Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eski oyunların spiritual successor devam oyunları


Bone

Öne çıkan mesajlar

bugun size EA maxis'i pic etmeden once cikan son oyunlardan Sid Meier's SimGolf ve klonlarindan bahsedecegim. ismi "Sim" diye baslayan oyunlar bir zamanlar yaraticiligin sinirlarini zorlayan management oyunlariydi. en sevdigim simgolf'dur. sid meier abi yanlis hatirlamiyorsam motorunun prototipini bir oturusta kodlamistir. farkli tatlarda golf sahalari yaratip avatarimizla golf oynayabildigimiz bir tycoon oyunudur. golf bilmek gerekmez. ortalama ustu replay value sahibi bir oyundur.

cok sevdigim bu oyunun iki klonu var: 

https://store.steampowered.com/app/869060/Resort_Boss_Golf__Management_Tycoon_Golf_Game/

o boslugu seneler sonra doldurmaya calisan ilk oyun Resort Boss Golf. eleman reddit'de hangi oyunun devamini istersiniz diye sorup yapmaya basladi diye hatirliyorum. early access icin bile hazir degilken cikardi. sonra bir daha toparlayamadi. son halini bilmiyorum fakat yorumlara bakilirsa yeterince yol alamamis.

https://store.steampowered.com/app/1144020/GolfTopia/

bir de gecenlerde GolfTopia diye bir oyun cikti. simdiden basarili bir oyun. ? simgolf'den farkli oldugu iki temel husus var. elemanin obur oyunlarinda da bas gosteren neonlu futuristik temasi gorsel olarak ayri bir zevke zevksizlige hitap ediyor. gameplay'e de etkisi var. minigolf unsurlarini andiran bumper, jumper vesaire insa edilebiliyor. eleman bunlarin opsiyonel oldugu iddia ediyor fakat oynamis biri olarak pek oyle olmadigini dusunuyorum. bunlar ekstra hatta ilginc gameplay ogesi olarak pozitif yorumlanabilir. fakat spiritual successor bir oyun olarak degerlendirdigimizde isler degisiyor. mars'da mars golfu degil dunya'da dunya golfu isletebilsek daha iyi olurdu diye dusunuyorum. 

 

arcane tarafından düzenlendi
typo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Hob oyununu oynarken bana Zelda: A Link to the Past tarzında Zelda: Breath of the Wild oynuyormuşum gibi hissettirdi. çok keyif aldım atmosferinden vs.
bazı yerler can sıkıcı geldi. mesela dairesel zıplanması gereken yerlerde klavyeyle atlarken zorluyor, tekrar tekrar denemek gerekiyor. bazı yerlerde de gereksiz derece isabetli atlamak gerekiyor. ama bu tip yerler dışında oyundan keyif aldım.

oyunu ilk duyduğum zaman farklı bir oyun tarzı bekliyordum, platformları indir kaldır yaparak ilerleyeceğiz ve geri dönüp platformları değiştirerek oyun dünyasını çok etkileyeceğiz gibi tanıtılıyordu. ama ilerledikçe "açılan" dünya yapısı koymuşlar. ama bu da hoş olmuş bence. A Link to the Past tadı almam biraz da bu mekanikten kaynaklı olsa gerek sanırım.

TUNIC oyununun A Link to the Past + Elden Ring tarzı olduğu söyleniyor. bir ara onu denemeyi düşünüyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...