Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni islemci+anakart sorunsali HALP


Xenocide

Öne çıkan mesajlar

İslemciminve anakartimi degistirme girisiminde bulundum. Amd ryzen 7 2700x islemci ve msi B450 anakart.

Bugun bagladim. İlk power tusuna bastim, her pc topladigimda olan sey yine oldu. Cokk kisa bi anlik fana isik geliyo ve o kadar. Acilmiyor. 1-2 bi sey soktum dene  dene, en sonunda acildi. Power geliyor, her sey okey, islemci fani calisiyo, ekran karti kasa fanlari calisiyo, lakin goruntu yok, klavye mouseda isik yok. Display portu cikartip acikken tekrar taktigimda monitor bi sey algiliyo gibi oluyo, bi isigi deisiyor, sonra no signal diyor. Ben nerde yanlis yapiyorum halp ? psu 700 watt bu arada

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ram slotlari deistirmeyi denedim, tek ram takmayi denedim. Displayportu anakarta degil ekran kartina takiyorum.eminim..hatta ikinci monitorum var, o da hdmi, onu da denedim.

Bios pili sokup takma olayini bi cozum onerisi olarak sunmuslar bunu denememistim. Aksam bi denicem. Umarim olur ya.

Psu'nun yetmiyo olma gibi bi ihtimali var mi? 700w ama 4 senedir kullaniyorum. Bi arkadas "zamanla gucu azalir" gibi bisi demisti. Ama yani dun bu hengameden sonra eski sistemi geri taktim yine tikir tikir calisiyo. Ekran karti ayni yani sadece mb ve islemci farkli

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Peki bios update gerekiyo olabilir mi. Belli seriler icin sonradan guncelleme cikardilar. Ben 2600 takarken yasamistim ayni sorunu. Asus tuf b450 plus gaming var. Vatandan aldigim icin aynen götürdüm geri. Daha dusuk bi islemci takip goruntu gelince update etmislerdi flash bellek ile.

Oyle biseyse sanada ufaktan yol.gozukebilir

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu tür sorunlar genelde ya slotlardan oluyor (ram ekran kartı vs) ya da ana kartı tutan vidalardan biri kastırıyor kısa devre yapıyor ondan oluyor.

bence bi sök ana kartı baştan tak öyle dene. ya da söktükten sonra kasaya yerleştirmeden bi kutu gibi bi zeminin üsütnde bi çalıştır çalışıyor mu bi bak. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben alırken ramleri özellikle araştırmıştım. seri numaraları farkettiriyo.

https://pangoly.com/en/review/msi-b450-gaming-plus/compatibility/ram

şuna benzer bi listeden amd/intel compability olarak aratıp bulmuştum. ama seninki msi bendeki asus tuf, şimdilik yukardakini bulabildim, istersen msi live chatten yaz, onlar belki daha iyi yardımcı olabilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
32 dakika önce, Xenocide dedi ki:

Normalmis. Ramlerim corsair vengeance lpx 8gb 2400 mhz

Almadan once de arastirmistim aslinda sorun olmaz yaziyodu cogu kisi. Ama oldu. Fak ya. Ulan bios updatete de improved ram compatibility diyodu halbuki. Sictik ram mi alcaz simdi

O ramleri geç zaten, ram de epey farkettiriyor performansta. Bak:

3200 al en kötü.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2666mhz hyperxleri  3200mhz cl15 1T çalıştırıyorum ben fazla ilave voltaj vermeden, ramler iyiyse yüksek hızda çalışıyor güzel ama buradaki problem ryzen anakartlarının ram beğenmeme olayı gerçi hızdan çok ama yazayım dedim elde düşük hız ram varsa ve ryzenla çalışıyorsa iyi performans alacam diye 3200mhz+ ramlere atlamadan önce overclocklamayı deneyin

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide alakasız da olabilir ama şunu bir dene, benzer problemler yaşayan kişileri okumuştum redditde zamanında. Biosdaki  CSM(Compatibility Support Mode) ile alakalı olabilir. Sadece bunu kapamak bile işe yarayabiliyor.

1-Sadece bu CSM yi disable edip dene önce. CSM only ise biosdaki ayar ve yeni ekran kartlari uefi sanırım o yüzden görüntü gelmeyebilir. Sanırım o sekmedeki ayarlar CSM only, both, Uefi only olabilir. Deneme yapabilirsin.

2-CSM kapalı durumdaysa zaten fakat hard disk ve ssdlerin MBR formatlı ise onları GPT ye convert etmeden pc boot olmuyor. Cünkü yeni sistemler UEFI modda çalışıyor ve CSM açmadıkça MBR diskleri görmüyor ve boot etmiyor.

denemeni tavsiye ederim belki çözülür durum ve ram değiştirmek zorunda kalmazsın.

AmoRPHouS tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi görüntü yok ki, biosu nasıl görücem ?

 

yani belki tamamen bios default ayarlarıyla ilgili bi problem ama önce görüntüye ihtiyacım var gerekli tweakler için. 

 

Şey gibi, keyboard not detected. Press escape to continue. WUT?

 

sniper x ramler 750 tl civarıymış. benim corsairlerin ikinci elleri de 200-250 arası gidiyor. aslında ufak bi meblağ ile 3200 mhzye geçiyorum, işime gelir, yukarıda gerge aradaki farkı koymuş zaten.

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Daha iyi abi, niye 3 ram takıyorsun? Oyun için ise çok performans artışı olmuyor 16 üstü ramlarda öyle arkada da ram yiyen işler yapmıyorsan. Ama 3 ram takınca dual channel + single olmuyor, en düşük oluyor hepsi yani 3 tane single channel oluyor. Yeni nesil konsollar nedeniyle ilerde 32'ye güncellemek gerekebilir ama şu an yeterli.

Hata ediyormuşsun. Senin göreceğin performans artışı yukardaki videonun epey üstünde olacaktır. 

2x8 her şekilde 3x8'den daha iyi bence.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...