Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş ?? 2020-2021 ?? Sezonu Çifte Kupalı Şampiyonu ?


Llama

Öne çıkan mesajlar

18 dakika önce, applev0dka dedi ki:

"Şurada hem kendi kendinize herhangi bir gerginlik veya olumsuz mesaj bile yokken "ağlıyosunuz" deyip sonra da "bölümün kalitesi şöyle düştü, modlar yüzünden" demeyi şımarıklık olarak adlettim, o görüşümün de arkasındayım."

 

abi şu dediğinin bu günle alakası yok, tamamen geçmişe yönelik bir gönderme ya. bence bunun farkındasındır. Yıllarca en ufak mesaja "ağlama" diye çıkış yapıldı burada. 

discord forumu öldürmeden daha önce ölmüştü futbol bölümü ve malesef bunun sebebi yazılan içerikten çok o içeriğin yönetilememesiydi.. inatla futbol konuşmak isteyen insanlara karşı inatla ad hominem yapılmasına göz yumulmasıydı. 

ağlama konusunda "ilk kurşunu kim sıktı bilmiyorum, ama kimlerin sıkmadığını çok iyi biliyorum"

discord olsa da belli konular hala hit alıyor. discord olsa da futbol pati discord'da konuşulmuyor, çünkü insanlar buradaki kişilerle futbol konuşulamayacağının farkına vardı. bu akşamki maçla ilgili discord'da sadece 1 (bir) mesaj var.. bence sorunun kaynağını irdelemek için bir ayna tutabilir.

bu da discord'dan

Rewendor dün 21:14

Vay arkadaş,

[21:14]

Beşiktaş hakem yardımı olmadan maç kazanmış, helal

Rewendor bugün saat 00:48

Bu ne la, gollere baktım şimdi, 6 golden dördünün mü ne asistini Rize yapmış. Resmen milimetrik al da at pası vermişler (düzenlendi)

forvelin bugün saat 00:49

ya ne top oynayacak yoksa besiktas

finrod felagund bugün saat 07:33

şiketaş

[07:34]

TARLALAR SÜRÜLDÜ MÜ

 

evet Beşiktaşlılar ağlama diyerek forumdaki futbol kalitesini düşüyor sorry

 

Discord'da böyle muhabbet dönüyor, çünkü orada kavga çıkmıyor. Oranın genel ortamı kanal fark etmeksizin daha trol zaten. İnsanlar da daha rahat. Forumla kıyaslamamak lazım. Nitekim sınırları ve kuralları da farklı. Normalde burada da mesela benzer lafların sorun olmaması gerekir. Başta moderasyon olarak hatamız, bunlardan bu kadar tahrik olup agresifleşmemek gerektiğini insanların göreceğini ümit etmekti, o olgunluğa ulaşmayan kalabalık bir kitle zaten sonra bölümü savaş alanına çevirdi. Az mesaj atılıyor dediğin discordda farklı takımlardan insanlar maç saati sesli kanala geçip muhabbet ederek beraber maç izliyor bu arada zaman zaman. Biliyorsun, değil mi?

Bak ne güzel söyledin, burada insanlarla futbol konuşulmuyor. Çünkü insanlar "yine hakemle mi kazandınız eheh" diye takılınınca gözü dönüp agresifleşecek kadar bilincini kaybediyor, çünkü insanlar istemedikleri bir yorum görür görmez "ağlayın" diye kestirip atacak kadar sığ davranıyor (bu lafa özellikle kılım bu arada, çünkü direkt olarak tartışmanın içine eden bir laf), çünkü insanlar birisi bir yorum yazınca ne yazdığından önce hangi takımlı olduğuna bakacak kadar at gözlüği takıyor.

Beşiktaşlılara özel bir şey söylemedim zaten, sen de benim burada takım gözetmeksizin kim ağlama lafı etse tepki gösterdiğimi bilecek kadar eski ve aktifsin apple. Olayı Beşiktaşlılara çevirme lütfen. Yine bugüne kadar bir kişiye kadar ağlama dedi diye resmi bir uyarı veya ceza verilmediğini de biliyorsun, yine takım fark etmeksizin. Daha önce de başka bir olayda taraflı olduğumu ima ettiğinde tam tersine moderasyon kısmında senin ceza almaman gerektiğini bir tek benim savunduğumu diğer modlar söylemişti hatırlarsan. Gerçi olayın da en az 6-7 senesi var heralde. Taraflı davranıyor olsam zaten resmi uyarı veya ceza veririm. Bugün de Mod olarak değil üye olarak konuştum, yasak olduğunu değil çirkinliğini dile getirdim. Ha ileride bu sözü yasağa çevirmeyi tekrar gündeme getiririz, kabul olur, o zaman uyarı ceza yine gelirse o ayrı. Gelirse de yine herkese gelir ama.

