Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Korona Gerçeği


Loex

Öne çıkan mesajlar

2 saat önce, Mal dedi ki:

 

Doktorun bunu bilmiyor olması mı, bilipte uyarmamış olması mı, çıkarken elime kartviziti iliştirilmiş bir broşür verip bak bu bilmemne kolombia ağacı çekirdeği özü karvizitteki ismimi söylersen indirim yaparlar demesi mi yoksa bunları yapanın ankarının köklü devlet hastanelerinden birinde bölüm başkanı olması mı daha vahim karar veremiyorum. 

 

cok acayip

ayrica merak ettim, oncesinde nasil bir beslenmen vardi? saglikli yemek-uykun var miydi? neden boyle bir dert cikti birden?

firsata cevir, tursu konusu dipsiz derya, kendi yogurdunu vs de yapabilirsin, bence marketten alinandan cok daha lezzetli oluyor ev yogurdu

gecmis olsun

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, Loex dedi ki:

Gerçekten sağlıklı hissetmek istiyorsan hayvansal ürünleri tamamen bırakman gerekir. 

Bu konularda herkese uyan sihirli bi formül yok bence. Bazı insanların bünyesi hayvansal gıdaya ihtiyaç duyabilir. Aynı insanın farklı mevsimlerde farklı psikolojik koşullarda farklı şekilde beslenmesi de gerekebilir. Mesele kendini gözlemleyip neye, ne zaman, ne kadar ihtiyacın olduğunu bilmek. 

@DoGMeaT

Uykum çok iyidir. Sağlıklı değil ama herkes gibi besleniyordum. Sinirimi çok bozan bişey vardı. Antibiyotik girdi işin içine ve genetik yatkınlıkta olunca ortaya çıktı. Türklerin yüzde 90 ında olduğu söyleniyor candida overgrowth. Tabi bu seviyede değil herşeyde olduğu gibi bununda bokunu çıkararak atlattım çok şükür. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 saat önce, Loex dedi ki:

ben sitede okuduğum hiç birşeyi satmaya çalışmıyorum boş yapma öyle bişey yapmak istesem sitenin linkini neden koyayım girin sizde okuyun diye attım ama auto-muhalefet olduğu için çoğunuz zahmet edip okumadı bile.

 

kusura bakma ama boş yapan sensin. "şu sitede şöyle şeyler yazıyor, hepiniz yanlış biliyorsunuz bir tek ben doğrusunu biliyorum" diye patlıyorsun üstümüze, sonra seni ciddiye almamızı bekliyorsun. sağa sola "boş yapma" diye bağırıp çağıracağına 2 dakika bir otur düşün "acaba ben yanlış söylüyor alemin maskarası oluyor muyum" diye düşün. düşünür müsün? düşünmeyeceksin, umrunda değil çünkü.

- "Doktorların yüzde 99u maalesef sağlık ile ilgili hiç bir şey bilmiyor sadece okulda öğrendikleri ilaçlar ve tedavi yöntemlerini uyguluyorlar modern tıp resmen saçmalık. Vücüdun her tarafını birbirinden ayırmış hepsine uzmanlık vermişler kendilerince."

burada Tıp nedir, doktorlar ne iş yapar bilmeden ahkam kesmişsin. Tıp biliminin her sene daha da genişleyen bir konu olduğunu ve (her iş alanında olduğu gibi) doktorların belirli konularda uzmanlaştığını bilmediğini göstermişsin. buna rağmen doktorların yapması gereken işi doktorlardan daha iyi biliyormuş gibi bir havaya girmişsin.
doktorlar sağlık ile ilgili hiçbir şey bilmiyor da sen mi biliyorsun? kanser araştırmaları yapan, kırılan kemikleri onarmaya çalışan, salgın hastalıkları önlemeye çalışan, acil vakalarda hastanın ölmesini engelleyen... doktorların hepsi sana göre cahil yani?

- "oku izle önce ya koyun olma az araştır."

saçma sapan bir site veriyorsun, sitede yazılanların yalan olduğunu biliyoruz, buna rağmen sırf senin kulağına hoş gelmeyen şeyler dediğimiz için bizleri "koyun olmakla" suçluyorsun.

- "tv de ne görseniz inanmayın allanızı severseniz"

bunu diyen kişi, rasgele bir internet sitesinde ne görse inanmış birisi aynı zamanda...

- "kardeş bi video yu izle ezbere yorum yapma. Çevremde 4 kişi var şahsen tanıdığım korona geçiren semptomsuz hiçbirinin evinde bir kişi bile hasta olmadı. Ölen de tanıdığım yok ki çevrem geniş işlerimden dolayı."

iki-üç örnek görmüş olman, o şeyi "bilimsel gerçek" haline getirmez. bilgi, deneme yanılma, varsayım ve çürütme ile bilimsel bir bilgi haline gelir. konuyla ilgili makale: https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/162730

- "Bu başlıkta bile link koyuyorum izleyin şöyle böyle diyorum. Herif izlemiyor kafasındakini zıbam diye yazıyor hayatına devam ediyor."

"ben sitede okuduğum hiç birşeyi satmaya çalışmıyorum boş yapma" demene rağmen ısrarla ama ısrarla bize sitedeki şeyleri satmaya devam ediyorsun.

- "Benim okduğum kitabın yüzde birini okusan zaten bu şekilde cevap vermezdin."

ne kitabı okumuşsun? kimya kitabı mı? biyoloji kitabı mı? tıbbi biyoloji kitabı mı? biyokimya kitabı mı? genetik kitabı mı? nedir yani okuduğun kitap? yoksa "dünya masonlar tarafından yönetiliyor" tarzı kitapları mı kastediyorsun? bilimsel hiçbir şey okumadan gelip komplo teorileri dillendirmen hiç inandırıcı olmuyor evlat, kusura bakma.

