Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanlı Ermenileri Bağımsızlık Hareketleri, Ermeni Kimliği ve Tehcir


Feamer

Öne çıkan mesajlar

O konuda eminim Anadolu'da çok gasp olmuştur ama bizim aile hiç öyle bir şey yapmamış. Mülkler hep ailelerin çocuklarına bırakılmış, yetişkin olduklarında üstlerine geçirilmiş. Hatta çoğu zaten iyi durumda halen bile, bizim o köy baraj yapıldığında su altında kaldı. Devletleştirme olayından sahip ve hissedarlara hep çok iyi paralar bırakıldı. O çocuklardan 2-3 tanesini biliyorum hatta babam kuzeni olarak tanıştırtmıştı yıllar önce Elazığ'a gittiğimizde ikisini mesela hali vakti yerinde insanlardı. Bizimkiler zaten hiç ayırmamışlar, yetimlerin hepsini okutmuşlar ve kimliklerine de hiç karışmamışlar. (Hatta aralarından birinin çocuğu 3 dönem önce İstanbul'da CHP'den milletvekili seçildi. Ailecek görüşüyoruz halen, çok severiz. O ama mesela Türk adı seçip öyle devam çocuklardan, resmen de babamın uzak kuzenlerinden biri olarak gözüküyordu yanılmıyorsam.)

Ama tabii Anadolu'nun yer yerinde böyle değildir. Elazığ biraz ayrıcalıklı bu konuda. Şuan kafatasçı, AKP köpeği bi şehir olsa da eskiden öyle değilmiş. Şehir göç verdikçe yozlaşıp bu haline geliyor hep. 

Anneanne tarafının yaşadığı travmayı da anlattım niye anlattım, onlar bile olayı olayı sistematik devlet soykırımı olarak görmüyor, yaşananları böyle anlatıyor demek için anlattım. Nitekim daha çok hikaye var da wot yazmayı bırakmıştım yine uzattım diye kestim. Tehcire gidip, dönenlerin anlattıkları vs. var bildiğim hikayelerden falan. 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Natanyal

1. elden aktardiklarini yanlislamak benim haddime degil, paylastigin icin tesekkurler. Lakin sen Turkiye'de kalan Ermeniler'in cogunun, ya da tehciri gorenlerin cogunun buna soykirim demeyecegini mi soyluyorsun orasini anlamadim. Yani hem Turkiye Ermenileri hem tehciri yasayip yurtdisina gitmis olan Ermeniler cogunlukla buna soykirim der. Cogunlukla derken, 51'e 49 gibi bir oran oldugu sanilmasin; toplumsal bellekte bu kirim, soykirim artik ne denebiliyorsa o olarak bilinir. Turkiye Ermenileri'nin bunu aile icinde konu etmemek, cocuklarini bu travma ile yetistirmemek gibi bir refleksi vardir lakin. Hele ki Kurtlesmis olanlar senin dedigin gibi etliye sutluye karismiyorsa, buna sasirmam.

Yurtdisindaki tarihcilerin cogunun buna soykirim demeyecegini belirtmissin. Ne yazik ki bu yanlis. Tarihcinin avantaji kaynaklara erisebilmektir, yoksa ustun gozlem yeteneklerine sahip kisiler degiller. Su an dunyada konuyu inceleyen tarihcilerin cogunlugu bunu soykirim olarak goruyor zaten. Soykirim degil derken dahi olayin tarifini Osmanli'nin kendi halkini yok etmesi seklinde yapinca ben soykirim denmemis sayamiyorum acikcasi, o yuzden anlattiklarin ile bir sorunum yok yani.

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, Natanyal dedi ki:

O konuda eminim Anadolu'da çok gasp olmuştur ama bizim aile hiç öyle bir şey yapmamış. Mülkler hep ailelerin çocuklarına bırakılmış, yetişkin olduklarında üstlerine geçirilmiş.

Helal olsun.

Doğudaki iyi kötü şehirleşmiş yerler Batı'ya göç vererek şehirli nüfusunu kaybediyor onların yerine de kırsaldan göç geliyor ve bugünkü hal oluyor. Elazığ demişsin, mesela Elazığspor'un renkleri bordo beyaz oradaki şarap fabrikasından geliyor.

