinda senin belirttigin bir iliski oldugunu sanmiyorum, muhtemelen aklin Israil'e gitti. Ermenistan muhtemelen Rusya'nin Kafkas cephesini kazanmasi sayesinde kurulabildi, oradaki bagimsizlik hareketi Soykirim'dan once de vardi. Osmanli'nin yuzbinleri katletmesi Ermeniler'in militanlasmasina katki sagladi ise bilemem, lakin Osmanli savasi kaybettigi muddet Ermenistan kurulurdu diye dusunuyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her ne kadar öyleymiş gibi papağan gibi tekrarlansa bile tehcir kendi başına öldürücü bir eylem değil.

amacı etnik temizlik yapmak olan yokluk içerisinde tehcir için kadar kaynak ayırmak yerine imha etmeyi seçerdi.

tehcir sayesinde sağa sola dağılmış bir yığın yerine bir noktada toplanmış ve ulus olma fırsatını elde etmişler. ermenilerin vatanını sevmediğini düşünmen (büyük ihtimalle kendi vatanını sevmiyorsun diye) gerçekten çok acı. sence kaza eseri ülkelerine bağış yapıp, sözde soykırım gibi olaylarda ülkelerine destek olmaya çalışıyorlar sanırım?

hem amerikaya mı tehcir ettik bu ermenileri? kendi gitmiş adam. dünyadaki türk çoğunluk türkiyede yaşamıyor, türkiyenin hiç mi faydası yok türklere? aynı şekilde alamancıları türk saymıyor musun?

konuyu israille derail etmiyorum. sadece ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyeceğim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cahil cesaretiyle kendini sahneye atmak yerine konuyu takip etseydin ne ben burada ogretmen gibi sana tarih, akil, mantik ogretmek zorunda kalirdim ne de ayni seyleri tekrar tekrar yazmak zorunda kalirdim. Ya adam gibi konuyu takip et, ya da git ehliyetini al oyle gel. Yazdigin seyler ne orjinal, ne de dag gibi mesajlar atilmis konuyu asil tendonundan ele aliyor. Bu ne cesaret, ne curet?

Kaynak ayirmadan halk imha etmek diye birsey mi var? Cocuk musunuz kardesim ya? Her eylemin bir kaynak gereksinimi vardir, gordugun yerde kafasina sikmak istesen bile HAYVAN gibi insan ve muhimmat kaynagi harcaman lazim, tehcir bunun yaninda nasil bir kaynak gereksinimine sahipmis? Azicik dusun, sonra yaz bari be.

Tehcirin sonuclari belli, olmus iste adamlar. Tek basina bir olay degilse, neden "tek basina oldurucu degil" diyecekmisiz? Neden aptal numarasi yapiyoruz?

Olduren etkenlere tek basina bakiyoruz, sonra olumlerine tek basina bakiyoruz ve soykirim yoktur diyoruz. Bu ikisi bagli, bu vakalar birbirleriyle bagli. Cocuk mu kandiriyorsunuz siz, aptal mi kandiriyorsunuz? Ancak kendi anlayacagin, kendi inanacagin sekilde yaziyorsun burada.

Ermeniler tek bir noktaya toplanmamis diyorum, hala tek bir noktaya toplanmislar diyorsun. Bir onceki mesajinda bana su soruyu sormussun:

"dünyada ermenistan dışında yaşayan ermeni sayısının çok olması ne anlatıyor? konuya ne katıyor?"

Simdi sordugun soruyu, aldigin cevabi yok sayan birsey yaziyorsun. Yazilanlari anlamiyorsun, aralarindaki butunlugu goremiyorsun. Cirkin sesiyle sarki soylemeye calisan biri gibisin. Boyle biriyle duzgun tartisilmaz, saygi da duyulmaz.

 

Ermeniler vatanlarini (hangi ulke bu ayrica?) sevmiyorlar diye birsey demedim, yazdiklarimi anlamadigin icin strawman yapiyorsun.

Amerika'ya kendi gitmis olmasi neyi degistriyor? Bati'da yasayanlarin cogu Soykirimdan kacanlar ayrica.