- "sevgili süper zeka bi düşün bakalım senin cebinde bir milyar dolar olsa Türkiyede  de ne kadar tv kanalı varsa parmağımda oynatmazmısın istediğin haberi yaptıramazmısın aylarca ?"

hayır. kendi işime bakarım ve paramın tadını çıkarırım. "tüm zenginler büyük bir komplo teorisinin çarklarıdır" gibi kitapları ve siteleri okursan böyle fikirlere inanman doğal. ama BİZİM DE böyle inanmak zorunda kalmamızı BEKLEME.

- "Demokrasi bu yüzden saçma işte herkesin bir oy hakkı var. Eskiden amerikada bile evi toprağı olmayan oy veremezmiş ne kadar mantıklı hareket."

evet, mesela hayatında bilimsel hiçbir şey okumamış öğrenmemiş birisi, yıllarını Tıp alanına vermiş bir doktordan daha çok şey bildiğini zannedip buna rağmen oy hakkı elde edebiliyor.

- "TIP bilimi bu kadar iyiyse neden sürekli yeni hastalıklar çıkıyor ?"

çünkü insan değişen ve sürekli evrimleşen bir varlıktır. çünkü doğa sürekli değişen bir sistemdir. çünkü dünya ve iklim koşulları sürekli değişir. çünkü farklı bölgelerden insanlar birbirleriyle temas edip yeni hastalıklar ortaya çıkarabilir. çünkü bakteriler ve virüsler çoğalabilmek için sürekli kendilerini değiştirirler. bu yüzden de yeni hastalıklar ortaya çıkar.
World of Warcraft bu kadar iyi bir oyunsa, neden sürekli yeni Bug'lar ortaya çıkıyorsa, bu insanlar ve tıp için de geçerlidir.

- "Neden yeni doğan çocuklarda bu kadar çok hastalık var ?"

tam tersine, yeni doğan çocuklarda artık daha az hastalık var. çocuk felci (polio) hastalığını araştır derim.

child-mortality-by-income-level-of-count

 

- "Mükemmel evrimleşmiş olmamıza rağmen TIP ve İLAÇ sektörünün ortak çabasıyla insanlar bilerek hasta ediliyor"

"mükemmel evrimleşme" diye bir şey yok. evrim, sürekli gidilen bir yoldur. evrim sırasında bazı yeni yetenekler elde edebilirsin, ama bazı yeteneklerinin körelmesine de neden olabilir (insanın maymunlar gibi daldan dala hoplayamıyor olması, ama maymunların sahip olmadığı iki ayağının üstünde yürüyüp/koşabilmesi gibi). insan "mükemmel" bir canlı değildir. evriminin geldiği (şimdilik) en ileri aşamada olmasına rağmen, bu onu "mükemmel evrimleşmiş" yapmaz.

- "Doktorlar sürekli ilaç firmalarının kucağında sürekli onların sponsorluğunda otel otel geziyorlar."

bu doktorların sorunu, tıp biliminin değil. Mehmet Öz gibi köşe olan doktorların olması, tüm Tıp bilimini çöpe atılacak bir şey yapmıyor.

- "Küresel ısınma tabiki de var ve bence kesinlikle aynı değil. Küresel ısınma keşke daha hızlı olsa da dünya virüslerinden(insanlardan) temizlese azcık kendini."

tam tersine, Küresel Isınma hastalıkları arttıran bir gelişmedir. kutupların erimesi, oralardaki mikroorganizmaların doğaya karışmasına neden oluyor. sivrisineklerin daha soğuk ülkelere gidebilmesi ve yanında sıtma gibi hastalıkları da taşımasına neden oluyor. aç bir Küresel Isınma nedir, etkileri nedir diye oku. ama o senin verdiğin siteden değil, düzgün bilimsel sitelerden oku.

- "Doktorlarında maalesef bir çoğu cahil. Uzmanlık alanları dışında TIP kitapları dışında kendi kendine araştıran doktor neredeyse yok."

"uzmanlık" denilen şey budur. bir konuda daha derin bilgiye sahip olmak demektir. bir inşaat mühendisinin bilgisayar mühendisiyle aynı işi yapabilmesini mi bekliyorsun gerçekten?

- "En komiğide insanlar TIP biliminin amacının insanları iyileştirmek olduğunu düşünüyor. Asıl amaç öldürmeyip süründürmek ilaçlara mahkum edip yavaş yavaş öldürmek.

Cerrah olan doktorlar dışında açıkçası hiç saygım yok doktorların hemen hemen hepsine."

cerrah olmayan doktorlar ne kadar kötüyse, cerrah olan doktorlar da o kadar kötüdür. tıp bilimine bu kadar sayıp sövüp sonra "cerrah olanlar iyidir" demen gerçekten büyük bir safsata.

- "Fizik ve matematik ile söylediklerin saçma bence konuyla alakası yok. Fizik ve matematik gerçek mantığı var TIP ise insan uydurması."

Fizik, evrende varolan kanunların insanlar tarafından anlamlandırılması için kullanılan bir yöntemdir. matematik ise insanın kendi işlerini gerçekleştirebilmesi için uydurdukları yöntemlerdir. tıp'ın bunlardan bir farkı yok, çünkü o da insan vücudunu, hastalıkları ve sağlığı anlamdırabilmek için kullandığımız bir yöntemdir. Tıp'a "insan uydurması" diyip Fizik ve Matematik'e tanrıdan gönderilen buyruklar gibi davranman, bu üç bilim hakkında ne kadar az şey bildiğini kanıtlıyor.