Şu haberi de ekliyorum.

 

eldar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

soykirimdan kasittan ne anladiginiza bagli

 

milleti yerinden yurdundan edip etnik yapiyi bilerek ve isteyerek degistirmek soykirimsa (ki uluslararasi hukuk ole diyor) boru gibi soykirim

ha yok yahudi soykirimi gibi kamplar, gaz odalari, firinlar vs vs diyorsaniz e olmamis ole bisi.

ole ermeni toplama kampi, ocak, gaz diyene bende kiziyorum, herseyin basinda donemin osmanli yonetiminde onu organize edecek beyin yok. tehciri bile eline gozune bulastirmis bir beceriksizler surusunun alman usulu sistematik soykirim yapmasi absurd birsey, soykirimin bile vasifsizi, kalitesizi yapilmis beceriksizce

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Laurelin dedi ki:

soykirimdan kasittan ne anladiginiza bagli

 

milleti yerinden yurdundan edip etnik yapiyi bilerek ve isteyerek degistirmek soykirimsa (ki uluslararasi hukuk ole diyor) boru gibi soykirim

ha yok yahudi soykirimi gibi kamplar, gaz odalari, firinlar vs vs diyorsaniz e olmamis ole bisi.

ole ermeni toplama kampi, ocak, gaz diyene bende kiziyorum, herseyin basinda donemin osmanli yonetiminde onu organize edecek beyin yok. tehciri bile eline gozune bulastirmis bir beceriksizler surusunun alman usulu sistematik soykirim yapmasi absurd birsey, soykirimin bile vasifsizi, kalitesizi yapilmis beceriksizce

 

gaz adasi yok tabi ama illa kamp lazimsa,

https://en.wikipedia.org/wiki/Deir_ez-Zor_camps

 

bide 24 nisan olayinda aydinlarin goturuldugu kamplar var ankara civarinda, cogu orda kursuna dizilip cukurlara gomuluyor.

orduya yaziliyken `tasfiye` edilenlerin kaderini bilmiyoruz, biyerde vurulup gomulmuslerdir buyuk ihtimal, ama belki once bir kampa goturulmuslerdir. bilinmeyen cok yani var cunku arsivleri acalim fln diyorlar ama o arsivlerin onceden islemden gecmedigini dusunmek saflik.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fatma Muge Gocek diye bir ablayi okudum, ilginc bir kitap yazmis, kisacasi, Osmanlida abdulhamit doneminden, modern turkiye tarihine kadar, azinliklara baski ve siddetin donem donem bir devlet politikasi haline geldigi,en hafifinden state sponsored oldugunu, ve modern donem dahil halkin genelinde bu duruma karsi bi refleks olmadigini, dolayisiyla devletin buna devam edebildigini

bir yandan bu politikayi uygulayip, bir yandan inkar etmenin, 2. abdulhamitte baslayip, ittihatcilarla devam edip, zaten kendileride ittihatci olan erken cumhuriyet kadrolarinca devam ettigini, sonraki gelenlerin de bu gelenegi devam ettirip alevi ve benzer azinliklara uygulamaya devam ettigini

fln yazmis. 

 

https://www.cornell.edu/video/fatma-muge-gocek-ottoman-past-turkish-present-collective-violence-against-armenians

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

insanların çevrelerinin dünyaya bakışlarını konuya gereğinden fazlasıyla yansıttıklarını düşünüyorum. şimdi gönül tol ile kocası rüşen çakıra konuşuyor, çok amerikadan bakıyorlar olaya. bazı gerçeklerden kopuklar, konuştukları çevrenin görüşlerini benimseyip o taraftan bakmaya başlıyorlar karşı tarafı göremiyorlar, düzgün değerlendiremiyorlar gibi geliyor. tek bir taraftan bakıp yargı bildirmek, fikir yürütmek bu tarz konuları çözmemize/değerlendirmemize olanak sağlamaz ki konuşan çoğu kişi sürekli kendi yargısını bildiriyor ama toplumun olgunlaşması ya da bir barış ortamına gidilmesi için neler yapılması gerektiğini söyleyemiyor. 

Ermenistan'ın Türkiye'den istediği ne? Türklerden istediği ne?

