Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

doğalgaz proje


fresia

Öne çıkan mesajlar

ne bileyim abi bizimkiler betona yatırım yapmış altın 125 lirayken, bu zaten kanser sebebi, tadilat ihalesi de bana kaldı

ama makyajı iyi binanın

garajı var, 35 seneye göre baya iyi yapılmış, demir borularda çürüme bile yoktu

Spoiler

gDbk5R.jpg

eşyaları dizeyim sarı siteye koycam ama tok satıcı zevkine

nedense içime sinmiyor, mantıksız geliyor, ama kirada oturmaktan iyidir herhalde

bilemedim

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

16 saat önce, fresia dedi ki:

yKVGtJ.jpg

boru çıkış ucunu uzatmak gerekir mi

uzatmak verimi düşüryor mu

 

 

Türkiye'de yeni ev aldığında bile şu manzarayla karşılaşıyor olmak ne acı. 1-2 milyon tl ödüyerek "ultra lüks" ev alıyorsun, ve mutfağında böyle oradan buradan borular geçmesi felan...

hadi seninki eski ev de, hala şuna bir çare bulunamamış olması...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben esas o cama menfez açıp boru çıkartma olayına çok kılım. yeni binalara seramik doğalgaz bacası yapmamak için uygulanan bi taktik. baya pahalı seramik bacalar o yüzden projeyi klimalı falan gösterip oturma raporu alındıktan sonra doğalgaz bağlatıyor müteahhitler. doğalgaz bacası olmadığı için de böyle çözülüyor. sistem sağlıksız falan değil bildiğim kadarıyla ama görüntü çok çirkin. balkonu olan binalarda balkonda çözülüyor yine görüntü kirliliği olmuyor ama balkon yoksa işte böyle ecüş bücüş bişey oluyor illa.

izmir karşıyaka belediyesi özel karar aldı bunla ilgili. ne yaparsan yap o bacayı yaptırıyor sana. müteahhitlerin gözleri yaşlı. doğalgazlı projelendirmese bile binayı yapıyor. tüm türkiyede böyle hardcore kararlar alınması lazım bazı konularda.

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynen öyle görünüyor ??

araştırdım tek dirsek varsa 2 metreyi aşmamak gerekiyormuş, ucu yüksekte olacak şekilde %2 eğimli olması gerekliymiş, geri dönen buhar gider ile atılıyormuş, eğer dışarı aksa kışın damlalar donarak birikebilirmiş vs

senin kombiyi bağlarken 1 metrelik boru varmış heralde elinde onunla kurtarmaya çalışmış. mantıken düşününce doğalgaz yanınca geriye kalan maddeler doğalgaz çok is yapmasa da binadan uzak olsa bi 15 cm iyi olurdu, ısı açısından çok ısı çıkmıyor ama iz yapar orda çok sigara içen bıyıklı dayıların bıyıgı gibi olur ustundeki duvar

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fizige aykiri gun boyu acik tutmak, komsularin az fatura odesin istiyorsan tabii ki acik birakabilirsin bir hayirsever olarak.

tam verim derecesini bilmiyorum ne kadar daha kotu net bir cevap veremem ama sabah kettle'i acik birakip mi gidersin yoksa aksam gelince mi kaynatirsin. kettle 50 derecede tutsun gelince hemen 100'e ciksin daha konforlu ama gun boyu harcadigi enerji TAMAMEN ziyan. o boot-uptaki soguk devrelerden gecerken efficiency'sinin dusmesi falan cok kucuk degerlerdir muhtemelen.

ayni sekilde araba motoru da bi 15-20 dk calistiktan sonra verimli degerine ulasir yani boot-upta bir kayip var, ama eminim aksam eve gelince motoru kapatiyorsunuzdur, sabah boot-upta o inefficient evresinde calismasin diye gece acik birakan var mi arabasinin motorunu?

cok sasiriyorum butun orneklere ters ama nasil yer etmis insanlarin kafasinda

 

tabii dedigim gibi konforlu degil aksam eve geleyim hemen isinsin diye koklersen fatura da koklenir, herhalde bundan dolayi..

sardalya tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sabahtan akşama kapatırsan eve gelince ısınmaz ev, eğer wifi kontrol falan yoksa 40 derecede falan bırakmak daha iyi. sıfırdan üç saatte zor ısıtırsın, hanım üşüyünce de 70 dereceye köklersin bir an önce ev ısınsın diye. sonra ortasını tutturamaz cam açarsınız.

konfor ve sağlık > fatura, ki kısıkta tutmak genel olarak daha az yakmanızı sağlar hepten kirliçıkı üç kat kazakla oturma meraklısı değilseniz.

goldbären tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...