- "ayrıca en uzun yaşayan(peygamberlere inanmıyorsan) kanıtlanmış şimdi bulamadım linkini ege sahillerinde sadece portakal ve hurma ile beslenen fruitarianlar. 200 yaşına kadar yaşadıkları yazıyordu"

"tv de ne görseniz inanmayın allanızı severseniz"

- "Kendinize ait fikriniz bile yok sadece saçmalıyorsunuz"

senin var mı sanıyorsun? "şurada şöyle yazmış, okuyun koyun olmayın" demekten öteye gitmiyorsun.

- "çocuk felci çiçek ve sıtma bunlar TIBBIN değilde sanki biraz kişisel başarı gibi çocuk felci aşısını bulan adamla özel uni mezunu ezberci doktoru bir tutmamak lazım bence"

TIP, hatta direk olarak BİLİM dediğimiz şey, kişisel çalışmalar ve başarıların üstüste yığılıp oluşturduğu bir sistemdir. kişisel başarılar olmasa zaten Bilim dalları gelişmez, yerinde sayar. "TIP" diye aşağılamaktan keyif alsan da, o da bu tanımın içine girer. sana "TIP SEKTÖRÜ İLAÇ SEKTÖRÜ" diyerek aklına sadece çıkar ilişkileri sokulduğu için, bu dediğimi kabul etmeyeceğini tahmin edebiliyorum.

her neyse bu kadarı bile sana fazla. "auto-muhalefet" olup söylediğim her şeye "SEN BIG PHARMA'NIN KÖLESİ OLMUŞSUN!!!11!1!1" diye karşı çıkacaksın. sağdan soldan duyduğun dedikoduların yanlış olduğunu izah etmeye çalıştığım için "auto-muhalefet" biçimde davranıp "boş yapma" diyerek yazdığım her şeyi çöpe atmış olacaksın.

o yüzden sen dolu yap kardeş, en doluyu sen yap kardeş, hep dolusunu yap kardeş...

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 saat önce, Loex dedi ki:

bende böyle o kadar çok hikaye var ki çevremden yazsam roman olur. Geçmiş olsun

Gerçekten sağlıklı hissetmek istiyorsan hayvansal ürünleri tamamen bırakman gerekir. benim 3.5 sene olucak sadece peynir yiyiorum arada içindeki cazein yüzünden eroin ve morfinle aynı şekil bağımlılık yapıyor. 

ay ben peynirsiz kahvaltı düşünemiyoruuuuum diyenler bağımlılar farkında değiller.

ben sitede okuduğum hiç birşeyi satmaya çalışmıyorum boş yapma öyle bişey yapmak istesem sitenin linkini neden koyayım girin sizde okuyun diye attım ama auto-muhalefet olduğu için çoğunuz zahmet edip okumadı bile.

HAHAHAHAHAH BELLİ AZ PROTEİN YEDİĞİN

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, Fistan dedi ki:

bone, adam trollüyor

malesef trollemiyor..

-de -da ayıramamasından belli ya troll olmadığı :((

 

ayrıca ilk cevabında "ebene sor" diyen adam için fazla çabaya girmişsin bone..

hem cahil, hem terbiyesiz diye rokete bindirmek gerekirdi de ahh ahh nerde o eski paticik, eski Türkiye'de kaldı tabi sdafa

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, Bone dedi ki:

- "Fizik ve matematik ile söylediklerin saçma bence konuyla alakası yok. Fizik ve matematik gerçek mantığı var TIP ise insan uydurması."

Şurayı kaçırmışım, alıntıladığın iyi oldu.  Tıbba bilim değil diyenin, yani bilimi dar anlamıyla kullanan birinin, matematiğe hiç bilim dememesi gerekir. Asıl matematik tamamen insan uydurması bir şey. Bir nevi dünyayı, hatta olmayan bir gerçekliği tanımlamak için kullandığımız bir dil.

Bence topic sahibinin ilk başta bilim nedir onu araştırması gerek. Dediklerinin doğru olup olmaması bir yana, çünkü yanlış fikir sahibi olmak herkes için gayet doğaldır, en zayıf metodolojiye bile sahip değil, o zaman da komplo teorisiyle deli saçması arasında gidip geliyor. Ve cevap vermek de imkansızlaşıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 saat önce, Bone dedi ki:

 

kusura bakma ama boş yapan sensin. "şu sitede şöyle şeyler yazıyor, hepiniz yanlış biliyorsunuz bir tek ben doğrusunu biliyorum" diye patlıyorsun üstümüze, sonra seni ciddiye almamızı bekliyorsun. sağa sola "boş yapma" diye bağırıp çağıracağına 2 dakika bir otur düşün "acaba ben yanlış söylüyor alemin maskarası oluyor muyum" diye düşün. düşünür müsün? düşünmeyeceksin, umrunda değil çünkü.

- "Doktorların yüzde 99u maalesef sağlık ile ilgili hiç bir şey bilmiyor sadece okulda öğrendikleri ilaçlar ve tedavi yöntemlerini uyguluyorlar modern tıp resmen saçmalık. Vücüdun her tarafını birbirinden ayırmış hepsine uzmanlık vermişler kendilerince."

burada Tıp nedir, doktorlar ne iş yapar bilmeden ahkam kesmişsin. Tıp biliminin her sene daha da genişleyen bir konu olduğunu ve (her iş alanında olduğu gibi) doktorların belirli konularda uzmanlaştığını bilmediğini göstermişsin. buna rağmen doktorların yapması gereken işi doktorlardan daha iyi biliyormuş gibi bir havaya girmişsin.
doktorlar sağlık ile ilgili hiçbir şey bilmiyor da sen mi biliyorsun? kanser araştırmaları yapan, kırılan kemikleri onarmaya çalışan, salgın hastalıkları önlemeye çalışan, acil vakalarda hastanın ölmesini engelleyen... doktorların hepsi sana göre cahil yani?