Türkiye'de ki Ermenilerin istedikleri ne?

lobicilerin istedikleri ne?

Türkiye'nin ve vatandaşların genel olarak istediği ne?

misal buna illa soykırım denmesi mi isteniyor? isteniyorsa neden isteniyor, çok büyük felaketti üzgünüz acınızı paylaşıyoruz yeterli değil mi? değilse neden?

toprak mı isteniyor ki Ermenistan'da epey haritalar fln var ki vereceğim cevap forum kurallarına uymaz. 

tazminat mı isteniyor yoksa ülkenin kalkınması mı?

Ermeniler kendilerinin Türklere yaptıklarını kabul ediyor mu? bunun için söyledikleri bir söz var mı hem içerde hem dışarıda? 

Bunların cevaplarını bulmak lazım önce. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm trajedilere soykırım denebilir mi ? diye soru da eklenebilir. Soykırım tanımı mı değiştirilmek isteniyor.

Kazım Karabekir anılarında durumu şöyle anlatır:( Kızı yayınlamış)

Alıntı

Erzurum'a o kadar yaklaştım ki halk beni karşılıyor, insanların dişlerini görüyorum. Biraz daha yaklaştığım zaman ortada bir gayrı tabiilik hissettim bu insanlar hiç kımıldamıyordu. Biraz daha yaklaştığım zaman dehşetle gördüm ki her biri Ermeniler tarafından canlı canlı birer kazığa oturtulmuştu.

Benzer şekilde türk soykırımı mı oluyor ? 

Soykırım tanımı bu kadar açılırsa , teslim olan askerleri sistematik öldürmek , şehirleri yakmak , toprakları işgal etmekte  kısaca tüm imparatorluklar , kendi milleti harici milletlerin topraklarını yönetmiş krallıkarı da soykırımcı olarak görmeye başlayabilirsiniz.

İlber Ortaylı güzel bir yazısı var Hürriyette. ( gazetenin genel anlayışı sıkıntılı olsada )

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Soykırımın tanımı belli, Türkiye'nin de tarafı olduğu BM sözleşmesinde yazıyor:

Alıntı

In the present Convention, genocide means any of the following acts committed with intent to destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious group, as such:

Killing members of the group;

Causing serious bodily or mental harm to members of the group;

Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part;

Imposing measures intended to prevent births within the group;

Forcibly transferring children of the group to another group.

Tabii bunun geriye dönük hukuki sonuç doğurması kolay değil ama tanım bu. Karışık bir şey de değil. Bir etnik veya dini grubu ortadan kaldırma niyeti olması aranıyor işte.

Balkanlar karışık, keza 1. Dünya Savaşında Doğu Anadolu'da Türklerin katletilmesi de öyle. Ama mesela Kafkaslarda 19.yy'da Rusya'nın Müslümanlara yaptığı ile Osmanlı'da Ermenilere yapılan bayağı benzeşir, hatta bence tamamen aynı. Bunun artık nasıl adlandıracağın başka bir mesele.

Çerkezler kendilerine yapılanı niye Ermenilerle aynı kefeye koymaz çünkü Kafkas göçmenleriyle Balkan göçmenleri Türkiye'nin kurucu eliti. Türk ulusu miti içinde bunlar geçmişlerini özellikle unutmuşlar. Balkan göçmeniyim demek yeni moda oldu, bir nesil öncesine kadar bu kadar bile söylenmezdi çünkü sen dışarıdan gelip asli unsur olmuşsun, birinin sana göçmen demesi senin bu geçmişine atıf olduğundan tepki verirsin. Bunu anlamak için belki bugünkü Pontus muhabbetiyle ve ona gösterilen reaksiyonla karşılaştırılabilir. Kendi kimliğini Türk diye tanımlarken öbür kimliklerini ikincil yapıyorsun veya tamamen yok ediyorsun.

Ermeniler ise bir diaspora milleti (bu literatürde böyle geçer), yüzeysel tanımlıyorum çünkü aslında iki, hatta Türkiye'de yaşayanları da katarsak 3 ayrı Ermeni milleti var ama dediğimi anlatmak için tek sayalım. Bu milletin kurucu mitosu Anadolu'dan atılmaları. Bunlara ha soykırım yok demişsin, ha kimliğini yok saymışsın aynı şey.