"aynı şekilde alamancıları türk saymıyor musun?" - Bu nereden cikti? Yazdiklarin normal degil, gercekten zihinsel bir kusurun varsa soyle bitireyim bu tartismayi.

"konuyu israille derail etmiyorum. sadece ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyeceğim." - Lutfen et, belki yorunge disindaki yerini alirsin ve forum da kurtulmus olur.

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 16.06.2021 at 12:26, Nigger_of_the_sand dedi ki:

Birincisi, isimize gelen birincil kaynaklari secip isimize gelmeyenleri dislamak gibi bir hakkimiz yok. Birincil kaynaklarin arasinda tehcire ugrayanlar, katledilenler de var. Hepsinin Tasnakci oldugu nereden cikti? Ayrica kisi bir kotuluge maruz kaldigi icin de Tasnak'a katilabilir.

Ikincisi, birincil kaynaklarin hangi terminolojileri kullandiklari degil ne aktardiklari onemlidir. Natanyal'in orneginde oldurulmemek icin Kurt rpsi yapan bir karakter goruyoruz. Varsin o soykirim demesin, ama birbirinden ayri ayri bu tur aktarimlari bir araya getirip gayet de soykirim diyebiliriz.

Turkler korumus. Neyden korumus? Ermeni olmak disinda bir ozelligi olmayan adam neden Kurt rolu yapiyor? Bir yandan kimlik gizlemeler, diger yandan Schindler hikayeleri. Olmayan soykirimdan mi kurtarilmis bu insanlar?

dediğim dedik çaldığım düdük diyorsun yani?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada yazıların tamamı okumadım imkanım yoktu, boş bir zaman bulursam okurum ama arada savaş, koruma falan gibi şeyler geçiyor. bölgeden ve olaylardan bi haber birinin ne savaşı diye sorması doğal ama cevap basit 1. dünya savaşı ?

sarıkamış harekatı bozguna uğradıktan sonra doğunun güvenliği meselesi daha ehemmiyetli bir hal alıyor. Rusların, ermeni destekçileri ile, "Vadedilmiş ermeni toprakları"nı göz önüne alarak, kabaca adana-hatay çizgisine kadar inmesi, dolayısı ile ingilizlerin sömürgeleri ile bağını kesmek için açılan doğu cephesinin tamamen çökmesi anlamına geleceği için, osmanlının ermeni sorunu, almanlar içinde bir sorun olmaya başlıyor.

ilber ortaylıya göre alman genel kurmayının kesin emri ile, kürt veya türk kisvesi ile saklanmalarına mahal vermeden bütün ermenilerin bölgeden uzaklaştırılması için harekete başlanıyor.

yani özetle, niggerin laf salatası için gargara yaptığı 1,5 sayfada tartışıldığını tahmin ettiğim bir başlığın altı bu şekilde doldurulabilir.

Feamer tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Okumadiysan ne diye cevap yaziyorsun?

Ermeniler'i tehcirden kurtarmak onlari 1. Dunya Savasi'ndan kurtarmak midir? Adamin dustugu tuzaga dusmussun iste.

Hem tartismaya ayak uyduramiyorsun hem de "ben buradayim" demek adina cevap karaliyorsun.

 

1 dakika önce, Feamer dedi ki:

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az 

 

Su forumu adam gibi kullanmayi ogren.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilginç,

1. dünya savaşı içinde alınan ve tamamen 1. dünya savaşının neden olduğu bir tehcir kararından, kararın muhataplarını kurtarmak, neden onları 1. dünya savaşından kurtarmak olarak sayamıyoruz?

haklı çıkmak için, kırk lafa kırk takla atlarken ve bunu yalan yanlış yaparken, başka biri çokta yanlış bir çıkarım olmayan, en azından kronolojik olarak doğru olan, bir kelam ettiği için 1,5 sayfa formu niye işgal ediyorsun?

Su forumu adam gibi kullanmayi ogren

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aradaki farki gercekten goremiyor musun yoksa ben belki aciklayamam diye alik numarasi mi yapiyorsun?