- "oku izle önce ya koyun olma az araştır."

saçma sapan bir site veriyorsun, sitede yazılanların yalan olduğunu biliyoruz, buna rağmen sırf senin kulağına hoş gelmeyen şeyler dediğimiz için bizleri "koyun olmakla" suçluyorsun.

- "tv de ne görseniz inanmayın allanızı severseniz"

bunu diyen kişi, rasgele bir internet sitesinde ne görse inanmış birisi aynı zamanda...

- "kardeş bi video yu izle ezbere yorum yapma. Çevremde 4 kişi var şahsen tanıdığım korona geçiren semptomsuz hiçbirinin evinde bir kişi bile hasta olmadı. Ölen de tanıdığım yok ki çevrem geniş işlerimden dolayı."

iki-üç örnek görmüş olman, o şeyi "bilimsel gerçek" haline getirmez. bilgi, deneme yanılma, varsayım ve çürütme ile bilimsel bir bilgi haline gelir. konuyla ilgili makale: https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/162730

- "Bu başlıkta bile link koyuyorum izleyin şöyle böyle diyorum. Herif izlemiyor kafasındakini zıbam diye yazıyor hayatına devam ediyor."

"ben sitede okuduğum hiç birşeyi satmaya çalışmıyorum boş yapma" demene rağmen ısrarla ama ısrarla bize sitedeki şeyleri satmaya devam ediyorsun.

- "Benim okduğum kitabın yüzde birini okusan zaten bu şekilde cevap vermezdin."

ne kitabı okumuşsun? kimya kitabı mı? biyoloji kitabı mı? tıbbi biyoloji kitabı mı? biyokimya kitabı mı? genetik kitabı mı? nedir yani okuduğun kitap? yoksa "dünya masonlar tarafından yönetiliyor" tarzı kitapları mı kastediyorsun? bilimsel hiçbir şey okumadan gelip komplo teorileri dillendirmen hiç inandırıcı olmuyor evlat, kusura bakma.

- "sevgili süper zeka bi düşün bakalım senin cebinde bir milyar dolar olsa Türkiyede  de ne kadar tv kanalı varsa parmağımda oynatmazmısın istediğin haberi yaptıramazmısın aylarca ?"

hayır. kendi işime bakarım ve paramın tadını çıkarırım. "tüm zenginler büyük bir komplo teorisinin çarklarıdır" gibi kitapları ve siteleri okursan böyle fikirlere inanman doğal. ama BİZİM DE böyle inanmak zorunda kalmamızı BEKLEME.

- "Demokrasi bu yüzden saçma işte herkesin bir oy hakkı var. Eskiden amerikada bile evi toprağı olmayan oy veremezmiş ne kadar mantıklı hareket."

evet, mesela hayatında bilimsel hiçbir şey okumamış öğrenmemiş birisi, yıllarını Tıp alanına vermiş bir doktordan daha çok şey bildiğini zannedip buna rağmen oy hakkı elde edebiliyor.

- "TIP bilimi bu kadar iyiyse neden sürekli yeni hastalıklar çıkıyor ?"

çünkü insan değişen ve sürekli evrimleşen bir varlıktır. çünkü doğa sürekli değişen bir sistemdir. çünkü dünya ve iklim koşulları sürekli değişir. çünkü farklı bölgelerden insanlar birbirleriyle temas edip yeni hastalıklar ortaya çıkarabilir. çünkü bakteriler ve virüsler çoğalabilmek için sürekli kendilerini değiştirirler. bu yüzden de yeni hastalıklar ortaya çıkar.
World of Warcraft bu kadar iyi bir oyunsa, neden sürekli yeni Bug'lar ortaya çıkıyorsa, bu insanlar ve tıp için de geçerlidir.

- "Neden yeni doğan çocuklarda bu kadar çok hastalık var ?"

tam tersine, yeni doğan çocuklarda artık daha az hastalık var. çocuk felci (polio) hastalığını araştır derim.

child-mortality-by-income-level-of-count

 

- "Mükemmel evrimleşmiş olmamıza rağmen TIP ve İLAÇ sektörünün ortak çabasıyla insanlar bilerek hasta ediliyor"

"mükemmel evrimleşme" diye bir şey yok. evrim, sürekli gidilen bir yoldur. evrim sırasında bazı yeni yetenekler elde edebilirsin, ama bazı yeteneklerinin körelmesine de neden olabilir (insanın maymunlar gibi daldan dala hoplayamıyor olması, ama maymunların sahip olmadığı iki ayağının üstünde yürüyüp/koşabilmesi gibi). insan "mükemmel" bir canlı değildir. evriminin geldiği (şimdilik) en ileri aşamada olmasına rağmen, bu onu "mükemmel evrimleşmiş" yapmaz.

- "Doktorlar sürekli ilaç firmalarının kucağında sürekli onların sponsorluğunda otel otel geziyorlar."

bu doktorların sorunu, tıp biliminin değil. Mehmet Öz gibi köşe olan doktorların olması, tüm Tıp bilimini çöpe atılacak bir şey yapmıyor.

- "Küresel ısınma tabiki de var ve bence kesinlikle aynı değil. Küresel ısınma keşke daha hızlı olsa da dünya virüslerinden(insanlardan) temizlese azcık kendini."

tam tersine, Küresel Isınma hastalıkları arttıran bir gelişmedir. kutupların erimesi, oralardaki mikroorganizmaların doğaya karışmasına neden oluyor. sivrisineklerin daha soğuk ülkelere gidebilmesi ve yanında sıtma gibi hastalıkları da taşımasına neden oluyor. aç bir Küresel Isınma nedir, etkileri nedir diye oku. ama o senin verdiğin siteden değil, düzgün bilimsel sitelerden oku.

