Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mikrofon önerisi


roket adam

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...

100 liraya ikinci el Rode Videomic buldum, onu aldım. Hotshoe denen ayağı kırıkmış, bi de kablosu biraz zedelenmiş gibi ama ben masaüstünde sabit kullandığım için çok sorun değil. Yalnız bunu mac'e bağlamak için TRS to TRRS dönüştürücü almak lazımmış, onu da aldım, bi 100 kaat da o tuttu. Şu an için yeni mikrofonumun pilli olması dışında bi derdim yok. 

Bu ürün: https://www.amazon.com.tr/Rode-Videomic-Rycote-Kamera-Mikrofonu/dp/B00CAE8PM4/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=rode+videomic&qid=1605099793&sr=8-1

Ha totalde 220 lira para vereceğime keşke gidip şunu alıp geçseydim: https://www.amazon.com.tr/Boya-BY-M1-Kablolu-Yaka-Mikrofonu/dp/B00EPZZS4O/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=boya+mikrofon&qid=1605100371&sr=8-1 Muhtemelen benimki daha kaliteli ama çok uzun vadeli olmayacak gibi görünüyor. İşte ucuza kaçmak derken birden daha fazla ödemiş olduk ahshsh.

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Blue Snowball Ice var, çok memnunum aletten, dolar henüz bu kadar patlamamışken almıştım. yıllardır kullandığım oyun kulaklıklarının (Sennheiser dahil) mikrofonlarından çok çok daha iyi.

ama çerez parasına mikrofon alayım derdindeysen tabii Boya BY-M1'den öte düzgün bir şey yok piyasada.

biraz beklersen, dolar gittikçe iniyor gibi gözüküyor, birkaç sene sonra 5'i görürse, düzgün bir mikrofon alabilirsin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 11.11.2020 at 23:31, Fistan dedi ki:

gereksiz para hep, mikrofon teknolojisi çok gelişen bişey değil aynı psu lar gibi para tuzağı

Bugün bi test yaptım, her halükarda kameraların kendi üstünde bulunan mikrofonlardan 100 kat daha iyi, iphone headset'inden de rahatlıkla daha iyi. Yani mikrofondan mikrofona fark ediyor. Dolayısıyla ben rahatladım, ama atıyorum bundan daha pahalı modelleri almaya değecek bi fark var mı onu da görmek lazım tabii. Dandik bi mikrofonla iyi bi mic arasında fark var ama iyi bir mic ile çok iyi bir mic farkını biz dandik hoparlörlerimiz ile anlayabilir miyiz o bi soru işareti. Adam şöyle özetlemiş 

 

roket adam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...