Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

twitter dava vs


kermit

Öne çıkan mesajlar

İdare mahkemesi hariç hiçbir mahkemede avukatsız davaya çıkmamak gerek. Kazanırsan karşı taraf ödüyor senin avukatın ücretini ama sen de ödüyorsun, iki kere almış oluyor avukat ücreti. Baştan farklı bir anlaşmaya varmadıysan avukatla, öyle oturmuş düzen. Bu ikinci dediğim konusunu biri teyit ederse iyi olur ama belki bazı davalarda oluyordur falan, atıp tutmayalım çok da. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi miras davası vardı aynı o dediğin şekil oldu. kanuna bu hüküm davayı kazanan adam maddi olarak mağdur olmasın, haksız taraf tüm masrafları tazmin etsin diye konulmuş. avukatlar hem karşıdan davanın değeri üzerinden hesaplanan yüklü vekalet ücretini alıyor hem de müvekkilinden bu vekalet ücretini tahsil edip kalan parayı gönderiyor kazanana. kimse de bu düzene itiraz etmiyor yani o da çok garip. avukat ayrıca kendi anlaştığı ücreti de alıyor tabi aynı zamanda o ayrı. 

idare mahkemesinde zabıt tutulmuyor sadece taraflar dinleniyor o nedenle mi dedin avukatsız çıkılabilir diye bilmiyorum ama orada verdiğin beyandan da sorumlusun sonuç olarak. avukat her zaman iyidir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır şu yüzden dedim, idare mahkemesinde taraflara eşit davranmaz mahkeme, sen eksik bir şey yazdıysan seni düzeltir mesela. Devlet vatandaş karşısında güçlü olduğundan idare hukuku mantığında tarafları eşit almamıştır, hakim vatandaş lehine müdahale edebilir. Asliye mahkemesinde taraflar eşittir, çok bariz bir kanuni hakkını talep etmezsen hakim karışamaz. Pratikte dilekçeyle başvurmak da daha kolay olur idare mahkemesinde. Ama yine her zaman avukat gerekli, ben istinai durumlar için dedim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Vekalet ücreti belirler hakim kazanana, vekalet ücretini avukat alır kaybedenden. Bu ama tazminatın içinde olmaz. 100.000 tazminat yazdıysa mesela yanında da 5000 vekalet ücreti yazar. Bunu avukat alır doğrudan kendi müvekkili olmayan adamdan. İtiraz eden oldu daha önce ama Yargıtay kararları filan da bunu söylüyor. Avukat bu olmazsa çoğu zaman para kazanamıyor zaten büyük işlere bakmıyorsa, kendi müvekkile sürekli para vermekten kaçınca.

O vekalet ücreti avukatın müvekkiline gitse de, sonuç olarak vekalet ücreti olduğu için avukata verilmeli bu arada, kanun böyle. Uygularken ama avukat doğrudan alıyor, müvekkile gelince bir daha avukata gelmesi zor, diğer borçlardan ayırmak da zor.

Bir de avukat-müvekkil anlaşır aralarında, avukat onu her şekilde alır. Avukat kazanırsa iki kere para alıyor yani. Ama bir kere alsın, kazanmazsa da hiç almasın diyorsanız bu adam niye çalışsın o zaman sana derim ben de. O kazandığında gelen ikinci para senden çıkmıyor zaten.

PS. Uğraşıp davayı savsaklamamak, kazanmak içinb ir teşvik ayrıca bu diye de düşünün. Kazandığında daha fazla almasa çok uğraşmayacan bir sürü adam var. Sen de mi öylesin demeyin şimdi ama; ben hiç davaya girmiyorum, hiç davam da yok zaten. Corporate benim iş ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayır kazanırsa bir kere alsın, kazanamazsa da müvekkilinden alsın ona göre sözleşme yapsın. şimdi kazanırsa iki kere alıyor aynı parayı. baya haksız kazanç bu aslında.

kazandığında gelen ikinci para benden çıkmıyor ama ilki benden çıkıyor abi ? atıyorum 400bin kazandın belediyeden tahsil edeceksin arsa karşılığında. davanın değeri üzerinden hesaplanan 35000 vekalet ücretini belediyeden ayrıca alıyor adam. bir de benim 400'den 35'i kesip kalanı gönderiyor bana. üstüne masrafları ve başlangıçta yüzde üzerinden anlaştığın parayı da kesiyor. o zaman vekalet ücreti karşı taraftan hiç almasın avukatlar sadece müvekkilden alsın. yani bu ikili kazanç hangi meslekte var çok ilginç gerçekten. 

ahmedinejad tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Senin 400.000'den kesilmez abi, kesen olduysa dolandırmış seni. Vekalet ücreti farklı olur, o 400.000'in dışında olur. İcraya da ayrıca konabilir mesela.

Senle ayrıca avukatlık sözleşmesi yapar, orada mesela 10.000 yazarsa 10.000 alır, orada %10 yazarsa 40.000 alır; sözleşmede neyse o. Yani gerekçedeki vekalet ücretini senin aldığın tazminatın içinden alma diye bir olay yok.

Gerekçeli kararda en son masrafların toplam ne kadar tuttuğu da yazar, onu da sen alırsın kaybedenden, avukat almaz. Dava boyunca avukata masrafları ayrıca verirsin, eğer vermezsen zaten işlemini yapmaz. Gerçi o biraz da müvekkil ilişkisine bakıyor, hiç tanımadığım bir adam masrafını vermezse dosyadan istifa ederim, 15 gün de işlemlerini cebimden yapmaya devam ederim (istifa sonrası 15 gün ilgilenmeye devam etmen gerek). Sonra da icraya veririm adamı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim kayınpederin davasıydı, 5-6 sene önce ilk yaptıkları sözleşmeyi bilmediğimden bir şey demedim ama adam baya bizim parayı kırpıp gönderdi bize. kayınpeder de bi bozuldu falan ama üstüne düşmedi sonra ben de bir şey diyemedim. adamı arayıp sorduğumda vekalet ücreti o hakkım benim falan dedi. kafama takılmıştı mevzu. neyse kermit'in konuyu baltalamayalım

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben olduğumu sadece isim soyisim var diye mi kanıtlıyor bu mudur yani ?

nasıl kanıtlayabiliyor onu merak ediyorum zaten. ben yazmadım dediğimde nasıl kanıtlayabilir ? twitter ip vs hiç birşey vermiyor diyorsun. üstüne şu an hesap kapalı ve her şeyi silinmiş durumda açılmıyor bile tekrardan. 0 dan üye olmuşsun gibi davranıyor sana. 

kermit tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...