- "Doktorlarında maalesef bir çoğu cahil. Uzmanlık alanları dışında TIP kitapları dışında kendi kendine araştıran doktor neredeyse yok."

"uzmanlık" denilen şey budur. bir konuda daha derin bilgiye sahip olmak demektir. bir inşaat mühendisinin bilgisayar mühendisiyle aynı işi yapabilmesini mi bekliyorsun gerçekten?

- "En komiğide insanlar TIP biliminin amacının insanları iyileştirmek olduğunu düşünüyor. Asıl amaç öldürmeyip süründürmek ilaçlara mahkum edip yavaş yavaş öldürmek.

Cerrah olan doktorlar dışında açıkçası hiç saygım yok doktorların hemen hemen hepsine."

cerrah olmayan doktorlar ne kadar kötüyse, cerrah olan doktorlar da o kadar kötüdür. tıp bilimine bu kadar sayıp sövüp sonra "cerrah olanlar iyidir" demen gerçekten büyük bir safsata.

- "Fizik ve matematik ile söylediklerin saçma bence konuyla alakası yok. Fizik ve matematik gerçek mantığı var TIP ise insan uydurması."

Fizik, evrende varolan kanunların insanlar tarafından anlamlandırılması için kullanılan bir yöntemdir. matematik ise insanın kendi işlerini gerçekleştirebilmesi için uydurdukları yöntemlerdir. tıp'ın bunlardan bir farkı yok, çünkü o da insan vücudunu, hastalıkları ve sağlığı anlamdırabilmek için kullandığımız bir yöntemdir. Tıp'a "insan uydurması" diyip Fizik ve Matematik'e tanrıdan gönderilen buyruklar gibi davranman, bu üç bilim hakkında ne kadar az şey bildiğini kanıtlıyor.

- "ayrıca en uzun yaşayan(peygamberlere inanmıyorsan) kanıtlanmış şimdi bulamadım linkini ege sahillerinde sadece portakal ve hurma ile beslenen fruitarianlar. 200 yaşına kadar yaşadıkları yazıyordu"

"tv de ne görseniz inanmayın allanızı severseniz"

- "Kendinize ait fikriniz bile yok sadece saçmalıyorsunuz"

senin var mı sanıyorsun? "şurada şöyle yazmış, okuyun koyun olmayın" demekten öteye gitmiyorsun.

- "çocuk felci çiçek ve sıtma bunlar TIBBIN değilde sanki biraz kişisel başarı gibi çocuk felci aşısını bulan adamla özel uni mezunu ezberci doktoru bir tutmamak lazım bence"

TIP, hatta direk olarak BİLİM dediğimiz şey, kişisel çalışmalar ve başarıların üstüste yığılıp oluşturduğu bir sistemdir. kişisel başarılar olmasa zaten Bilim dalları gelişmez, yerinde sayar. "TIP" diye aşağılamaktan keyif alsan da, o da bu tanımın içine girer. sana "TIP SEKTÖRÜ İLAÇ SEKTÖRÜ" diyerek aklına sadece çıkar ilişkileri sokulduğu için, bu dediğimi kabul etmeyeceğini tahmin edebiliyorum.

her neyse bu kadarı bile sana fazla. "auto-muhalefet" olup söylediğim her şeye "SEN BIG PHARMA'NIN KÖLESİ OLMUŞSUN!!!11!1!1" diye karşı çıkacaksın. sağdan soldan duyduğun dedikoduların yanlış olduğunu izah etmeye çalıştığım için "auto-muhalefet" biçimde davranıp "boş yapma" diyerek yazdığım her şeyi çöpe atmış olacaksın.

o yüzden sen dolu yap kardeş, en doluyu sen yap kardeş, hep dolusunu yap kardeş...

 

 

bence de

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 saat önce, Bone dedi ki:

 

kusura bakma ama boş yapan sensin. "şu sitede şöyle şeyler yazıyor, hepiniz yanlış biliyorsunuz bir tek ben doğrusunu biliyorum" diye patlıyorsun üstümüze, sonra seni ciddiye almamızı bekliyorsun. sağa sola "boş yapma" diye bağırıp çağıracağına 2 dakika bir otur düşün "acaba ben yanlış söylüyor alemin maskarası oluyor muyum" diye düşün. düşünür müsün? düşünmeyeceksin, umrunda değil çünkü.

- "Doktorların yüzde 99u maalesef sağlık ile ilgili hiç bir şey bilmiyor sadece okulda öğrendikleri ilaçlar ve tedavi yöntemlerini uyguluyorlar modern tıp resmen saçmalık. Vücüdun her tarafını birbirinden ayırmış hepsine uzmanlık vermişler kendilerince."

burada Tıp nedir, doktorlar ne iş yapar bilmeden ahkam kesmişsin. Tıp biliminin her sene daha da genişleyen bir konu olduğunu ve (her iş alanında olduğu gibi) doktorların belirli konularda uzmanlaştığını bilmediğini göstermişsin. buna rağmen doktorların yapması gereken işi doktorlardan daha iyi biliyormuş gibi bir havaya girmişsin.
doktorlar sağlık ile ilgili hiçbir şey bilmiyor da sen mi biliyorsun? kanser araştırmaları yapan, kırılan kemikleri onarmaya çalışan, salgın hastalıkları önlemeye çalışan, acil vakalarda hastanın ölmesini engelleyen... doktorların hepsi sana göre cahil yani?

- "oku izle önce ya koyun olma az araştır."

saçma sapan bir site veriyorsun, sitede yazılanların yalan olduğunu biliyoruz, buna rağmen sırf senin kulağına hoş gelmeyen şeyler dediğimiz için bizleri "koyun olmakla" suçluyorsun.

