Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş ?? 2020-2021 ?? Sezonu Çifte Kupalı Şampiyonu ?


Llama

Öne çıkan mesajlar

Beşiktaşlı futbolcular voleybol oynıcaz diye çıkmış sahaya. Hakemde ona göre yönetti maçı. 
 

İyi ki bu farmer ligini izlemeyi yıllar önce bırakmışım. Düşünsene sivasspor taraftarısın. 90 dakikanı veriyosun hayatından, ailenden alıp. Adamın biri topa smaç vuruyo, oyna devam. Bide var var. Var niye var? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pozisyon penaltı falan değil bir çok hakem yorumcusunun da söylediği gibi, bknz: ilk kasımpaşa beşiktaş maçı, rachid ghezal vuruyor kısa mesafe ceza sahası, stoperin eline denk geliyor oyna devam. Aynı pozisyon neredeyse o da penaltı değildi bu da değil. Aynı pozisyon 1 metreden eline vuruyor, topla oynama yok eli kaçırma imkanı yok. Algı vs yine herzaman ki gibi

hemen kopyalayıp koyuyoruz: 

1-UEFA eğitimlerinde ‘ doğal konum’ ifadesi vardır. Elin o anki pozisyonunun, vücudun doğal aksiyonuna uygun olup olmadığına bakılır. Bu pozisyon özelinde konuşursak: Vida yapılan ortaya, sağ ayağını uzatarak hamle yaparken, ‘ doğal’ olarak sağ kolu vücudundan açılıyor. Buna karşın kısa mesafeden eline gelen toptan elini kaçırabilmek için de vakit bulamıyor. Dolayısıyla bu pozisyona UEFA ’nın yazılı ve görsel yayınlarına göre penaltı dememiz mümkün değildir.

Bu yüzden algısında boğulması gerekenler var yeaa

FuCKiR tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hangi boomerin yorumu konmus bilmiyorum da "dogal konum", "elin o anki pozisyonu" ibaresi degisti. yerine gelen ifade ayni kapiya cikiyor ama kaynaginin icazetlik olmadigi belli. zaten egitim denmis, MHK egitimlerini, talimatlarini ne yapacagiz peki? zira seminerlerinde o yazilandan farkli bir sey soyleniyor ve bu sezon agirlikli olarak o sekilde uygulandi. ornekler uzerinden yorumlanacaksa farkli bir tablo cizip yorumlamak yanlis. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de o dogal pozisyon eskide kaldi diye biliyorum, ki onlarca penalti oldu boyle bu sezon.

bizim isimiz hukuk degil adalet, yani bu pozisyona kadar verilen butun kararlar yanlis bile olsa bu da yanlis verilsin ama ayni standartta.

`ilk kasımpaşa beşiktaş maçı, rachid ghezal vuruyor kısa mesafe ceza sahası, stoperin eline denk geliyor oyna devam.`

bu pozisyonu bilmiyorum eli acik miydi kapali miydi? buna bakiliyor bizim ligde, dogal pozisyona degil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

penaltı değildi dün olan pozisyon, kural kitabına göre değil. birileri öyle olmasını istiyor veya başka bir maçta aynısına verildi diye pozisyon illegal veya hatalı olmuyor. 

o hata yapılan pozisyonun konusu. bana oldu, sana da olmalı demek vicdansızlıktan başka bir şey değil. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

penaltı değildi. Birincisi top zaten yön değiştirip rakibe avantaj sağlıyor, ikincisi belden aşağıda olduğu için penaltı olmuyor. Gerçekten her boku bilen toplumda böyle konuları konuşmak zaman kaybı o yüzden üstünde durmamak gerek.
Beşiktaş milli takım arasından beri o kadar dağıldı, o kadar kötü top oynuyor ki şunları tartışmak için triggerlanmıyorum bile. Adam olan oturur istatistiklere bakar kim ne kadar penaltı atmış, kime hangi penaltı verilmiş ama ya ben süper ligi izlemiyorum ama Beşiktaş da lölö ile olmuyor. Uza o zaman.

Ya neyse abuş gitti, cenk yok. Şampiyonluk yarınlara kaldı. Aylardır muazzam bir hakem baskısı var. Beşiktaş'ın zaten kadro derinliği yoktu. Şuradan dönmesi artık mucize. Yine de şampiyon olamaz, küme düşer, ilk 5'e giremez denilen kadro bu ligi sarstı ya, bana yetiyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ana kural kitabında gördüğüm kadarıyla belden aşağısı yukarısı diye bir tanım yok. Omuz aşağısı yukarısı var, o da "omuzdan yukarıdaysa zaten tartışmaya gerek yok, ofans, yok omuzdan aşağıdaysa diğer şartlara bak" şeklinde bi ana "if loop". Mesafenin kısmen kısa olması konuyu yoruma açık kılsa da genel itibariyle elin vücuttan ayrılan hareketi sebebiyle normalde penaltı çalınmasına sebep oluyor bu pozisyonun.

Şu pozisyonda ortayı yapan BJK'lı olup da top rakibin eline çarpsa şu anda burada penaltı değil diyenlerin (Dark falan hariç) bariz penaltı diyeceklerine eminim ama.

Edit: Gerçek kısa mesafe az önce GS TS maçında TS'li adamın eline çarpması gibi olur Wakayeme şutu öncesi, o pozisyonla mesafe farkı bence bariz ?

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Welli de yok. Asıl problem o olacak. Orta sahaya dinamizm şart aslında orta sahaya çekse Rıdvan'ı sol iç olarak bayağı efektif iş yapar ama sanmıyorum. 

Forvete de Mensah en mantıklı seçim olur. Nkodou fiziken en iyi durumda adam ama eksiltme konusunda ciddi sıkıntı çıkartır. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sene başından beri verdiğim sonuçlara baksanız zengin olurdunuz, yine tereddütsüz nokta atışı. 

Maça gelecek olursak beklenenden iyi bir beşiktaş vardı. Final paslarını yapamadık pek, onları da yapsak 5-6 rahat olurdu. 

Bu kadro rahatlıkla önümüzdeki yükü kaldırabilir. Son derece etkiliydiler, 1 maç daha beraber oynasınlar daha da iyi olacak layiç ve gökhanın da maç eksiği vs de olabildiğince geçer. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Konu başlığı Darksun tarafından Beşiktaş 🏆🏆 2020-2021 🏆🏆 Sezonu Çifte Kupalı Şampiyonu 🦅 olarak değiştirildi
  • tarihinde Rewendor tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...