Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

twitter dava vs


kermit

Öne çıkan mesajlar

selamlar herkese

ocak ayında birinin attığı bir twitin altına, küfürlü komik bir görsel paylaşmışım (birinin ettiği bir küfür)
daha sonra hiç bir şeyden haberim yokken sıkılıp haziran ayında twitterımı kapadım. temmuz 17 sinde ise işsiz bir birey olduğundan manevi tazminat davası açılmış üstüme. ben tabi tebligat vs gelene kadar ne dediğimi bile hatırlamıyorum, tebligat gelince gördüm. kişi eskişehirde ben istanbuldayım bu işin sıkıcı kısmı. bu arada twitter kapatılan hesapları 30 gün içinde direk geri açılmayacak şekilde siliyormuş. 

neyse belki başına gelen vs birileri vardır diye sorayım dedim. twitterın benim ip adresim vs gibi bilgilerimi bu gibi durumlarda (mahkeme vs sonuçta) paylaşma gibi bir durumu var mı ? dilekçe vs yazıp savunma yapmam gerekiyormuş galiba. hayatımda ilk defa mahkemelik oldum bu arada. garip kısım 3-4 tane avukat ilk yardımcı olurum dosyayı göreyim dedi, gönderdikten sonra vanish basmış gibi ses seda kesildi. araya para sıkışmış deseler vericem eğer bir faydası olacaksa tabi ama ses yok kimseden. varsa başına gelen şunu bunu yap diyecek yada burada ben ilgilenirim diyen avukat özelden yürüyebilir. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Twitter bir halt vermiyor. Verir yani de karşı tarafın avukatı uğraşmalı ama çoğunda o kapasite yok, yurt dışından almak gerek.

Kaybedersen ödeyeceğin masraf ve vekalet ücreti büyük ihtimalle tazminatı geçer bu arada.

Özel hukuk davası ama bu, avukat bul. Sonra savunma yapamadın diye kaybetme. Masraf olacak ama her şekilde. O dilekçe geldikten sonra cevap için süre kısıtlı, yazıyordur üzerinde.

Bu davayla uğraşacak avukat bulursan ayrıca para ister. O parayı da alamazsın geri.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben şeyi bilmiyorum asıl. twitterdan seni nasıl bulmuşlar? açık adresin filan mı vardı ki. melih gökçek gelirinin sağlam bi kısmını twitterdan çıkartıyordu sanki.

twitter kimseye bilgi vermiyor ama türk telekom 6 aya kadar tüm eriştiğin sitelerin kaydını tutuyor diye biliyorum. kendi profil sayfana girdiysen bol bol sen buna çok girmişsin senin bu diyebilirler belki. bilemedim seninle eşleştirmeyi nasıl yapıyorlar emin değilim.

tenor.gif?itemid=14960595

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi ismini kullanmasına gerek yok ki. İdda tarafı bu twiti atan adam bu adam diyip iddaa ediyo, sende ben o kişi değilim demeye çalışıyorsun. Ama avukat şart, aslında şöyle bir şey var Gerge daha iyi yorum yapar. Arabulucuya gitmesi gerekmez mi bu mevzuatın ilk aşamada? Tazminat yüklü bir mebla mı ki_?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

E o zaman en mantıklısı avukat tutmayıp otomatik ceza almak, sonra 5 yıl boyunca kendini tutmak. 8k gereksiz masraf.

Yalnız şu sıfatta bir insanın küfür edebileceğine inanamıyorum ya tontişliğe bakar mısınız

0?e=1602115200&v=beta&t=JlSYBvSmRUj4RuiA

Tam bir "mocha latte kuttimi şekersiz ve laktozsuz istiyorum" adamı değil mi?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uzlaş şikayet eden adamla. 3-5 versen geri çeker şikayeti. açıktan uzlaşmazsa zaten savcılık uzlaştırma bürosuna gönderiyor sanırım böyle ufak davaları. orada uzlaştırmacıyla uzlaşırsınız.

ha savcılıkta ifade verirken de ben kendim küfretmedim mizah unsuru bir karikatür kullanarak mizah yaptım. şahsın kendisine karşı bir kastım yok, kendisini tanımam etmem, herkese açık ortamda yazdığı bir şeye karşı mizahi bir karikatür paylaştım kendisini küçük düşürecek bir eylemim olmamıştır falan de geç. açık görüşlü bi savcıya denk gelirse mahkemeye bile göndermeden ifade özgürlüğü falan diye kapatır dosyanı. 

ahmedinejad tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Şimdi, yanlış bilgiler var.