- "tv de ne görseniz inanmayın allanızı severseniz"

bunu diyen kişi, rasgele bir internet sitesinde ne görse inanmış birisi aynı zamanda...

- "kardeş bi video yu izle ezbere yorum yapma. Çevremde 4 kişi var şahsen tanıdığım korona geçiren semptomsuz hiçbirinin evinde bir kişi bile hasta olmadı. Ölen de tanıdığım yok ki çevrem geniş işlerimden dolayı."

iki-üç örnek görmüş olman, o şeyi "bilimsel gerçek" haline getirmez. bilgi, deneme yanılma, varsayım ve çürütme ile bilimsel bir bilgi haline gelir. konuyla ilgili makale: https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/162730

- "Bu başlıkta bile link koyuyorum izleyin şöyle böyle diyorum. Herif izlemiyor kafasındakini zıbam diye yazıyor hayatına devam ediyor."

"ben sitede okuduğum hiç birşeyi satmaya çalışmıyorum boş yapma" demene rağmen ısrarla ama ısrarla bize sitedeki şeyleri satmaya devam ediyorsun.

- "Benim okduğum kitabın yüzde birini okusan zaten bu şekilde cevap vermezdin."

ne kitabı okumuşsun? kimya kitabı mı? biyoloji kitabı mı? tıbbi biyoloji kitabı mı? biyokimya kitabı mı? genetik kitabı mı? nedir yani okuduğun kitap? yoksa "dünya masonlar tarafından yönetiliyor" tarzı kitapları mı kastediyorsun? bilimsel hiçbir şey okumadan gelip komplo teorileri dillendirmen hiç inandırıcı olmuyor evlat, kusura bakma.

- "sevgili süper zeka bi düşün bakalım senin cebinde bir milyar dolar olsa Türkiyede  de ne kadar tv kanalı varsa parmağımda oynatmazmısın istediğin haberi yaptıramazmısın aylarca ?"

hayır. kendi işime bakarım ve paramın tadını çıkarırım. "tüm zenginler büyük bir komplo teorisinin çarklarıdır" gibi kitapları ve siteleri okursan böyle fikirlere inanman doğal. ama BİZİM DE böyle inanmak zorunda kalmamızı BEKLEME.

- "Demokrasi bu yüzden saçma işte herkesin bir oy hakkı var. Eskiden amerikada bile evi toprağı olmayan oy veremezmiş ne kadar mantıklı hareket."

evet, mesela hayatında bilimsel hiçbir şey okumamış öğrenmemiş birisi, yıllarını Tıp alanına vermiş bir doktordan daha çok şey bildiğini zannedip buna rağmen oy hakkı elde edebiliyor.

- "TIP bilimi bu kadar iyiyse neden sürekli yeni hastalıklar çıkıyor ?"

çünkü insan değişen ve sürekli evrimleşen bir varlıktır. çünkü doğa sürekli değişen bir sistemdir. çünkü dünya ve iklim koşulları sürekli değişir. çünkü farklı bölgelerden insanlar birbirleriyle temas edip yeni hastalıklar ortaya çıkarabilir. çünkü bakteriler ve virüsler çoğalabilmek için sürekli kendilerini değiştirirler. bu yüzden de yeni hastalıklar ortaya çıkar.
World of Warcraft bu kadar iyi bir oyunsa, neden sürekli yeni Bug'lar ortaya çıkıyorsa, bu insanlar ve tıp için de geçerlidir.

- "Neden yeni doğan çocuklarda bu kadar çok hastalık var ?"

tam tersine, yeni doğan çocuklarda artık daha az hastalık var. çocuk felci (polio) hastalığını araştır derim.

child-mortality-by-income-level-of-count

 

- "Mükemmel evrimleşmiş olmamıza rağmen TIP ve İLAÇ sektörünün ortak çabasıyla insanlar bilerek hasta ediliyor"

"mükemmel evrimleşme" diye bir şey yok. evrim, sürekli gidilen bir yoldur. evrim sırasında bazı yeni yetenekler elde edebilirsin, ama bazı yeteneklerinin körelmesine de neden olabilir (insanın maymunlar gibi daldan dala hoplayamıyor olması, ama maymunların sahip olmadığı iki ayağının üstünde yürüyüp/koşabilmesi gibi). insan "mükemmel" bir canlı değildir. evriminin geldiği (şimdilik) en ileri aşamada olmasına rağmen, bu onu "mükemmel evrimleşmiş" yapmaz.

- "Doktorlar sürekli ilaç firmalarının kucağında sürekli onların sponsorluğunda otel otel geziyorlar."

bu doktorların sorunu, tıp biliminin değil. Mehmet Öz gibi köşe olan doktorların olması, tüm Tıp bilimini çöpe atılacak bir şey yapmıyor.

- "Küresel ısınma tabiki de var ve bence kesinlikle aynı değil. Küresel ısınma keşke daha hızlı olsa da dünya virüslerinden(insanlardan) temizlese azcık kendini."

tam tersine, Küresel Isınma hastalıkları arttıran bir gelişmedir. kutupların erimesi, oralardaki mikroorganizmaların doğaya karışmasına neden oluyor. sivrisineklerin daha soğuk ülkelere gidebilmesi ve yanında sıtma gibi hastalıkları da taşımasına neden oluyor. aç bir Küresel Isınma nedir, etkileri nedir diye oku. ama o senin verdiğin siteden değil, düzgün bilimsel sitelerden oku.

- "Doktorlarında maalesef bir çoğu cahil. Uzmanlık alanları dışında TIP kitapları dışında kendi kendine araştıran doktor neredeyse yok."

