Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yangın, yandık


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

Yeni bir kişisel konusuyla merhaba.

3,5 katlı bir binanın alt katında oturuyorum şu an, -1 ben, 0 giriş, 1 de birinci kat işte. Buçuk olan da çatı katı, çatı katı kiralanmış. Çatı katı ayrıca yeni öğreniyorum ki ahşapmış.

Salı gecesi yangın çıktı, neden olduğu bilinmez. Çatı katındaki kiracıdan çıkmış, kadın şu an Bakırköy'de yatıyor. İtfaiye daha raporunu bitirmedi. Çatı katı tamamen harap, 1. kat çatı üzerine çökmüş bir halde harap. En sağlam çıkan giriş kat oldu, benim evi de kül, is, kömür (çatı katı odun kömürüne dönmüş) ve su bastı. Yangın 1. kattan aşağı inmedi.

Hasar çok fazla, binanın toplam hasarı iki milyona çıkıyor dediler. Ev boğazda olduğunda yeniden inşaa da dertli ve masraflı oluyor, Arnavutköy'deydik. Sigorta karşılıyor ama en azından. Çatı katındaki kadın bilerek yaktıysa (ki olasılık dahilinde, uyuşturucu kullanan alkolik bir kadındı) ona rücu ederler.

Allahtan ben ucuz kurtuldum ama. Birkaç hafta önce evi satmış, yenisini almıştım, daha taşınmamıştım ama. En büyük zararı sudan yedim, en alt katta olmanın sonucu olarak itfaiyenin sıktığı tüm su benim eve doldu, kapı önünde deredeyse diz boyu su vardı. Allahtan kapı sağlanmış da eve bilek boyu girebildi. Ama ayağı olmayan mobilyalar (%30 filan bu) çok kötü durumda, piyano ne halde daha tam bilmiyorum, bakacaklar.

Çok kötü bir andı ama, gece uyandırdılar yangın çıktı diye, ben uyanmamışım kendim. Evde dumanlar vardı, onları bile fark etmiyordum. Belki ölecektik yani.

Dışarı çıktık, bina alev alev. O anki hislerimi anlatamıyorum. Ağlamak geldi ağlayamadım, birini aramak geldi arayamadım, öyle kalakaldım saatlerce sadece. Evi satmamış olsam durum ne olurdu bilmiyorum. Dün gece tüm eşyaları bir depoya taşıttım, piyanoyu bir arkadaşa taşıyorum, bu gün de kendim başka bir arkadaşa geçiyorum. Yeni aldığım ev hala dolu, ay sonunda çıkacaklar. Giden mobilya olsun ama, alınır geri. Araba alırım diye ev satınca gelen tüm parayı yeni eve yatırmamıştım, tüm borçlarımı da ödemiştim. Bu çok hayat kurtarıcı oldu. Yoksa ne yapardım bilmiyorum.

Evi alan kişiye yazık, ama binada yapısal olarak bir hasar yok dediler gelip inceleyerek. Ama çatı ve birinci kat tekrar yapılmalı, binanın her duvarına işleyen su için tadilat gerekli, çok iş var. En azından binada sigortası olmayan yok ama, 3 daire var zaten çatı katını saymazsak.

Bu olaydan öğrendiklerim:

  • Yangın alarmı. Lütfen hepiniz yangın alarmı taktırın. Zili bile benim yarım saat çalmışlar. Ölüyordum belki. İyice itfaiye gelip gürültü ve bağrışlar artınca uyanmayı becerdim. Gerci itfaiye gelince uyandığım için kapıyı kırıp çıkartırlardı büyük ihtimalle.
  • Mobilyalar kesinlikle ayaklı olsun. En alt katta oturuyorsanın kapının önüne de kesinlikle bir gider yaptırım.
  • Dış kapı sağlam olsun, su geçirmesin. Benimki geçirmedi çok.
  • Sigorta önemli. Yeni evimde yaptırdım, yıllık 300TL'ye herşeye karşı koruyor. Yeni ev Küçükyalı'da denize yakın, sigorta tsunamiye karşı bile koruyor.
  • Kapının yanında bir acil durum çantası gerekli. Onu öğrendim. Hazırlayacağım ilk iş taşınınca.
  • Ev alırkan ahşap bir yeri olmadığına emin olun.

Bir kaç konuda da yardım isteyeceğim, tek konuda aslında. Bildiğiniz varsa. Evde çok hurda kaldı, temel olarak bir tane büyük bir yatak, epey epey kitap ve dosya ve 3-4 gardırop. Bunları gelip alabilecek bir hurdacı arıyorum. Armut'tan teklif istedim ama daha önce böyle bir işiniz olduysa tavsiye beklerim.

O değilde de, korkunçtu ya. Daha yeni kendime geliyorum. Bu gece öğretmenevinde kaldım, gece iki kere korku içinde uyanıp (gördüğüm rüyalar olduysa hatırlamıyorum) 5-10 dakika kendime gelemedim. Daha ne kadar böyle devam eder bilmiyorum.

Böyle işte. İş yerinden zorluk çıkarmadılar, Salı'dan beri işyerine bir-iki kere (o da daha çok insan görüp dert anlatmak için) uğradım. Geçti gitti.

İmana gelecek kadar oldum yani evi daha yeni sattığımdan, sigortam da yoktu. Batacaktım tamamen. Ne yapardım bilmiyorum. Hayatım bu kadar kötü geçen ama bu kadar şanslı atlattığım başka bir zaman olmadı.

Böyle bir iç dökeyim istedim. Sigorta yaptırın ama hemen. Maliyeti çok az ama hayat kurtarıyor.

Sağlıcakla kalın.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Zararın iyi bir kısmı da ortak alanlarda işte, onları da düşününce ucuz atlattım gerçekten. 3 daire olmasa 20 daireye bölünde hepsi karşılanır ama böyle az kişi olunca. Bir daha ev satıp taşınacağımı sanmıyorum ama olursa kalabalık bir apartman seçerim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

büyük geçmiş olsun, üzüldüm şimdi ama sana birşey olmamış çok şükür. mala gelen zarar kötü ama olabilecek en ucuz şekilde atlatmışsın. verilmiş sadakan varmış derler ya hani. umarım başına bir daha böyle birşey hiç gelmez, yeni evinde güle güle oturursun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...