Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Maymuncukla Kilit Açma


ElXill

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

10 yıllık hesabıma ulaşamadım zaten çok yazan bi tip değildim, yeni hesap açtım bu post için, yani patlak balonum da var. Bilmiyorum eski balonlar kaldı mı?

Post'un yeri doğru mu oldu emin değilim. Google play'e maymuncukla kilit açma oyunu koyduk yakın zamanda, türkçe ismi Maymuncuk 101.

Oyun kilitlerin nasıl çalıştığını ve maymuncukla nasıl açıldığını detaylı bir şekilde anlatıyor, çok eğlenceli değil, casual oyunlar gibi de değil bilmeyen adamı kastırıyor biraz, işte tutorial gibi. Oyun gerçekçi ve konseptleri, kavramları olabildiğince doğru yapmaya çalıştım, ilgilenenlere temel bilgileri vermek ve kilit açmayı deneme fırsatı için şahsen güzel olduğunu düşünüyorum. Yorumlar eleştiriler yaparsanız onları da düzeltmeye çalışırım zamanla..

Umarım hoşunuza gider.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Avarice.Lockpick101&hl=en

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 saat önce, Aceace dedi ki:

Legal mi lan bu? 

Yani "Hırsızlığa Giriş" dersi mi veriyonuz ciddi ciddi yoksa bana mı öyle geldi?

Her yerden öğrenilebilir bu bilgiler, ben YouTube(şaka maka Lockpicking Lawyer'ın hakkaten faydasını gördüm)  ve internetteki diğer kaynaklardan derledim. Hiç bir kaynağa ulaşması zor değildi, sadece İngilizce gerektiriyor. Ben biraz daha kolay anlaşılabilir yapmaya çalıştım sadece. Bunu interaktif bir belgesel ya da giriş gibi düşünebilirsin. Bi oyunla olcak iş değil çok emek istiyor ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol tam ustune denk gelmis

isyerinde dolabima cokmus biri kapiya sifreli kilit koymustum sifre 000 default maddi degeri olan bisi yok kimsede bisi almaya tenezzul etmez diye dusunurken bi baktim bigun dolabin ustunde farkli bi kilit gsgd alla dedim noluyoruz sordum kamera vs var mi yok dediler not yazdik kapiya iki gun bekledim.

 

 

sunu uygulayip patlattim kilidi,dolabi bi actim cuzdan var kim diye merak ettim turk cikti turbanli esiyle foto yeni ise baslamis sikayet edecektim sonra ben eşşeğim et dedim aradim geldi aldi bokunu pusurunu.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşin aslı söyleyenler doğru demiş, asma kilitler genelde iki ingiliz anahtarı ile kırılıyor ya da kilitler(bilyasız olanlar) gene genellikle shim(türkçesi yok galiba) diye bir aleminyum yada plastik parça ile açılabiliyor. 

Kapı kilitlerini gene genelde hızsızlar uzun kollu pense ile açıyorlar.

Hani bu işin hobi olarak en fazla yapılan ülkelerden olan Amerika'da, yanılmıyorsam maymuncukla açılan kilitler %2'yi oluşturuyordu. Ama bu da Amerika. Yarısı da açık kapıdan dalmak, kapıyı içerden açık bırakmak veya anahtarı aşırmak yolu ile oluyor.

Türkiye'de bizim elite hırsızlar herhalde kilitleri %100 uzun kollu penseyle açtıyorlardır :D

Türkiye'de kilitlere eklenen güvenlik önlemleri hırsızların bu penseleri kullanırken kilit zayıf yeri olan kapı içerisindeki orta kısımdan değil, ucundan kırılmasını sağlıyor. Buradan bile hırsızların nasıl çalıştığını tahmin edebiliriz :D

https://www.kalekilit.com.tr/en/node/59

Dediğiniz gibi maymuncukla açılsa bu kilitler; güvenlik pimi gibi önlemler arttırılabilir ya da şuna benzer kilitler kullanılabilir.

https://www.bowleylockcompany.com/

Yani maymuncuk işi bizim hırsızlar için fazla fantezi.

Ha dersen ki bir katkısı var mı, bu tarz açıkların yaygınlaştırılmasının? Bence güzel bir şey bu şekilde insanlar kilitlerin zaafını anlıyorlar, hırsız adam zaten bunları bilecek işi o. Genel kesiminde bunlardan haberi olursa daha iyi önlemler alabilirler, ya da en iyi pazarlananı değil daha kaliteli kilitler kullanabilirler.

Zaten merak etmeyin oyunu zaten eş dost oynuyor Türkiye'den çok büyük bir başarı hikayesi değil..

Diğer ülkelerden oynayanlarda zaten bu işi hobi olarak yapıyorlar, yani çok meraklısı yok keşke herkes hırsızlığa merak sarsa da reklamlardan 3-5 kuruş kazansak. Bir de zor iş sanıldığı kadar kolay değil, ulaşan insan maymuncuk değil kilitleri açan özel tabanca gibi bir alet var onu alır onla daha kolay..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu yukaridaki hirsizliktan daha buyuk suc:

maymuncuklarin seri numaralı olmasi gerekiyor ve kullananin ustalık belgesi olmasi lazim

AB uyum surecinde 2006 yilinda kaldirilmis yukarida istenilenler, isteyen maymuncuk alabiliyor yasal olarak ? 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, Goering dedi ki:

bu yukaridaki hirsizliktan daha buyuk suc:

maymuncuklarin seri numaralı olmasi gerekiyor ve kullananin ustalık belgesi olmasi lazim

AB uyum surecinde 2006 yilinda kaldirilmis yukarida istenilenler, isteyen maymuncuk alabiliyor yasal olarak ? 

Kimse satmıyor ki, Türkiye içerisindeki tüm satıcılar çilingirlik belgesi istiyor ?

Türkiye'de satan bulursanız bana da haber verin, gidip alayım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Mal dedi ki:

Heves ettim başlayasım varda mesela standart kapı kilidini açmaya hangi seviye ister bilmiyorum. Aşırı zorsa hiç bulaşmıyım. 

Kilidin kalitesine çok bağlı, kalitesiz-ortalama ve küçük asma kilitlerle başla bence, hepsinin mekanizması aynı. Küçük kilitlerde daha az pim oluyor haliyle, kalite düştükçe pimleri hissetmek kolaylaşıyor.

Ama bilyalı kilitler daha zor,  tekniği ve aletleri de biraz daha farklı (mekanizma aslında benzer, pim şekli ve yerleri farklı). Onunla başlamak istiyorsan, hiç bulaşmamak daha iyi olabilir.

Nasıl anlarım onu dersen, tırtıklı anahtarı olan kilitler pimli barel. Düz ortasında delik izi olan anahtarlar bilyalı barel.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...