Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genshin Impact


eregorn

Öne çıkan mesajlar

 

27 dakika önce, Raze dedi ki:

@Qali

r3 keqing noelle ningguang fischl xianglingx2  4*bow

 
r4 keqing noelle ningguang fischl barbarax3  xiangling 4*book 4*claymore

 

bu ikisi var keqing li bende

Hiç kullanmıyorum/kullanmam dediğin varsa yollayabilirsen çok makbule geçer, hangisi olduğu önemli değil içinde Keqing olsun yeter.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Elemental Reaction/Elemental Mastery filan nasıl çalışıyor tam olarak bilen var mı? Youtubeda birkaç video izledim birinin dediği diğerini tutmuyor, kesin bir kaynak var mı bunun gibi oyun mekanikleri için?

Mesela Fischl'ı support dps olarak kullanmak istiyorum, main dps Tartaglia kullanırım şimdilik, daha iyi bir şey bulana kadar. Fischl'da Thundering Fury seti kullanınca Oz'u summonlayıp charı değiştirince onun set bonusları Tartaglia seçiliyken de etki edecek mi? Aynı şekilde Elemental Mastery/ATK/Crit statları filan?

İdeal set bonusları ne olur bu durumda? Daha doğrusu öncelik sırası ne olmalı? EM>ATK>Crit?

Thundering Fury setinde 4pc set bonus olarak electro reaction triggerlayınca cooldown düşürüyor demiş, bunu ille de Oz'un mu triggerlaması lazım yoksa başka char triggerlasa da Fischl'ın cooldownı düşüyor mu?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@ShadowFury

Elemental damage sadece elemental reactionı yapan karakterin vuruşunu etkiliyor. Örnek olarak: 

Mesela bir yaratığa fire vurdun, üzerine electro vurup overload yaptın diyelim. Overloadın damagei electro yani 2. vuruşu yapan karakter üzerinden hesaplanıyor, o karakterin elemental mastery'si ne kadar yüksekse o elemental reactionın damagei o kadar yüksek oluyor.

Ama genel olarak pek reliable bir stat değil elemental mastery, atıyorum Xiangling ile gouba bıraktın, fischl ile oz bıraktın, bunlar overload yapacak ama o kaosun içinde hangisi hangi yaratığa vurur, hangi sırayla vurur kestirmek zor , ki aynı anda 2'den fazla elemental damage çıkışı oluyor çoğu zaman. Venti/sucrose tarzı karakterler dışında EM kasmak çok mantıklı değil özellikle ana stat olarak. O yüzden bir karakteri elemental reaction üzerine kullanacaksan bile artifactlarda klasik atk/elemental stat/crt üzerinden gitmek en mantıklısı, elemental mastery de substat olarak yakalanırsa güzel olur.

Senin karakter örneğinden, hydro/elector ile electrocharge reactionı olacak, sen bunu %95 Childe ile yapacaksın vuruş hızının Oz'a nazaran çok daha hızlı olmasından dolayı, o yüzden çok fazla EM abanmana gerek yok Fischl'e.

Thundering Fury ile ilgili fikrim yok şimdiye kadar kullanan karakterim olmadığı için. Ama Fischl'i main dps olarak kullanmayacaksan o setin her türlü iş yapacağını düşünüyorum. Goblet parçasını kesin Electro Damage main statlı denk getirmeye çalış.

Qali tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence tam tersine, Oz'un yavaş olması bütün reactionları onun triggerlaması anlamına geliyor. Tartaglia dual blade ile herkese hydro condition spamleyecek zaten, Oz'un her vurduğunun Electro-Charged triggerlaması lazım yani. Tartaglia'nın triggerlayabilmesi için önce Oz'un debuffsız bir moba vurması lazım ki sadece electro debuffı versin, onun üstüne başkası triggerlasın. Dual blade modda yardırırken hydro conditionsız mob kalmayacaktır ortada.