Neyse, zaten haftada 4 mesaj geliyor artık bölüme. Artık "bölüm moderatörü" diye bir kavram kalmadı zaten. Tüm moderatörler her alana bakıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Rewendor

Futbol taraftarlığının/seyirciliğinin doğasında zaten alay kültürü var. Onu çekip çıkarttığında büyük bir parçası eksik olur. Burada yasaklanması gereken "ağlama" kelimesi veya dalga geçme postları değil, tamamen futbol konuşulmak istendiğinde konuyu bile isteye derail eden trollere göz yumulmasıydı. BU futbol bölümü özelinde değil, hangi bölümde, konuda olursa olsun insanların tartışmaya katılma ve fikir beyan etme hevesini alıp götüren bir şey.

Bir dönem bölüm futbol tartışma ortamından tamamen çıkıp, kim kimi nasıl troller, nasıl geçmişten laf çakar da ceza aldırır konusuna döndü. Hakemler, hatalar, olaylar üzerinden sidik yarıştırma ile geçen bir dönem oldu. Çok rahat tespit edilecek 1-2 kişinin fişi çekilse ortam toparlanırdı. (orası yönetimin takdiri tabi bir şey diyemem)

Hakem de bu oyunun bir parçası ve yeri gelir sadece onun üzerinden bile maç konuşursun ama o bile olmuyordu burada. "Ağlama" kelimesi cevap veremeyenlerin kaçış noktası olmuştu. 1 milyon kişiye sor 1 milyonu da penaltı diyecek pozisyonu buraya koyduğunda aldığın cevap "ağlama" olursa zaten sağlıklı bir tartışma ortamından kopuyorsun.

"çünkü insanlar birisi bir yorum yazınca ne yazdığından önce hangi takımlı olduğuna bakacak kadar at gözlüği takıyor."

şu o kadar doğru bir yorum ki, malesef ülke insanının genel karakterinin futboldaki yansıması tamamen. siyasette nasılsa burada da aynı.

sana hiç bir zaman taraflısın x takımından yazan üyeye söyle davranıyorsun da Y takımından yazana böyle davranıyorsun diye bir ithamda bulunmadım zaten. Yukarıdaki mesajımda da yok, daha önce de söylemedim hiç. Benim eleştirim "içerik" olarak yönetilme sıkıntısı olduğu. Bunu da yukarıda açıkladım zaten.

Ben bölümlere özel kelime kelime yasak olmasına da karşıyım, forumun genel kuralları olur, bölümde senin dediğin gibi belirli bir olgunluk düzeyine ulaşmamış insanlar için her yere ayrı ayrı kural koyamazsın. (PC bölümünde Bethesda hakkında kötü konuşmak yasaktır)

Bir dönem burada cidden futbol konuşabildiğimiz anlar vardı ve keyifliydi. Salt "oyun" üzerine konuşabiliyorduk ancak tamamen karşı tarafı tahrik edeyim tarzı bir shitstorma dönünce olay, maç konuşulmak yerine, hangi takıma daha haksız kararlar veriliyor, hangisinin hakkı yeniyor sığlığından bir adım ileri gidemedik. İnsanlar bu hırsla yazmaya başladı sadece, rakip maçları nerede bir hata görürüm de hemen bunun üzerinden laf çakarım gözüyle izlemeye başladılar falan.

Sayısal verilerle gelip yazan adamlara " boş yapma, wot yazma, ağlama" tepkileri verilince insanların soğumaları çok normal değil mi? 

Birine "ağlama" dediği için kimse banlanmamalı ama forumdaki düzgün tartışma ortamını yok ettiği için belirli sürelerde susturulsaydı o tipler en azından futbol konuşmak isteyen insanlar kalırdı.

Konunun Beşiktaşlılara getirilmesi ile ilgili olarak da;

Burada kendini ifade etmek, fikir belirtmek isteyen insanlara sığ sığ "ağlama" dendi. Ve tahmin edersin ki bunu başlatan Beşiktaşlı yazarlar değildi. Şuan senin aktif'in ağlama yazmasına tepkin tam olarak aşağıdaki karikatüre karşılık geliyor. (birebir senin özelinde söylemiyorum, sadece o dönemki ortamdan bahsediyorum)

main-qimg-a3be618ca93028caf2250d43dd6470

O yüzden şuan yazılan ağlamaları "gönderme" olarak görüyorum ben tamamen. Bunun çözümü için de malesef geç kalındı. O dönem halledilmesi gereken bir konuydu bu.

applev0dka tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Konu başlığı Darksun tarafından Beşiktaş 🏆🏆 2020-2021 🏆🏆 Sezonu Çifte Kupalı Şampiyonu 🦅 olarak değiştirildi
  • tarihinde Rewendor tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...