"uzmanlık" denilen şey budur. bir konuda daha derin bilgiye sahip olmak demektir. bir inşaat mühendisinin bilgisayar mühendisiyle aynı işi yapabilmesini mi bekliyorsun gerçekten?

- "En komiğide insanlar TIP biliminin amacının insanları iyileştirmek olduğunu düşünüyor. Asıl amaç öldürmeyip süründürmek ilaçlara mahkum edip yavaş yavaş öldürmek.

Cerrah olan doktorlar dışında açıkçası hiç saygım yok doktorların hemen hemen hepsine."

cerrah olmayan doktorlar ne kadar kötüyse, cerrah olan doktorlar da o kadar kötüdür. tıp bilimine bu kadar sayıp sövüp sonra "cerrah olanlar iyidir" demen gerçekten büyük bir safsata.

- "Fizik ve matematik ile söylediklerin saçma bence konuyla alakası yok. Fizik ve matematik gerçek mantığı var TIP ise insan uydurması."

Fizik, evrende varolan kanunların insanlar tarafından anlamlandırılması için kullanılan bir yöntemdir. matematik ise insanın kendi işlerini gerçekleştirebilmesi için uydurdukları yöntemlerdir. tıp'ın bunlardan bir farkı yok, çünkü o da insan vücudunu, hastalıkları ve sağlığı anlamdırabilmek için kullandığımız bir yöntemdir. Tıp'a "insan uydurması" diyip Fizik ve Matematik'e tanrıdan gönderilen buyruklar gibi davranman, bu üç bilim hakkında ne kadar az şey bildiğini kanıtlıyor.

- "ayrıca en uzun yaşayan(peygamberlere inanmıyorsan) kanıtlanmış şimdi bulamadım linkini ege sahillerinde sadece portakal ve hurma ile beslenen fruitarianlar. 200 yaşına kadar yaşadıkları yazıyordu"

"tv de ne görseniz inanmayın allanızı severseniz"

- "Kendinize ait fikriniz bile yok sadece saçmalıyorsunuz"

senin var mı sanıyorsun? "şurada şöyle yazmış, okuyun koyun olmayın" demekten öteye gitmiyorsun.

- "çocuk felci çiçek ve sıtma bunlar TIBBIN değilde sanki biraz kişisel başarı gibi çocuk felci aşısını bulan adamla özel uni mezunu ezberci doktoru bir tutmamak lazım bence"

TIP, hatta direk olarak BİLİM dediğimiz şey, kişisel çalışmalar ve başarıların üstüste yığılıp oluşturduğu bir sistemdir. kişisel başarılar olmasa zaten Bilim dalları gelişmez, yerinde sayar. "TIP" diye aşağılamaktan keyif alsan da, o da bu tanımın içine girer. sana "TIP SEKTÖRÜ İLAÇ SEKTÖRÜ" diyerek aklına sadece çıkar ilişkileri sokulduğu için, bu dediğimi kabul etmeyeceğini tahmin edebiliyorum.

her neyse bu kadarı bile sana fazla. "auto-muhalefet" olup söylediğim her şeye "SEN BIG PHARMA'NIN KÖLESİ OLMUŞSUN!!!11!1!1" diye karşı çıkacaksın. sağdan soldan duyduğun dedikoduların yanlış olduğunu izah etmeye çalıştığım için "auto-muhalefet" biçimde davranıp "boş yapma" diyerek yazdığım her şeyi çöpe atmış olacaksın.

o yüzden sen dolu yap kardeş, en doluyu sen yap kardeş, hep dolusunu yap kardeş...

 

 

TL DR

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 saat önce, eldar dedi ki:

Şurayı kaçırmışım, alıntıladığın iyi oldu.  Tıbba bilim değil diyenin, yani bilimi dar anlamıyla kullanan birinin, matematiğe hiç bilim dememesi gerekir. Asıl matematik tamamen insan uydurması bir şey. Bir nevi dünyayı, hatta olmayan bir gerçekliği tanımlamak için kullandığımız bir dil.

Bence topic sahibinin ilk başta bilim nedir onu araştırması gerek. Dediklerinin doğru olup olmaması bir yana, çünkü yanlış fikir sahibi olmak herkes için gayet doğaldır, en zayıf metodolojiye bile sahip değil, o zaman da komplo teorisiyle deli saçması arasında gidip geliyor. Ve cevap vermek de imkansızlaşıyor.

gözünü seveyim matematik le tıbbı nasıl karşılaştırırsın matematik ve fizik sayesinde tüm evreni anlayabiliyoruz. 

Tıp =  Sağlık sektörü bu kadar basit. Beslenme üzerine ders almayan badem de protein olduğunu bilmeyen profesörler yetiştiren kendilerine okul açıp oradan ilaçlarını promote ediyorlar. 

Tıbbı öven adam net hastanede kalmamıştır. 

Matematik ve fizik sayesinde de bu satırları yazabiliyorum. 

Tıp = Medicine çevirisi Medicine ın da iki anlamı var birincisi Tıpın olduğunu düşündüğün şeyi söylüyor bir yere kadar doğruda

ikincisi de ilaç anlamına geliyor.

yani anlamı bile TIP = İLAÇ

TIP = SAĞLIK değil yani 

1. the science or practice of the diagnosis, treatment, and prevention of disease (in technical use often taken to exclude surgery).