Arka planda savas donuyor diye dunya uzerinde vuku bulan butun olaylar o savasa mi ait oluyor? Ulke savastayken ben seni oldurmeye kalksam savastan dolayi mi olmus olacaksin?

Komsusunu saman balyalarinda saklayan adam Rus askerinden mi sakliyor yoksa "1. Dunya Savasi" diye gorunmez bir canavardan mi sakliyor? Devletin kanli canli askerinden, Osmanli uniformasindan sakliyor be adam!

Ermeniler'i trene bindirmeyen vali Rus Cari'nin kararina mi karsi geliyor? Kutahya'da kacinci dunya savasi var o sirada?

2 tane akli evvel konuyu 1,5 sayfa boyunca aptallastirdiktan sonra hikayenizdeki delikler yok mu oldu saniyorsunuz? Sen git savundugun adam ile fikir birligi yap once, adam tehcirden kurtarilan Ermeniler icin "Kotu Ermeniler'den kurtarilmislar" dedi.

Yok kardes, oyle de yapsaniz gecit yok boyle de yapsaniz yok size. No pasaran.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

osmanlı üniformasından saklamıyor, ermeni çetelerden saklıyor. kaldı ki osmanllı üniformasından da saklayabilir. münferit olayların gerçekleşmesi genel amacı ve sonuçlarını değiştirmiyor veya haksız kılmıyor. tehcirle öldürmenin arasında dağ kadar fark var. bu iiki eylemin aynı kaynağa ihtiyaç duyacağını düşünmen bile saçma. 

hala savaş A ile B arasında zannediyorsun. bir taraf düşman bellenince herşeyi açıklayabiileceğini sanıyorsun.

bu düşünce tarzını konuda da devam ettirip, feamerla aynı görüşte iki laf edince hemen fikir birliği yapıp aynı cephedeymişiz zannediyorsun. sana karşı birlik olmuşta değiliz. düşünen bir birey olduğunda bu dediğimi daha iyi anlayacaksın.

ben senin düşmanın değilim, seni üzmek için yazmıyorum. Çok seviyoruz kafamızda düşmanlar yaratmayı ama şunu yapmayı kes lütfen.

son olarak, narstile öfkelenip, kinini bana kusuyorsun. kuyruk acısı öfkeyle dinmez.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Narstil ne demis ki ona yonelik bir kuyruk acim olsun? Bu tartismada da yer almiyor su an. Kuyruk acisi oyle ucuz birsey degil, "buyuk laflar edersem uste cikarim" sanrisiyla en son lise tartismalarinda duydugum laflarla gelme bana.

Tehcirden kurtarilan Ermeniler'den bahsediyoruz burada be adam, Ermeni ceteleri mi tehcir ediyor insanlari? Nerede Turkler Ermeniler'i Ermeni Ceteleri'nden saklamis, ne zaman boyle bir ornek paylasildi konu edildi? Yuzsuzlugun bu kadari.

Savasta her zaman bir A ile B vardir, forumda "savas" diye gecistirince senin bildigin seylerden ibaret bir olaya donusmuyor. Oldurulmek uzere olan insan kim tarafindan oldurulmekte oldugunu bilir, hayat kurtaran adam da kimin hayatini neyden kurtardigini bilir. Sen kendi aklini kisarak gercekligi de kistigini saniyorsun sadece.

Soykirim sadece tehcirden ibaret degildir, tehcir de sadece insanlari surmekten ibaret degildir diye 50 kere yazdim. Sonuclari bilinen bir tehcirden sanki bilinmiyormus gibi, rastgele olmemis insanlar sanki rastgele olmus gibi butun vakalari birbirinden soyutlayarak konusamayacaksiniz bu konuyu. Sen bunlar yazilmamis gibi tartismayi aptallastiramayacaksin.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...