Ekran görüntüsü tam yetmez öncelikle, noter tespiti lazım internet siteleri için ya da mahkeme esnasında erişilebilir olması lazım. Eğer bir siteyi tespit ettirmek iserseniz şuraya gidin, çevrimiçi yapılıyor: https://e-hizmet.tnb.org.tr/tespit/

Ben genelde ofisten biri notere gitsin diyorum ama, elde ıslak mühürlü belge her zaman daha güvenli geliyor. Eski kafalılık ?

Eğer ekran görüntüsü varsa bu delil başlangıcı olur, başka yollarla kuvvetlendirmek gerekir. Bu nedenle avukat tutmak gerekir işte, avukat usule uygun savunma yapmazsa da büyük ihtimal kaybedersin.

İkincisi burada savcıya gidilmemiş anladığım kadarıyla, manevi tazminat davası açılmış. Uzlaştırma olmaz o nedenle. Tazminat zenginleştirici olamaz, mesaj da zaten kaldırılmış ve öyle çok ciddi birşey değilmiş sanırım. Fakat hakaret kanıtlanabilirse (noter olayı kesin kanıtlar) 1000TL filan bir tazminat çıkabilir, daha fazla gelmez bence (gelirse de GERGE böyle demişti demeyin, olayı bilmiyoruz sonuçta ki Cumhurbaşkanı'na yüz binlerce tazminat yazıyorlar. Kim kim o da önemli.). Ondan daha çok vekalet ücreti (bunu karşı tarafın avukatına ödeyeceksin), 500-1000 arası da masraf çıkar. Sonra bunu icraya verirler, oradan da masraf çıkar. 7000-8000'e filan malolur gibi normal şartlarda avukat tutmazsan.

Avukat tutar da kazanırsan ama sadece tuttuğun avukatın senden isteyeceği ücreti verirsin. Avukat'ın müvekkilinden alacağı ücret vekalet ücretinden farklı oluyor, ancak karşı tarafla aranda avukat ücretini de ödeyeceksin diye bir anlaşma varsa (ticari sözleşmelerde olur bu, genel işlem şartları gibi yerlerde olursa geçersiz) bu parayı alabilirsin. Avukat davayı kazanmayı kesin görmezse (kazanılamazsa karşı taraftan vekalet ücreti de alamaz) senden daha yüksek bir miktar isteyecektir tabii.

Davayı kaybedersen ve adam savcılığa da gitmişse (savcı bir iddianameyi normal şartlarda 2 senede hazırlıyor maalesef) sonra bu kaybettiğin delil olur. Oradan da vekalet ücreti ve masraf çıkar, bir de üzerine HAGB alırsın. Savcılık aşamasında uzlaştırma olur, orada da özel hukuk davasını kazandım, burada da bu kadar parayı var, sabıkan olmasın diye gelirler. Ama bu tazminat davasını kazanır savcılıktaki işleri de takip edersen takipsizlikle kurtulabilirsin de.

İşin özü, bir avukat olarak her zaman başta avukatı tut sonra başın ağrımasın diyorum. Eğer maddi durum kötüyse adli yardıma başvur. Avukat da ama belki yıllarca uğraşacağı işe 2000TL ver geçeyim demez yani. Zaten avukatlık ücreti avukatların asgari ücret tarifesinden az olammıyor ki oradan sırf (cezayı da katarsan) 5000TL filan çıkıyor. Burada not düşeyim, avukatın karşı taraftan alacağı vekalet ücreti ile (bu ücret sadece kazanılırsa lınıyor zaten) senden alacağo ücret aynı değil. Öyle yıllarca bir dava ile uğraşıp kaybedilince para almamak ya da duruma göre 1000TL filan vekalet ücreti almak yok yani, meslek bu da sonuçta.