2. a drug or other preparation for the treatment or prevention of disease.

hastalık ilaçla 1 haftada ilaçsız 7 günde geçer lafını bir ben duymadım herhalde.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

leblebi gibi herkes kanser oluyor eminim hepinizin çevresinde onlarca insandan duymussunuzdur. Bu da tıp sekötörünün suçu değil dimi ? 

https://www.ulusal.com.tr/yurt/dunyanin-tohumu-da-ilaci-da-tek-sirketin-eline-gecti-h122134.html

Bayer dediğimiz şirket hem yiyeceklerimizin tohumunu üretiyor hem de hastalıklar için ilaç üretiyor. Önce hastalık üretiyor sonra ilaç satıyor. işte doktorlar tıp fakülteleri bunun gibi bir kaç büyük firmanın kucağında yıllara göre kan kanserinde nasıl bir artış var biliyor musunuz ? 

https://www.nature.com/articles/s41598-019-48445-1#:~:text=Compared to all cancers%2C leukemia,1b).

boş boş bana tıbbı övmeyin 

insanların kanser olmasının en büyük sebebi kötü beslenme daha sonra kötü alışkanlıklar. Doğru beslenmeyi bilen hastasına ilaç dışında doğru beslenme tavsiyesi veren doktor yok denecek kadar az. Kişisel olarak iyi olan doktorlar dışında, yani beslenmenin önemini bilenler dışında geri kalan yeni yetişen tüm doktorlar drug dealer gibi yetiştiriliyor. Maalesef hemen hemen tüm dünyada bu böyle

ben düşmanınız değilim veya mısır çarşısında aktarım yok 

her dediğime cevap kendinizce çürütmeye çalışmanıza gerek yok

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Loex dedi ki:

hastalık ilaçla 1 haftada ilaçsız 7 günde geçer lafını bir ben duymadım herhalde.

 

öyle bir şey yok, grip için söylenen sözü "hastalık" olarak değiştirmen inanılmaz asdas

hadi astım ve koah'ı ilaçsız 7 günde geçir..

bayer araba da üretiyor mu, bol bol egzoz gazı soluman için ? koca koca binalara kömür de satıyor mu ? fabrikalardan çıkan tonlarca zararlı/zehirli gaz atığından da bayer mi suçlu ? Sigara da satıyor mu Bayer akciğerlerini bitirmek için ?(bayer inhaler ürün üretmiyor GSK, Astra, Boehringer diyelim)

 

1 saat önce, Loex dedi ki:

her dediğime cevap kendinizce çürütmeye çalışmanıza gerek yok

Buna gerek yok, kendi kendine çürüyor zaten açık havada bırakınca.

1 saat önce, Loex dedi ki:

gözünü seveyim matematik le tıbbı nasıl karşılaştırırsın matematik ve fizik sayesinde tüm evreni anlayabiliyoruz. 

Tıp =  Sağlık sektörü bu kadar basit. 

Abi matematik ve fizik de dershane hocalarının büyük oyunu diyorlar ne diyorsun bu konuda ?

çocuklar anlamasın da üzerlerinden tonla para kazanalım diye, test kitabı satalım diye yayınevlerinin de oyunu olabilir diyorlar...

 

ortada "sektör" denecek hiç bir oluşum yokken bile insanları tedavi edenler de kim bilir hangi büyük komplonun maşasıydı bundan yüzlerce binlerce yıl önce

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anneannem birkaç yıl önce 100 yaşında vefat etti, son yılına kadar da kendi başına yardımcısız, kendi yemeğini, temizliğini yaparak yaşadı. Sadece son yıl annem hemen her gün gidip ona yardımcı oldu,yine evinde tek oturdu. İlaç kesinlikle ağzına koymazdı, vitamin bile zor içerdi, sürekli yoğurdunu falan kendi yapıp sağıklı yaşama dikkat ederdi. Bu işin bir yüzü. 

80-85 yaşlarında, tam hatırlamıyorum, kan değerleri sapıtmıştı, bayağı birkaç ay yataktan kalkamadı. O zaman doktora gidip ilaç/lar aldı ve iyileşti neticede üstüne bir 15-20 yıl daha yaşadı. Ama zaman içinde, zihninin de bulanıklaşmasıyla, doktorun verdiği ilaçlar yüzünden hasta olmuştum, ilaç insanı hasta ederden son yıllarda iyice paranoyaya bağlayıp o doktor beni öldürmeye çalıştıya kadar gelmişti.

Nereye varmaya çalışıyorum, ilaçlar tabii ki iyi bir şey değil, insan hasta olduğunda mecburen içtiği şeyler. Hepsinin bir ton yan etkisi var zaten ve ne kadar ağır hasta olursan o kadar ağır ilaç içmek zorunda kalıyorsun. Bu ilacın kötü bir şey olduğu anlamına gelmiyor.

Kronik ve doğuştan olmayan herhangi bir hastalıktan zaten ölmezsen iyileşiyorsun. Çoğu hastalık bir şey yapmadan geçebilir böyle bakınca, grip oldun hiç ilaç almadan atlattın diyelim ilaç alsaydın daha çok hasta olacaktın anlamına gelmez. Grip zatürreye dönüp ciğerine yerleşirse mecburen ilaç alacaksın mesela yoksa ölüm riskin var.

İyi beslenme, hareket, iyi uyku, stresten uzak kalmak... bunlar zaten herkesin bildiği sağlıklı yaşam koşulları. Buna itiraz eden doktor ben görmedim. Doktor günde 100 tane hastaya bakarken hepsine yaşam koçu gibi davranamaz ama, senin paran varsa kendine özel doktor tut, bak o zaman nasıl yediğinle içtiğinle ilgilenir. Beslenme tavsiyesi arayan diyetisyenden randevu alabilir gayet, o da doktor.

Dediklerin genel olarak doğru ama tıbbın bilimselliğiyle kurduğun ilgi yanlış.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim ananem de 97 de vefat etti 90 dan sonra error vermeye başladı ilaçlar la bi gün iyi bi gün kötü 7 sene daha yaşadı.

Nickin tanıdık geliyor Bakırköy de Tazmanya diye bir net cafe vardı 12 13 sene önce oradan olabilirmisin ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...