Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Robot Süpürgeler


Soimyr

Öne çıkan mesajlar

On 14.10.2020 at 18:32, sipeyskeyk dedi ki:

evet abi tam onu diyecektim, ne bu fiyat farkı şaka gibi. tabii ki siyahını almak mantıklı asşfjasg

elektronik bir alet olduğu için üzeri ekstradan toz topluyor bir şekilde, siyah olursa daha da görünür olacak ve siyahların çizilmesi daha sıkıntılı (özellikle alçak yerlere girecekse). renk seçerken bunları dikkate alın mutlaka.

On 14.10.2020 at 20:23, Fistan dedi ki:

kendi kendine şarjı azaldığında yerine gidip şarja takıyorlar mı bunların hepsi? 

roborock s6 şarjı biteceğini anlayınca gidip şarj edip sonra kaldığı yerden devam ediyor ama tek şarjla 120m2 evi en yüksek güçte rahatça temizleyebiliyor, temizlediği alan 60m2 civarı gerçi.

toz haznesi de ortalama 3 seferde doluyor ama tam dolmadan boşaltmakta filtre ömrü açısından faydalı.

On 15.10.2020 at 08:06, Archangel_ dedi ki:

mutfakta aşçı, yatak odasında şey de oluyor mu ?

buharla mop özelliği olanlar falan mı var, vileda mantığını biraz açabilir mi kullananlar? sert zemine farklı, ahşap zemine farklı mı vs

farklı modellerin uyguladığı yöntemler farklı, bizdeki roborock s6'yı anlatıyım; altına bez tarzı çok kullanımlık veya pamuklu kağıt tarzı tek kullanımlık pedi su haznesiyle birlikte takıyorsun. su haznesinin mekanik bir ayarı var, elle onu ayarlıyorsun su ne kadar akıtsın ped'e diye. ayara göre suyu filtreden geçirerek taktığın ped'e emdiriyor ve mob patterniyle evdeki temizliği yapıyor. su haznesi toz haznesinin replacement'ı olmadığı için ikisini aynı anda yapıyor. sadece mob yapsın, toz almasın diyemiyorsun (toz alma gücünü minimum'a indirebilirsin).

tek olumsuz tarafı haritada halıları algılamıyor ve halıların da üzerinden geçiyor. bu sırada ped kirlendiyse veya akıttığı su halıda iz bırakabiliyor. o yüzden mob yapcağımızda halıları kaldırıyoruz (zaten az halı var). çok halı varsa halıların işaretlendiği ayrı bir harita tanımlayıp mob için onu kullanmanızı öneririm.

On 17.10.2020 at 19:23, Aket-Atum dedi ki:

Yatağın altındaki 8cm yüksekliğe girebilecek iyi bir tane bulsam alacağım. İki model gördüm de pek güven vermediler. Ya da yatağın ayaklarının altına parça koyup yükselteceğim ama o da mantıklı bir iş olur mu bilemedim

ben bakarken 10cm altında alan tarayıcılı doğru düzgün bir model yoktu, yatağı yükseltebilirsin altına takoz koyarak.

haritalama modeli kritik noktaları bence. alan tarayıcılı olması gereksiz zaman ve pil harcamasını engellerken daha sağlıklı bir path çizerek temizliği yapmasını sağlıyor. (harita algoritması da kritik biraz)

18 saat önce, Xenocide dedi ki:

kablo işi büyük sıkıntı ya. abiminkini denemek için aldım da. illa bi yerden bi kablo bulup toplayıp götürüyor.

kablo, ipli kedi oyuncağı, kulaklık vs sıkıntı. köşelerde ve gergin duran kablolarda sorun olmuyor da taşıyabileceği şeyleri hemen doluyor içine ve motor biraz zorlanınca fark edip duruyor, hata verip düzeltmenizi istiyor.

17 dakika önce, Akhlaur dedi ki:

Bunu kullanım amacınız nedir ? Yani temizlik olarak değil de mesela kaç m2 eviniz kaç odalı ve eve aylık/haftalık temizlikçi çağırmadığınız durumlar mı ? Evde ki genel tozu alsın diye mi ? Yani neyi kompanse ediyor veya tamamen yapıyor ? Gitgide yaygınlaşıyor ama ben tam çözemedim gerekliliğini. Mesela benim evimde mobilya çok, yürüme alanı çok fazla değil, mobilyalarında altına giremez. Almak saçma mı olur o zaman ? 

evde kedi ve çocuk var. neredeyse her gün toz almak için çalıştırıyoruz.

mobilyaların altına giremeyeceği gibiyse ve evin 2+1, 1+1 gibiyse bence çok gerekli değil. biraz senin ne kadar zaman ayırabildiğinle de alakalı tabi, her gün geldiğimde, tatil dönüşlerimde falan ev süpürülmüş olsun diyorsan çok iyi. zaten 2 haftada 1, ayda 1 evi süpürüyorsan; ev de ufaksa gereksiz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim ev giriş üstü, hemen önde sokak var. 3 günde bir de süpürge çalıştırsam deli gibi toz birikiyor. Bu aletlerden alıp her gün kendisi dolansın, toz birikmesi önlensin diyorum.

Ev ufak, m2sni tam bilmiyorum ama 60 civarından fazla olacağını sanmam. Ne kadar sürer mesela bu tarz bir evin tamamen temizlenmesi?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evin m2'sinden çok temizlenecek alanın m2'si önemli aslında. bizim ev 120m2 civarı ama robot 55-60m2 temizliyor. Genelde 50-55dk sürüyor daha önceden bildiği haritayı temizlerken.

şimdiye kadar 73 saat çalışmış, 4501 m2 temizlemiş. yaklaşık temizleyeceği her m2 için 1dk gibi düşünebilirsin.

Sıfırdan harita çizerken veya haritada majör bir farklılık olduysa daha farklı bir algoritmaya geçiyor, haritayı çizmek için daha çok zaman harcıyor.

bu süreler cihazın sensör kabiliyetlerine, harita ve temizleme algoritmasına bağlı değişebiliyor

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
7 saat önce, Darksun dedi ki:

n11 veya blackfriday de paspas da yapabilen bir model lazım, hangi modelleri tavsiye ediyorsunuz? 

Roborock S5 MAX bu iyi mi?

Roborock S5 MAX , S6 dan daha yeni model ve harita vs daha iyiymiş. S6 MAXV alacağım ancak Kıbrıs'a gelen yok ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fiyat izlediğin siteler var mesela istediğin bi ürün var yazıyorsun, satan mağazadaki fiyat değişimini gösteriyor, son 15 gün içinde fiyatlarda grafik hep tavan, yani zamladılar 11.11 , black friday falan derken indirim yaptık diye kakalayacaklar herşeyi ve biz bu oltaya yine geleceğiz, üstüne geç kargolanma falan olacak tam böyle yolunma günleri ya :d

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...