Benden bu kadar, avukat önermem ama sorarsanız, söyleyeyim bunu da.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk mesajı tam okumamışım manevi tazminatmış dava. abi vatandaş uyap'a gir e devlet şifrenle. orada dosya sorgulamadan adına açılmış davayı bul. dava dilekçesi falan tüm evraklar vardır orada. iyice bi bak ben bu işin altından kalkamam diyorsan avukat tut kendine tabi ki. ama avukatlara da dikkat et. gerçekten bazıları hiç etmeyecek davalar için astronomik ücretleri istiyorlar müvekkilin cehaletinden faydalanıp. tanıdık falan varsa çevrende daha iyi olur senin için.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Foff, benzer bi olay yaşamıştım ben de çok önceden. 2010'larda bu fetönün tam dellendiği zamanlarda cemaatçi bi hocayla ilgili özel bi forumda ıvır zıvır şeyler yazmıştım (küfür bile yok), dava açılmış hakaret ve tehditten. Davaya bakacak avukat bile bulmakta zorlandık (ne saçma dava bu, bu davaya dönüştüyse arkasında bir şey vardır falan dediler) Sonuç olarak 3 sene 3 kere duruşmaya çıktık avukatla, hakim sürekli erteledi, sonra hakim değişti o da hiç dinlemeden cezayı bastı. HAGB dolayısıyla bi 5 sene olaya karışmadım, şu an temizim. Lakin süreç öyle mantıklı insanın beklediği gibi ilerlemiyor, hani gider savunmamı yaparım vs vs dersen uğraşma derim, bence de bi avukat tutmakta fayda var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uyaptan girip baktım geçen hafta dosyaya bu arada. sonrada zaten eve kağıtlar geldi. işin komiği emsal kararlarda birisi trafik polisine "gerizekalı" demiş bu 1. emsal, 2. emsalde birisi birine "camiden kilim çalmadın mı sen ?" demiş.
şu an sanırım savunma dilekçesi yazıp göndermem gerekiyor. 1 - 2 avukata yazdım bakalım ama gerçekten kimse mi para kazanmak istemiyor anlamadım. öncesinde bakarız tabi hallederiz denilirken bi anda pdf i gönderince cidden 2-3 günde bir cevap dönülüyor. hiç anlamadığım için bu işlerden acaba davayı kaybedicem diye rep'im düşmesin diye mi girmiyolar bu işe. 
isim soyisimle gözüktüğüm için twitterda muhtemelen buldular beni, ben yazmadım ben değilim savunması yapamıyor muyum yani twitter sonuçta bilgilerimi paylaşmıyorsa. şu an girip browserdan inspect diyip hepiniz adına kendime küfredittirip ss alıp dava açayım madem ? isim soyisim yazıyor diye illa ben mi oluyorum o çok saçma geldi. 

3bin tl bu arada tazminat davası. son zamanlarda yeni gelir kapısıymış bu, 20 30 k takipçin varsa, dikkat çekici bişi yaz, küfür ye, aradan ayıkladıklarına dava aç. 

kermit tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, roket adam dedi ki:

Foff, benzer bi olay yaşamıştım ben de çok önceden. 2010'larda bu fetönün tam dellendiği zamanlarda cemaatçi bi hocayla ilgili özel bi forumda ıvır zıvır şeyler yazmıştım (küfür bile yok), dava açılmış hakaret ve tehditten. Davaya bakacak avukat bile bulmakta zorlandık (ne saçma dava bu, bu davaya dönüştüyse arkasında bir şey vardır falan dediler) Sonuç olarak 3 sene 3 kere duruşmaya çıktık avukatla, hakim sürekli erteledi, sonra hakim değişti o da hiç dinlemeden cezayı bastı. HAGB dolayısıyla bi 5 sene olaya karışmadım, şu an temizim. Lakin süreç öyle mantıklı insanın beklediği gibi ilerlemiyor, hani gider savunmamı yaparım vs vs dersen uğraşma derim, bence de bi avukat tutmakta fayda var.

Bu yüzden mi   melih gökçek'e  twit attın pati topic'ini. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

para kazanmak istemiyor değiller abi de 3000 değeri olan dava için uğraşmaya değmez diye düşünmüş olabilirler. davayı kaybedeeğine kesin gözüyle bakıyorlarsa karşı taraftan vekalet ücreti de alamazlar tek senden alırlar. çoğu avukat için çerez parası şu değerler. yeni mezun mesleğe yeni başlamış birilerini bulursan onlar bakar senin davaya. zaten 3 kuruş paraya çalışıyor çoğu diğer avukatların yanında. ek gelir olur onlara.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu an hesap yok zaten problem orda. ben ağustos ayında kapadım twitterı temmuz 13te dava edilmişim. twitterı kapadıktan 30 gün sonrada her şey gidiyormuş. ben değilim diyebilirim zaten bi avukatla konuşuyorum bakalım nasıl bi dilekçe yazıcaz. 

avukatlarda az para istemiyor. merak ettiğim şu: dilekçeyi yazdık gönderdik savunmamızı, hakim savcı kim bakıyosa bu dilekçeye "aa adam iyi savunma yapmış haklı" diyip kapatıyo mu davayı ? yoksa siz bi gelin mahkemeye diyor mu. mahkemeye çağırdı haklı çıktım karşı taraf mı ödüyor yani olayı. ayrıca benim adım soyadım bu diye noterden ıslak imza almak ne ya ne saçmaymış. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...