Asıl sorduğum soru: Fish aktif değilken bile Oz'un triggerladığı reactionlar her zaman Fish'in EM ve ATK statlarına göre artacak değil mi? Yoksa Oz'u summonlayıp charı değiştirince Fish'in değil aktif olan charın statlarına mı bakıyor?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçi doğru reaction Oz'a baya denk gelir yanlış düşünmüşüm, gene de başka karakterlerden de element çıkacağını varsayarsak sürekli aynı karakterle reaction denk getirmek ne kadar reliable olur bilemiyorum.

Evet Fischl'in statlarına göre vuruyor Oz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu oyun bir şaka mı? world lvl 5'te hala 2 sliver 1 fragment atıyor anemo elem. üç kere üstüste yaptım hepsinde aynısını attı. uncap için 6 chunk istiyor ki 18 fragment lmao. aptal mı bu adamlar?

10 günlük resini sadece bir charı 70-80 aralığına getirmek için mi harcayacağız?

hayır bossu öldürmek de kasınçlaştı zaten dmg 348762317826 kat arttığı için.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geri çekme değil de AR45'i geçince WL5 sabit tutma opsiyonun var WL6'ya atlamak yerine. Ascension questi yapmazsan WL5'te kalıyorsun. WL5->6 da da WL4->5 kadar ciddi bir powerspike varmış yani düşünmeye değer.

AR45'e gelip WL5 bırakırsak bile Dungeonların AR45 versiyonunu açabiliyoruz (Stormterror ve Childe dahil)

Ama Elite World Bossların(Boreas dahil) dropları WL ile ilişkili, onların loot kalitesi düşük kalıyor. Bunlardan Tier5 ascension mat veya artifact düşme şansı var. Aynı şekilde Leylineların kalitesi ve normal world bossların, mobların filan düşürdüğü matların droprate/rarity filan da artıyor.

Benim AR45'e 10k xp filan kaldı ama emin değilim. World bosslarda zorlandığım bir tek Oceanid var. Bir de Boreas ama o çok dert değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten uncap mat toplamak dışında birşey yapmıyorum ki oyunda, 45 tane çiçek, (48 saat timegated!) 24 tane heteröf x heteref x hötöröf materyali, talent için ayrıca, silah için tekrar ayrıca, xp alayım dersen o da bunlarla aynı timegate kaynağı istiyor. hiçbirşey yok yani bu rakamları büyütmenin sonucunda da. vay efendim şu açıldı veya bunu yapabiliyoruz diye birşey yok, aynı boss zorlaşıyor.

işin kötü tarafı yeni char deneyeyim diyorum ama haftalar harcamak lazım onu oynanabilir hale getirmek için. yanlış tasarım bu direkt. silah veya ekipmana bağla bu upgrade işini chara bu kadar ultra grind yığmak yerine. bir sürü char lvl5 oturuyor öyle. hadi bir varyasyon yapayım, yeni birşey deneyeyim sıkıldım da diyemiyorsun. 4647373738 uncap mat ve 46482925272 tane xp scroll farm lazım. bu mu içerik yani?

bir gachada yapılabilecek en aptalca şey yeni char pazarlayıp bunun oyuncuya sadece yük getirmesi. şu an bannerdaki rateup 5* bedava verseler yine de kullanmam inanılmaz miktarda yeni grind gerektireceği için.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen max ascensiona yardırmak gibi bir zorunluluğun yok zaten. Ağırdan al biraz, zaten end game content kısıtlı, acele edince duvara tosluyorsun.

-ki hemen max ascensiona dayanmanı gerektirecek pek bir content te yok oyunda zaten, birkaç istisna hariç. Zorunlu diyebileceğim Spiral abyss F9+ var bir tek, optional challenge content. Bir de Childe bossfight ve WL5+ world bosslar filan için yüksek levelın faydası oluyor tabi, ama şart değil düşük levella da biraz kasarak dövülebilir bunlar.