ya milyon kere trilyon yerde yazıldı anlatıldı, ermeni çeteci ve komitacıların tonla evrakı, hatıratı çıktı buna rağmen ısrarla, müptezel gibi, "Ermeni ceteleri mi tehcir ediyor insanlari?" demek

tam bir, kafasına göre açık yakaladı ya çakallık yapıyor. kafası

ermeni bağımsızlık hareketin ana planı, osmanlı ülkelerinde, ermeni nüfusun bir şekilde olduğu bölgelerde, çeşitli taşkınlıklar yaparak, müslümanları ve onlar üzerinden osmanlı yönetimini tahrik ederek, ermeni tebaaya karşı, balkanlarda olduğu gibi kabul edilemeyecek yaptırımlara gidilmesi sonrası, batılı ülkelerin gelerek bölgeyi "özgürleştirmesi".

niye? çünkü adamlarda biliyor ki, ermenilerin en fazla olduğu yerde bile ,kedi başlarına ayaklanarak bağımsızlık kazanacak kadar kalabalık değiller ve ama aslında buna gönüllü olanda fazla bir çoğunluk yok, birkaç papazın peşine takılan cemaat ve bazı zenginler. o yüzden zaten tecrit edilirken, karşı çıkan veya isyanı büyüten çıkmıyor. çünkü, çoğunlukla köylü olan bu kitlede böyle bir amaç, motivasyon veya araçta yok. kiliseler eliyle dağıtılan silahlar ya yeteli olmuyor yada kullanılmıyor.

nitekim bu paragrafın ve alta yazacağıma en güzel örnek, karahisar girişimde yaşanıyor. bölgede ermeni nüfus fazla, tüccar, devlet adamı ve köylü olarak yaygınlar ve bölge rusların anadolu herakatı için güzel bir lojistik merkezi.

rusya destekli, çeteciler ve papaz isyanı başlatıyor ama gerekli güce ulaşamayan isyan bastırılıyor.

şimdi soru şu, birilerinin güdümü ile silahlar edinip, yine birilerine güvenerek kendi halinde olan insanları kışkırtmak için din adamı sıfatıyla köy köy gezip ortalığı karıştırmak, sonunda da vaat edilenlerin hiç birini başaramadığın gibi o insanları helak etmenin suçu kimde oluyor?

cevap: manyak mısın tabi ki Türklerde!

yine milyon kere bahsedildiği gibi, ülkede bunlar yaşanırken, osmanlı savaşa giriyor ve rakiplerinden biride ruslar.

ilber ortaylıya göre, doğu cephesinde, yukarıda bahsettiğim gibi olayların yaşanmasından veya yaşanması muhtemel görülmesinden ötürü, özellikle alman kurmayı tarafından, cephe gerisinde ermeni varlığının bulunmaması ve onların o bölgeden nakil edilmesine yönelik ve bunun ivedilikle yapılmasını ön gören şiddetli baskılar yapılmış.

hadi diyelim bu doğru değil, ama zaten osmanlı aklı başında kişiler tarafından yönetiliyorsa eğer alacakları kararında bu şekilde olması gerekiyordu. amerika bile 2.dünya savaşında ükledeki japonları kamplara toplamış.

zaten buradaki sorun, tehcirin uygulanması değil, uygularken yaşanan sıkıntılar. zaten kafası biraz çalışan birisi işi idrak edecektir ki, birileri kırmak için tehcir uygulamak ne mantıklı ne de ekonomik bir şey. böyle bir şey yapacak olsan örnekleri var zaten, balkanlarda yaşanalar hem eski, hem yeni, veya ermeni çeteleri bastığı köyler gösterili bilinir. ben ermeni bağımsızlık savaşçılarının bastığı köyle de birilerini tehcir ettiğini duymadım...

yani özetle, ermeni bağımsızlığı savunucuları tarafından yaratılan ortam yüzünden, alınan bir karardan etkilenenleri koruyanlar, aslında, o kararın alınmasını sağlayanlardan onları korumuş olurlar.

bu çıkarıma, mal bulmuş Nigger_of_the_sand gibi atlamak ve sayfalarca ağzını köpürterek saldırmak pekte mantıklı bir davranış değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

500bin ila bir milyon insanı bir şekilde o anki hükümetin başındaki üçlü klikin kararıyla çoluk çocuk demeden yok etmişler, oymuş buymuş ne fark eder. Şunu meşrulaştırmak için bir insan neden canla başla uğraşır ki.

