Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ikinci üniversite ile ilgili soru


Llama

Öne çıkan mesajlar

üniye girdikten sonra ilk dönem içerisinde veya ilk 2 hafta içinde bölüme başvuru yapman gerekiyor ders eşdeğerliği için. her üninin kendisine ait ders eşdeğerlik ve intibak işlemleri şeklinde bir duyurusu vardır üniversite sitesinin bir yerinde. gideceğin üniyi araştırıp bulabilirsin. çoğu şu belgeleri ister:

1- ders planı (hangi sene hangi dersleri gördünüz, kaç krediydi saatdi vs.)
2- ders içerikleri (gene kendi gittiğin üninin bölümü üzerinde bu belgeye ulaşabilirsin)
3- transkript

sen başvuruyu yaptıktan daha sonra bölümdeki bir insanın insiyatifine kalıyorsun biraz. genelde araştırma görevlileri olur bunlar, ama bölüm başkanının yaptığı yerler de vardır elbet.

örnek veriyorum eski üniversitende "İp atlama" dersi 2 krediydi. yeni gideceğin bölümde 3 kredi ise bu dersi tekrar al derler sana. oldu ki krediler eşit bu sefer ders içeriklerine bakılıyor. %70-80 oranında (üniversitesine göre...) içeriğin aynı olup olmamasına bakılır.
eski ünide ders içeriği olarak "bu dersde düz ip atlama ve ters ip atlama gösterilir" diyorken yeni ünide "düz, ters, havada, karada, denizde ip atlama gösterilir" derse gene eksik almış bu adam bilmiyor diyerek tekrar dersi almanı isterler.

he bir de insiyatif dedim ya o da şu oluyor: kimileri gidip senin eski ünideki dersi veren hocanın geçmişini de araştırıyor bu adam harbiden bu dersi verebilecek kapasitede mi diye. ona göre herşey birebir uysa bile dersi tekrar alabiliyorsun...

sonuç olarak senin yapman gereken tek şey üniye girdikten sonra öğr işlerine veya bölüme başvurunu yapmak sonucu takip etmek o kadar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...