Nesil geçtikçe bu tür bağlar gevşer ve üstünde konuşulması daha kolay olur. Ama her zaman bazıları da geçmişini keşfetme dürtüsü duyacaktır o yüzden tamamen kaybolmaz sanıyorum.

 

 

eldar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Videoda Bernard Lewis'in güzelce anlattığı gibi soykırımı reddeden çoğu okumuş, ırkçılıktan uzak insan, yahudi soykırımına benzetilmesinden ötürü reddediyor. Ki ben de özellikle ingiliz kaynaklarından okuduğum zaman yukarıdaki fikre katılıyorum.

Öte yandan, bu itirazlara, ırkçı taraf, "ermeni" sözcüğünü küfür gibi kullanan, Osmanlı'yı da her şekilde suçsuz gören taraf katılınca iş bence fazlasıyla bulanıklaşıyor. 

Ortada hem bir iç savaş hem bir dünya savaşı var. Diğer taraftan cepheyle alakası olmayan uzak şehirlerde mallarına canlarına kast edilmiş insanlar var. Keza benim de bir kısım akrabam, Ermeni sanılarak neredeyse öldürülüyorlarmış. 

Kısaca benim görüşüm şöyle; ortada çok büyük acılar, yerinden yurdundan edilen, katledilen yüzbinlerce insan var. Bu manevi ve maddi çöküntünün, soykırım tartışmasına girilmeden kabul edilmesi ve Ermeniler ve Türkler arasında en azından ırkçılıktan uzak bir diyalog kurulması en doğrusu olacaktır.

Ha mümkün müdür? Değildir, şayet soykırım tezinin peşinden koşturanların (olumlu yada olumsuz) büyük çoğunluğu ırkçılıktan beslenir. En çok onların sesi çıktığı gibi, diğerlerinin tartışmasına da aktif bir şekilde engel oluyorlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bernard lewis'e satılmış kalem deyip, sonra kendi savcıdan bozma ermeni tarihçilerini kaynak gösteriyorlar. bunların hamisi de 100 yıldır "vay benim mazlum hrıstiyan komşum" diye geçinen amerikalı ve fransızlar. objektivite de, iyi niyet de yok neredeyse hiçbirinde. öldürülen türklerden bahsedince çıldırıyorlar çünkü her ne kadar "efendim holocaust'a benzemese de holocaust" düşüncesi oturmuş kafaya, nazilere yahudilere tek taraflı zulmetmiş fikrini canlandıramazlarsa kafada o zaman iş başka boyuta geçiyor çünkü. o boyutta da kendilerinin yüzyıllarca yaptıklarına benzemeye başlıyor.

bunlar her ne kadar "efendim reddetmiyoruz, okullarda anlatıyoruz" iddiasında olsalar da ne hükümetleri kabul eder, ne de kendilerinin ağzından "evet sizin yaptığınız gibi bizim yaptığımız da soykırım" dediklerini görebilirsiniz. kısacası maksat bambaşka burada, hümanizm filan değil. "bir daha olmasın diye söylüyoruz" da efsane palavra, şu anda yaşanıyor ve birşey yapamıyorsunuz işte.

nispeten bulabildiğim objektif olmaya ve analiz etmeye çalışan birisi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bernard Lewis'in goruslerini daha derin ifade ettigi bir bildirisi, kitabi vs var midir bilmiyorum lakin videodaki performansini begenmedim. Klasik "Ermeniler ayaklaniyordu, ama devlet yine de korumaya calisti" seklinde hem karnim doysun hem pastam dursun edebiyati yapmis. Osmanlilar "hassas bolgelerdekileri tehcir etti" demis, lutfedip geriye Istanbul ve Izmir'i birakmis. Neredeymis tum Anadolu'da bu kadar ayaklanma ben hic bilmiyorum. Bu yorumlarinin onun bilgisini yansittigini dusunmuyorum, ya bakis acisindan kaynakli bazi seyleri gormezden geliyor ya da Yahudi Soykirimi ile Ermeni Soykirimi arasindaki farki aciklamaya calisirken hizini alamamis.