Bir sürü Türk ve Müslüman, Ermeni komşularını dostlarını kurtarmaya çalıştı, onların çocuklarını kurtarmak için kendi çocuğu gibi gösterdi, ben kendimi onların torunları sayıyorum. Bu insanlıkla ilgili bir şey x,y, z ırkıyla milletiyle ilgili bir konu değil. Ermenilerin meseleyi 'Türkler yaptı' olarak gören milliyetçileri de aynı şekilde sıkıntılı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

5 ay dusunup bunu mu yazabildin anca? Lol.

@ vermeye bile cesaret edemeyip nasil da urkek urkek ilistirmissin safsatalarini. Unutayim, gozumden kacsin diye dua etmissin belli ki. 

Yeni hicbirsey yazmamissin, hikayeyi en son anlatan sen olmaya calisiyorsun sadece. Nasil takintili ve ruh hastasi bir adam oldugunun delilidir iste bu yaptigin.

Ama ne demistik; No pasaran.

 

On 03.11.2021 at 15:44, Feamer dedi ki:

ya milyon kere trilyon yerde yazıldı anlatıldı, ermeni çeteci ve komitacıların tonla evrakı, hatıratı çıktı buna rağmen ısrarla, müptezel gibi, "Ermeni ceteleri mi tehcir ediyor insanlari?" demek

Ne evraki cikmis? Soykirima dayali evrak ve hatiratlar konusuldugunda toz olmustun en son, evrak belge deme burda daha.

 

On 03.11.2021 at 15:44, Feamer dedi ki:

tam bir, kafasına göre açık yakaladı ya çakallık yapıyor. kafası

Boyle bir kafa tabiri yok. Mabadindan tanim uydurmussun.

 

On 03.11.2021 at 15:44, Feamer dedi ki:

ermeni bağımsızlık hareketin ana planı, osmanlı ülkelerinde, ermeni nüfusun bir şekilde olduğu bölgelerde, çeşitli taşkınlıklar yaparak, müslümanları ve onlar üzerinden osmanlı yönetimini tahrik ederek, ermeni tebaaya karşı, balkanlarda olduğu gibi kabul edilemeyecek yaptırımlara gidilmesi sonrası, batılı ülkelerin gelerek bölgeyi "özgürleştirmesi".

Yalan. Ermeni nufusunun olmadigi bir bolge yok Osmanli'da bir kere, senin iddiana gore heryerde Ermeni isyani cikmis olmasi lazim. Osmanli Bankasi bombalandiginda Ermeni papaz bizzat kolluk kuvvetlerinden yardim dileniyor, soykirima kadar kendi halinde yasamaya calisip da yedikleri kaziklar sonucunda zivanadan cikan bir suru Ermeni var. Senin anlattigin sebep degil sonuctur.

20yy baslarina bagimsizlik hareketi olmayan bir azinlik grubu goster bana. Ortada bir Ermeni bagimsizlik hareket var ise bu Ermeniler'in bir ayibi degildir. Osmanli bunu duzgun yonetemeyip butun Ermeniler'i o safa ittiyse, bu Osmanli'nin sorunudur.

 

On 03.11.2021 at 15:44, Feamer dedi ki:

niye? çünkü adamlarda biliyor ki, ermenilerin en fazla olduğu yerde bile ,kedi başlarına ayaklanarak bağımsızlık kazanacak kadar kalabalık değiller ve ama aslında buna gönüllü olanda fazla bir çoğunluk yok, birkaç papazın peşine takılan cemaat ve bazı zenginler. o yüzden zaten tecrit edilirken, karşı çıkan veya isyanı büyüten çıkmıyor. çünkü, çoğunlukla köylü olan bu kitlede böyle bir amaç, motivasyon veya araçta yok. kiliseler eliyle dağıtılan silahlar ya yeteli olmuyor yada kullanılmıyor.

Ee madem boyle dusunuyorsun o zaman ne demeye Ermeniler'in 1% nufus oldugu yerde bile "tehcir" edilmelerini savunuyorsun burada?

