Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni kuracağım Oyun ağırlıklı


Loex

Öne çıkan mesajlar

fikir çok güzel ama merdivenle sınırlama bence. cadde geçsin mazgaldan/sudan atlasın, araba tekerinden kaçsın; açık pencereden eve girsin diğer tarafından çıksın, evdek kedi/köpekten kaçsın. bi sürü background yapılır, hikayesi de zengin olur bence

 

böcekler minnoş olmasın(olacaksa da seçenekli olsun bence), gerçekçi olsun ezince pıçırık diye ses çıksın. sırf karınca ezmek için oyun var.

 

karakter animasyonuna ve genel grafiklerine upgrade şart tabi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abiler ekip çok ufak ve tecrübesiz. 3 ay olmuş başlığı açalı ekim ortası gibi adam gibi çalışmaya başladık zaten.Bencede  Oyun da bir sürü şey var daha iyi olabilecek. 50 level var zaten hikaye kısmında. Endless versiyonunuda yapıp yeni oyuna geçeceğiz.

piyasadaki koca şirketler bir tane bile orijinal oyunu olmadan reklam basarak sadece kendini döndürüyor. 

Amacım orijinal işler yapmak her oyunda orijinalden kastım marketteki oyunların yüzde 80i gibi skin değiştirip aynısının kıllısını sunmadık.

1 sene böyle güzel farklı oynanabilir oyunlar yapsak farklı farklı inanıyorum milyar dolarlık bi abi elimizden tutar. Belki gel half life 3 ü sana yaptırıcaz derler belli mi olur :))

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Half-Life 3'ü değil de Among Us'ı hedefleyin bence. 

En son saçma sapan server hatalarına açıklama olarak "hacılar biz zaten 3 kişilik ekibiz. Böyle bi oyun popülerliği beklemiyorduk, şimdi altından kalkamıyoruz. Bizim kodçu arkadaş şu an Youtube'da "how to scale" videoları izliyo, valla düzeltecez" diye açıklama yapmışlardı.

Peki bu popülerliğe nasıl ulaştılar? Yine "trendsetter" birkaç streamera ulaşıp reklamla. Ama illa %100 orijinal olmasa da böyle farklı fikirlere yönelmek lazım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok fazla jenerik oyuna yatırım yapıp biri tutarsa hepsinin maliyetini çıkarmak modeli senin modelin değil ama sanki? Sen her oyun için ciddi bir zaman ve para yatırımı yapacaksın, 3. oyunun tutmazsa devam edebilecek misin hala? 

Bu yüzden iyi oyun tasarlaman daha önemli senin. Ya da yatırım bulacaksın bir şekilde.

Among us neden tuttu sorusunun cevabı birkaç streamer reklam yaptının çok ötesinde. Öğrenmesi kolay ustalaşması zor formülünü tutturmuş, herkesin ulaşabileceği, oyun kısa süren ama kaptırdın mı saatlerini yiyen, izlemesi de zevkli bir oyun. Bir tane iyi oyun yapma yöntemi yok ama iyi oyunu tanımlarken analizi iyi yapmak gerek

Mobil oyunda çok satmanın sırrı oyunu vasat yapmak, renklerinden, müziklerine, karakterlerden konsepte vasat olman lazım. Ama vasat iyi oyun yapmak ciddi yatırım. Atıyorum az insana hitap edip kaliteli bir şey yapacağım öyle paramı kazanacağım da bir model. Ama onun formülü yok, iyi sanat eseri yapmanın bir formülü olmadığı gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Among Us yıllarca Vampir, Werewolf, ve küfürlü bazı isimlere sahip çeşitli arkadaş oyununun bilgisayara adapte edilmiş hali asında. Ekstradan tanımadığın insanlarla oynamanın da pek keyfi yok. Arkadaşlarınla (sadece meetingde) sesli chatle konuşarak oynanacak oyun. O bakımdan ustalık vb kısmı da biraz geri planda.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi işte öncelikli amacım güzel başından sonuna herkesin oynamak isteyeceği oyunlar yapmak. among us sonradan patladı diye biliyorum 2 3 sene önce çıkmıştı sanırım. 

Şu an maliyetlerim minumum seviyede unity plus dahil aylık 6k yı geçmiyor ( Ofis kirasını koyarsak 12k ? ) kendime maaş yazmıyorum bide tabi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

herkesin oynamak isteyeceği oyun yapmak istiyorsan gerçek formunda böcek, karınca falan kullanmaman lazım

bir de bu kadar karanlık oyunla reklam verdiğinde düşük cpi yakalaman imkansız

ayrıca herkes oynasın istiyorsan joystick yanında bir sürü tuş olmamalı, daha basit kontroller kullanman lazım. drag olur, sırf basılı tutma olur falan filan

hypercasual yapan biri olarak söylüyorum, daha derin oynanış, komplike kontroller falan istiyorsan herkes rahatça oynasın gibi bir derdin olmamalı  

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

29 dakika önce, Revangelis dedi ki:

1 bir de bu kadar karanlık oyunla reklam verdiğinde düşük cpi yakalaman imkansız

2 hypercasual yapan biri olarak söylüyorum, daha derin oynanış, komplike kontroller falan istiyorsan herkes rahatça oynasın gibi bir derdin olmamalı  

1 Neden ?

2 Yaptığın oyun var mı ? bakabileceğim

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamamen tecrübeme dayanarak söylüyorum, olabildiğince anlaşılır olmalı tüm öğeler, yeterince contrast olmalı, mass kitleye hitap etmek istiyorsan gereksiz detay olmamalı.

cpi test ederken farklı ışık ve renk setuplarıyla deniyoruz, karanlık her zaman daha kötü geliyor

öm attım bakmak istersen 

Revangelis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...