Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni islemci+anakart sorunsali HALP


Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Konuyla alakalı redditte AMD_Robert'in postu var çok abartmanın anlamı yok. 3k serisi için sweet spot 3600 dediği için ben de o versionunu almıştım zaten. O hesapla fiyat/performans için en iyisi buydu aldığımda hiçbir problemde çıkarmadı. Sevgi ve saygıyla yaşıyoruz kendileriyle sldfj

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, AmoRPHouS dedi ki:

Geçen hafta ben de yeni ram aldım, dedigin gibi xeno çok fena bu ram muhabbetleri . Sadece o 3600mhz cl18 yok cl16 ile de bitmiyo yok efendim samsung-b die en iyisi , yok hynix chipset sıyırdım resmen geçen hafta ram alana dek ? .

 

aslında en güzeli açıcan youtube'dan bi toplama videosu senin işlemci anakartı kombosu olan, bakıcan hangi rami almış, o adam toplayıp çalıştırıyosa herkes çalıştırır misali

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 saat önce, GERGE dedi ki:

Daha iyi abi, niye 3 ram takıyorsun? Oyun için ise çok performans artışı olmuyor 16 üstü ramlarda öyle arkada da ram yiyen işler yapmıyorsan. Ama 3 ram takınca dual channel + single olmuyor, en düşük oluyor hepsi yani 3 tane single channel oluyor. Yeni nesil konsollar nedeniyle ilerde 32'ye güncellemek gerekebilir ama şu an yeterli.

Hata ediyormuşsun. Senin göreceğin performans artışı yukardaki videonun epey üstünde olacaktır. 

2x8 her şekilde 3x8'den daha iyi bence.

bu her zaman dogru degil. bazi anakartlar hem dual channel hem triple channel hem de quad channel ayni anda destekler. bu anakartlarda ana slotlara 3 ram taktiginda ayri ayri single channel olarak calismazlar.  istedigin kombinasyonda kullaniyorsun. 

Namessar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet sorunlar cozuldu. Lakin muhtemelen problemim ramde degildi. Ama emin de degilim. Yeni ramleri aldim, taktim. İlk once ram error isigi sondu. OH BE dedim. Ama sonrs goruntu yine gelmedi. Kapattim tekrar actim. Bu sefer ram isigi yine yandi. Kapattim, tekini soktum, yine actim. Bi yandi bi sondu. En sonunda sondu. Ama yine goruntu gelmedi. Anani avradini dedim.

Sonra hic disklerin kablolarini cikarmadigimi farkettim. Onlari cikardim ve goruntu geldi. Sonra teker teker taktim, calismaya basladi.

 

En basindan beri diskleri sokmem gerekiyormus. Allah da benim belami versin.

 

Ama yine de ram uyumsuzluğu da yine olabilir miydi diye dusunmem de şundan; eskiler takiliyken ram error isigi hep yaniyodu. Yenileri takinca bi sonduler falan. Neyse şimdi calistigi icin hic ellemicem ama acikcasi şu an diger ramleri taksam ne olur diye merak etmiyo da degilim. Oyle merak icinde gebereyim emi.

 

Yani disklerin goruntu gelmesine engel olacagi hic aklima gelmemisti ya. Boot yapamiyom haci falan diye eror ver bisi yap. Abv ya.

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

 

Evet sorunlar cozuldu. Lakin muhtemelen problemim ramde degildi. Ama emin de degilim. Yeni ramleri aldim, taktim. İlk once ram error isigi sondu. OH BE dedim. Ama sonrs goruntu yine gelmedi. Kapattim tekrar actim. Bu sefer ram isigi yine yandi. Kapattim, tekini soktum, yine actim. Bi yandi bi sondu. En sonunda sondu. Ama yine goruntu gelmedi. Anani avradini dedim.

Sonra hic disklerin kablolarini cikarmadigimi farkettim. Onlari cikardim ve goruntu geldi. Sonra teker teker taktim, calismaya basladi.

 

En basindan beri diskleri sokmem gerekiyormus. Allah da benim belami versin.

 

Ama yine de ram uyumsuzluğu da yine olabilir miydi diye dusunmem de şundan; eskiler takiliyken ram error isigi hep yaniyodu. Yenileri takinca bi sonduler falan. Neyse şimdi calistigi icin hic ellemicem ama acikcasi şu an diger ramleri taksam ne olur diye merak etmiyo da degilim. Oyle merak icinde gebereyim emi.

 

Yani disklerin goruntu gelmesine engel olacagi hic aklima gelmemisti ya. Boot yapamiyom haci falan diye eror ver bisi yap. Abv ya.

 

Boyle.bisi yazmistim.lakin simdi baska bi sorun peydahlandi. 2 tane 8 gb ram takili, biosta ram slotlarinda 8 8 takii goruyo ama total ram 8 gb diyor. 2 ve 4. Slotta. 2ye tek taktim, calisti, 4e tek taktim, calismadi.

1-3 taktim, ramler non optimjze slotta duzelt bence dedi ama.calisti lakin biosta yine 2 ram de takili gozukmesine ragmen toplam 8 dedi. Wtf???

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi deneme yaptım. ramleri tek tek denedim, ramler temiz. lakin, 1-2. slot çalışıyor, 3 ve 4. slot çalışmıyor. 3 veya 4'e tek taktığımda ram error ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor. 1 ve 2'ye tek taktığımda çalışıyor, ikisini birden taktığımda şu an total 16 gb ram gözüküyor ama 1800 mhz ile çalışıyor 3200'lük ramler.

3 ve 4 çalışmadığı için, 1-3 veya 2-4 kombinasyonları, makineyi çalıştırıyor, ama total ram'im 8 gözüküyor.

hOvMMji.jpg

 

Ram slotu tamamen bozuk olsa DIMMB2'de gözükür müydü ramin takılı olduğu? bi gariplik var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sağol cms. 

 

abi inanılmaz işler oluyor. internette okuduklarım sonucu işlemciye bi daha bakayım dedim, pinlerden 1 tanesi yamulmuş. baya yamulmuş. ömrümden 10 yıl tüketerek düzelttim. Ram sorunum düzeldi. artık 16 gb. ama şimdi başka bi şey var, ikinci monitörüme görüntü gitmiyor -.-

az önce yoktu bu sorun. pini düzelttikten sonra oldu.

bitmedi sorunlar ya bitmedi yemin ediyorum.

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...