 

On 03.11.2021 at 15:44, Feamer dedi ki:

nitekim bu paragrafın ve alta yazacağıma en güzel örnek, karahisar girişimde yaşanıyor. bölgede ermeni nüfus fazla, tüccar, devlet adamı ve köylü olarak yaygınlar ve bölge rusların anadolu herakatı için güzel bir lojistik merkezi.

rusya destekli, çeteciler ve papaz isyanı başlatıyor ama gerekli güce ulaşamayan isyan bastırılıyor.

Tarih ver. Mayis 1915'ten sonra ise kalbini kirarim ?

 

On 03.11.2021 at 15:44, Feamer dedi ki:

şimdi soru şu, birilerinin güdümü ile silahlar edinip, yine birilerine güvenerek kendi halinde olan insanları kışkırtmak için din adamı sıfatıyla köy köy gezip ortalığı karıştırmak, sonunda da vaat edilenlerin hiç birini başaramadığın gibi o insanları helak etmenin suçu kimde oluyor?

cevap: manyak mısın tabi ki Türklerde!

Iste burada nasil haysiyetsiz biri oldugunun resmini cizecegim.

Birincisi din adamlari insan kiskirtti diye soykirim mesru kilinmaz. Din adamlari akilli olmak zorunda ama Turkler ve Osmanli'nin boyle bir zorunlulugu yok oyle mi? Onlarin tepesi atti mi kodu mu oturturlar tabi ya.

Senin bunu algilayacak muhakeme kabiliyetinin olmadigini bildigim icin bunun bir kulagindan girip digerinden cikacagini da biliyorum, ve de esas mesele burasi degil.

Esas mesele sudur ki; Turk milletini itham etmedigimi, soykirima arka cikilmadigi surece birinin sirf Turk oldugu icin bir suca yahut ayiba istirak etmedigini sana anlatabilmek adina insan ustu ugras verdim surada.

Sen tekrar tekrar ben sanki Turkler alehine konusuyormusum gibi ifadeler kullandin, ve hala daha bu straw man ile satir dolduruyorsun burada.

Ya toz oluyorsun, ya konuyu degistiriyorsun, sonra karsidaki unuttu sanip curutulmus safsatalarini tekrar piyasaya surerek laundering yapiyorsun aklin sira.

Acik acik soyluyorum; hastasin ve de haysiyetsizsin. Tartismanin da kavganin da bir etigi vardir ve bu kurallari bozan sen oldugun icin bana bu ifadeleri kullanma hakki dogar.

 

On 03.11.2021 at 15:44, Feamer dedi ki:

yine milyon kere bahsedildiği gibi, ülkede bunlar yaşanırken, osmanlı savaşa giriyor ve rakiplerinden biride ruslar.

ilber ortaylıya göre, doğu cephesinde, yukarıda bahsettiğim gibi olayların yaşanmasından veya yaşanması muhtemel görülmesinden ötürü, özellikle alman kurmayı tarafından, cephe gerisinde ermeni varlığının bulunmaması ve onların o bölgeden nakil edilmesine yönelik ve bunun ivedilikle yapılmasını ön gören şiddetli baskılar yapılmış.

Ee, ne anlam cikiyor buradan?

Karsida Ruslar var ise azinliklara soykirim yapma hakki mi doguyor?

"Almanlar dedi diye yaptim" bahanesi de muhtesemmis. He Almanlar oyle yap diyorsa kesin insani birseydir.

Soykirim mi yok, Ruslar mi kiskirtti, Almanlar mi zorladi, Ermeniler mi haketti. Hangisi tutarsa artik.

 

On 03.11.2021 at 15:44, Feamer dedi ki:

hadi diyelim bu doğru değil, ama zaten osmanlı aklı başında kişiler tarafından yönetiliyorsa eğer alacakları kararında bu şekilde olması gerekiyordu. amerika bile 2.dünya savaşında ükledeki japonları kamplara toplamış.

Birseyin akilci ve cikarlara uygun olmasi iki farkli durumdur. Soykirimin cikarlara uygun olmasi onun akli basinda bir eylem oldugu anlamina gelmez.

Osmanli da Amerika'nin yaptigi gibi yapsaymis, ona gore konusurduk. Adamlarin ebesini silkip sonra verilebilecek en steril ornegin arkasina saklanarak karsidakinin degil kendi aklinla alay edersin ancak.