Ayrıca bu problem oyunun daha çok yeni olmasından kaynaklanıyor. Levellayacak çok char ve weapon var, şimdi xp card ve mora buldukça kullandığımız charlara yedirmek zorunda kalıyoruz, hepsine birden mat yetiştirmekte zorlanıyoruz sadece. Ama asıl kullandığımız 5-6 charı maxlayıp oturaklı takımlar kurabilmeye başladığımız zaman bu yokluk hissi bitecek. Ondan sonra kullanmadığımız yüzlerce mat ve xp card kenarda birikecek, istediğimiz chara kürekle yedirip geldikleri gibi maxlayabiliriz ondan sonra.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anda hızlı güçlenmemek gibi bir alternatifim yok, bosslarda ölüp kaybediyorum diye yapmıyorum. Öyle ağırdan alınacak birşey yok yani, kolay da değil zaten oyun verdiğinden çok zorlaşıyor. Solo yaptığım yerleri coop giriyorum artık. Onda da millet taşıyor, kicklediler hatta bir kere. Uncap mat için yaptığım boss bile üç charı öldürdü, onları uncap yapabilmem için o bossun uncap matını toplamam lazım. O bossu uncap matını alacağım charlarla yapamıyorum çünkü immune dmglerine. Bu kadar gudik kalacaksam o oyunu ya oynamam ya güçlenirim devam etmek için. Onun için her haltı böyle haftalarca timegateleyince bayağı soğudum oyundan. Daha öncekiyle alakası yok durumun çünkü herşeyden katlanarak artan miktarda istiyor. Verdiği loot da birebir aynı. Loot table legendary gösteriyor, bir tane bile atmadı daha.

bu gidişatta umudum işte dropların artmasıydı ama birebir aynı dün aldığım lootla bugünkü çok daha zor bosstan düşen loot. E ne anladım ben şimdi neye yaradı? Üç kere yaptım üçünde de aynı loot. Bugünkü hamallık kotan bitti dedi oyun kapadım. Condensed de kullanılmıyor o da bir halta yaramadı.

İyi bir oyun yapıp ancak bu kadar kötürüm sistemler uygulanabilir yapay olarak ömrü uzasın diye.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işte hydro, wolf ve dragon zorlu, diğerleri gene yapılıyor da dediğim gibi geride kaldı charlar talent lvl, lvl, silah lvl olarak, artifactleri de pek farmlamadım wlvl5 olana kadar yapmamak lazım denince. herşey resin istiyor, charlar yetişemiyor. belli charlara eğilsem de onların sıfır dmg yaptığı immune bosslar için öbür charları geliştirmek gerekiyor gene de. droplar bu kadar anemik olmasa bari. katlanarak arttı gereken resin ihtiyacı, yanlış yerden para kaldırmayı umuyorlar. bırak millet farmlasın, char sat işte.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok sanırım. Quest bölgesini event sayfasından görüp seçebiliyorsun, oraya gidiyorsun, yaklaşınca haritada işaretliyor. Pinpoint olarak olmasa da bayağı dar bir çemberde aratıyor sadece. Bir de yaklaştıkça vision parlamaya ve ses çıkarmaya başlıyor. PCde çok zor gelmedi bana, ama telefonu bilemiyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olacak.

Phase 2'de resin gerektiren salvage missionları olacakmış, ama leylinelardan veya crucible eventinden daha avantajlı olacak diyorlar xp card/mora farm açısından. 1 salvage quest 5 hero's wit e karşılık geliyormuş, leylinelarda bu oran 2-3. Bu matlar event questlerden filan resin harcamadan da düşüyor ama shoptaki herşeyi alabilmek için resin harcamak gerekecektir. Ama harcamaya değebilir avantajlı olduğu için, bana xp card lazım.

Phase 3 sonrası challenge questlerden de event shopun 2. tabındaki itemlar farmlanacak sanırım , onlar da resin gerektiriyor, ama onlar da book dungeondan daha avantajlı oluyormuş (Buradaki crown itemı eventten evente gelecek limited bir item ve Talentların son levelını unlocklamak için gerekliymiş)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...