Burada olmayan, olup gitmis adama karsi cikmak kolay tabi. Ici dolduruldugu muddet farkli seslerin de olmasinda bir sakinca gormuyorum, lakin dedigim gibi boyle bir performans siradan Turk'ten de beklenir. Ciddi olarak bir reddiyesi varsa orada belki farkli bir izlenim olusur.

Ermeniler ile Turkler'in arasinda gecen savasin denklik iceren kisimlarinin soykirim olmadigini dusunuyorum. Karsliikli etnik temizlik evet. Mesele denklik olmayan kisimlarda, bu da Osmanli'nin devletin gucu ve organizasyonunu bir milleti cezalandirmak, savunmasiz insanlari imha etmek icin kullanmasi. Osmanli'yi isgal eden kuvvetler bile bu kadar Osmanli vatandasi oldurmuyor, burada bir sorun var.

Ermeniler'in de ayni maharet ve organizasyonla soykirim yaptigini dusunuyorsaniz, bunu da iddia edebilirsiniz. Elimizde en kotu ihtimal 2 soykirim olur, 0 degil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rvR7Fmp.gif

e zaten bütün mesele buradan çıkıyor? türklere naziler dışında kimsenin 'yapmadığı' bir olay atfediliyor. ermenilerin istediği de bu, türkleri nazilerle aynı kefeye koymak. şu dediğini duysalar çıldırırlar. bütün soykırıma uyan olaylar batı tarafından soykırım olan kabul edildiği takdirde zaten sulanmış olur, değeri kalmaz. enflasyonla değeri düşmüş olur. o zaman da benim açımdan zerre sorun yok yani. dünyanın neredeyse bütün 'medeni' ülkeleriyle aynı kefede olacaksak hayhay. yok sadece nazilerle aynı kefede olacaksak pas.

artniyetle belli bir ajanda güdülüyorken "bm'nin tarifine şuradan uyuyor mu" diye bakmayı abesle iştigal görüyorum şahsen, maksat bağcı dövmek çünkü. nasıl bir bm tarifiyse türkiye sınırları dışında işletilmiyor.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ermeniler'in Turkler ve Naziler'in yaptiklari disinda hicbir soykirimi kabul etmeme gibi bir amaclarinin oldugunu sanmiyorum. Yani Sudan'da, Ruanda'da soykirim tanindi diye mutsuz olduklarini sanmiyorum. Osmanli bu savas suclarindan yargilandiginda henuz Naziler yoktu zaten. Genocide diye bir tanim icad edilmemisti ama insanlar dilleri dondugunce soyluyordu bunu yine.

Kimsenin kimse ile ayni kefe icerisinde olmasi gerekmiyor. Ruanda ile 3. Reich ayni kefede mi mesela. Ikisinin yaptigi da soykirim olarak taniniyor, ama yine de benzemedikleri bircok nokta var. Uluslararasi camiada taninmasi ile bireylerin nasil gordugu ayri seyler zaten, de jure olmasa da de facto olarak soykirimmis gibi bilinen, konusulan bir suru olay var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

37 dakika önce, Nigger_of_the_sand dedi ki:

Bernard Lewis'in goruslerini daha derin ifade ettigi bir bildirisi, kitabi vs var midir bilmiyorum lakin videodaki performansini begenmedim. Klasik "Ermeniler ayaklaniyordu, ama devlet yine de korumaya calisti" seklinde hem karnim doysun hem pastam dursun edebiyati yapmis. Osmanlilar "hassas bolgelerdekileri tehcir etti" demis, lutfedip geriye Istanbul ve Izmir'i birakmis. Neredeymis tum Anadolu'da bu kadar ayaklanma ben hic bilmiyorum. Bu yorumlarinin onun bilgisini yansittigini dusunmuyorum, ya bakis acisindan kaynakli bazi seyleri gormezden geliyor ya da Yahudi Soykirimi ile Ermeni Soykirimi arasindaki farki aciklamaya calisirken hizini alamamis.

Burada olmayan, olup gitmis adama karsi cikmak kolay tabi. Ici dolduruldugu muddet farkli seslerin de olmasinda bir sakinca gormuyorum, lakin dedigim gibi boyle bir performans siradan Turk'ten de beklenir. Ciddi olarak bir reddiyesi varsa orada belki farkli bir izlenim olusur.