 

On 03.11.2021 at 15:44, Feamer dedi ki:

zaten buradaki sorun, tehcirin uygulanması değil, uygularken yaşanan sıkıntılar. zaten kafası biraz çalışan birisi işi idrak edecektir ki, birileri kırmak için tehcir uygulamak ne mantıklı ne de ekonomik bir şey. böyle bir şey yapacak olsan örnekleri var zaten, balkanlarda yaşanalar hem eski, hem yeni, veya ermeni çeteleri bastığı köyler gösterili bilinir. ben ermeni bağımsızlık savaşçılarının bastığı köyle de birilerini tehcir ettiğini duymadım...

Gercek tehcir bu degil ?

Dunya iste senin gibi soykirim inkar etmeye calisirken tehcirin nasil daha verimli yapilabilecegini tartisan saf ve temiz yurekli insanlarin hurmetine donuyor.

Soykirim icinde tehcir de bulunan bir planli yok etme harekatidir.

Tehcir surgun demektir, ve taraflar arasinda erk ve teba iliskisi oldugunda anlam kazanir. Ermeni cetelerinin birilerini surgun etmek gibi bir luksu yoktur zira onlarin bir tebasi yoktur. Oldurebilirler yahut guc kullanarak kovabilirler. Muhtemelen ikisini de yapmislardir.

Ermeni cetelerinin ekseriyetle tehcir sonrasi ortaya cikmis olusu tehcirin de soykirimin da aslinda Ermeniler'i pasifize etme yolunda bir amaca hizmet etmediginin bir gostergesidir.

Birileri karari alirken pasifize etmeye yarayacagini dusunmustur belki, sonuc oyle olmamis ama.

Iddia edilen islevini bile gormeyen birseyi baglamindan kopararak tartisamazsin.

 

On 03.11.2021 at 15:44, Feamer dedi ki:

yani özetle, ermeni bağımsızlığı savunucuları tarafından yaratılan ortam yüzünden, alınan bir karardan etkilenenleri koruyanlar, aslında, o kararın alınmasını sağlayanlardan onları korumuş olurlar.

5 ay gecmesinin nedeni bu kompleks cumleyi zincirleyebilmendi sanirim.

Mesela biz senle biryerde Turk azinlik olsak ve ben suc islesem

Sonra devletin kolluk kuvvetleri sen de Turksun diye seni oldurmeye kalksa ama komsun seni samanliga saklasa

Komsun seni benden korumus olacak oyle mi?

Allahin koylusu senin ancak acid kafasiyla gelen metaforlarinla dusunmuyor kardes, adama sorsan bal gibi "devletin kolluk kuvvetinden koruyorum" diyecek. Arka sayfalarda paylasildi iste, Kutahya'da vali devletin kararina bile bile baskaldirmis, Ermeni cemaati ona tesekkur etmek isteyince "ben insani gorevimi yaptim" demis. Adam bildigin devlete baskaldirmis iste, Ermeni cetelerine mi baskaldirmis? Ermeniler ona cetelerden korudu diye mi tesekkur etmis? Lol.

 

On 03.11.2021 at 15:44, Feamer dedi ki:

bu çıkarıma, mal bulmuş Nigger_of_the_sand gibi atlamak ve sayfalarca ağzını köpürterek saldırmak pekte mantıklı bir davranış değil.

Ben sayfalarca agzimi kopurtmedim, sayfalarca bana yazilanlara karsilik verdim. Sen sayfalarca terbiyesizlik yapmasan benim de yazacak cok birseyim olmaz.

Bu yazdiklarimin hicbirini tabi ki ilk defa soylemiyorum. Anlayabilen biri olmadigin icin buradaki maksat sana birsey anlatmak da degil zaten. Sozlu kaba kuvvet ile sindirmek. Sen uste cikmaya calisiyorsun, ben musade etmiyorum. Sen kafani tekrar cikardiginda ben tekrar vuracagim.

Hadi artik bu sefer 6 ay sonra mi toparlarsin 1 yil mi, git cekil inine.

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...