Evet, eğer soykırım kelimesine takılırsan bunlar gayet geçerli argümanlar. Hatta Lewis burada soruyu holocaust'la karşılaştırmaya indirgemiş ustaca. Yani Nazilerin Yahudileri yok etmeye çalıştığına şüphe yok. Osmanlı Ermenileri isyan etmedikleri yerlerden de sürüyor doğru, hatta İstanbul'da tutuklanıp sürülen kanaat önderleri var. Fakat İstanbul başta olmak üzere dokunulmadıkları şehirler var. Bazı kamu görevlilerinin katliamlara çanak tutup iştirak etmesi var ama katliamların engellenmesine dair emirler de var. Dolayısıyla soykırım diye öne sürünce bunlara da cevap vermek gerekiyor.

Ben bu yüzden soykırım kelimesine takılmak bağcıyı dövme arayışı diyorum. Nasıl adlandırıldığı olanları değiştirmiyor sonuçta. Diasporanın neden bu konuyu önemsediğini anlıyorum, yazdım zaten, ama bu beni alakadar etmez.

Soykırım diyen tarihçilerin argümanları da boş değil bu arada. Osmanlı yeterince güçlü olsa veya belki savaştan galip çıksa işi tamamlayacaktı diye spekülasyon da yapılabilir fakat günün sonunda soykırım tanımını tartışıyorsan bu iddialara da cevap vermek zorunda kalırsın.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dokunulmadiklari sehirler nereler ki, bir Istanbul bir de Izmir biliyorum ben orada da Katolikler'e dokunmuyorlar yoksa ilk oldurulenler zaten Istanbul'daki entelektueller senin dedigin gibi. Anadolu'da anca Schindler hikayeleri var.

Katliamlarin engellenmesi devlet sayesinde degil devlete ragmen olan seyler. Yonetmelik cikiyor, vicdani elvermeyen kendi imkanlari ile karsi cikiyor iste. Bunlar da hijyenik ornekler; bunlarin varligi kadar iyilik degil, yoklugu kadar kotuluk olusuyor. O yuzden soykirim diyebilmek adina her iyi ornegin aciklanmasi gerekmiyor. Her Turk ya da her Osmanli memuru kotu degilmis bunu anlariz evet.

Nasil adlandirildigi olaylari degistirmiyor da, olaylar konusunda hem fikir mi ki halklar? Buna soykirim dememek adina yaratilan karsi direnc gercekte vuku bulmus olaylari ya tanimiyor ya da bir sekilde mesrulastiriyor. Toplumun akil sagligi adina zararli birsey bu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya işte İstanbul'a dokunmamaları yeter. Sonuçta soykırım değil tezi için geçerli. İstanbul'da entelektüeller dediğin yüzün altında insan sonuçta, hatta bir kısmını sonra serbest bırakıyorlar geri dönüyorlar İstanbul'a.

edit: google'ladım 200 küsürmüş ama dediğimi değiştirmez.

eldar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2000'den fazla kisi, net bir sayisini goremedim ama makalede ismi gecenlerin cogu oldurulmus.

https://en.wikipedia.org/wiki/Deportation_of_Armenian_intellectuals_on_24_April_1915

 

Su entelektuellerin onceden toplanmasi olayi bile Ermeni milletinin orgutlenmesini, kirima karsi koyabilmesini engellemeye yonelik cerrahi bir operasyondur. Bu adamlarin hepsinin oldurulmemis olmasi bize birsey ifade etmiyor, kisinin sirf besteci, ogretmen, disci, bankaci oldugu icin paketlenip kus ucmaz kervan gecmez bir yerde oldurulup cukura gomulmesinin dogal bir aciklamasi yok.

Hadi bu olay oldu diyelim, bizim bu meseleyi burada birakabilmemiz adina devaminin gelmemis olmasi lazim. E devami da gelmis. Istanbul'da token bir guruha dokunmamislar diye ortada fil gibi oturan kiyimi gormezden mi gelelim. Gezegen uzerindeki tum Ermeniler'i oldurmek istemiyorlarmis belki evet, oldurmedikleri icin degil oldurdukleri icin sovuyoruz ama.

Nigger_of_the_sand tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...