Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lovecraft Country


Silphatos

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...

Veriyormuş, ilk bölümü demin bitirdim.

Spoilera girmeden yazabileceklerimi yazayım;

Başrol eleman pulp roman sever, eski bir asker. 1928de geçiyor dizi, eleman da yeni askerden dönmüş gibi konuşuluyor. Bir kaç sahnede gazi olduğu söyleniyor. 

Esas kız elemanın çocukluk arkadaşı ,biraz asi biraz da aktivistimsi. Bir de bir amca var, çocuğun eniştesi ve zencilere güvenli geziler sağlama üzerine bir işi var. (O dönemler ayrımcı yasalar dönemleri malum). Esas elemanın babası kayboluyor, ondan gelen bir mektupla onu aramaya gidiyor eleman. Diğer ikili de yol arkadaşı oluyor.

Spoiler

Bana göre güzeldi. Stranger Things'in daha yetişkin versiyonu hissi verdi, devamında da öyle mi olur bilemiyorum. 

Büyük ihtimal son çekilen Watchmen'den hoşlanan bundan da hoşlanır, hoşlanmayan hoşlanmaz. Çekim ve anlatım dili (politik mesajları demiyorum, görsel dil) onu andırdı gibi biraz.

Son 15 dakikaya kadar dizinin adındaki Lovecraft kelimesinin elemanın meraklı olduğu kitaplar ile sınırlı olacağını sandım. Fragmandaki Cthulhumsu yaratık ilk 2. dakikada bir rüya sahnesinde gözüküyor sadece. Ama sonradan işler değişti. Ben Lovecraft evrenini pek bilmem ama bilenler belki mekan isimlerinden falan çok daha fazla detayı anlayabilir. Shoggoth lafı geçiyor bir yerde. Büyük ihtimal önümüzdeki bölüm iyice Cthulhu Mythos'a girer gibi. Olmadı bir sonraki bölüme kesin.

Zencilerin beyazların ellerinden çektikleri temalı olacağını fragmanı izleyince anlamışsınızdır. O kısımlar içimi bayıyor ama Amerikan kültür emperyalizmi ve bu aralar geçmişleri ile yüzleşme istekleri yüzünden bir süre daha bu temayı göreceğiz gibi. Amerikanlar izleyince daha farklı bakıyordur ama zenci kardeşlerim kusura bakmasın benim sadece içim bayılıyor. Digiturk üzerinden para vererek izliyorum, torrentten izleyen eleştirmesin ahsdhash.

 

Edit: Aynı isimde bir kitabın uyarlaması olduğunu şimdi öğrendim. 

Aket-Atum tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

ilk 2 bölümden sonra baya dandikleşti ya ?, birisi scoopy do gelip gizem falan çözecek yazmış, aynen öyle hissettim ben de. fakat en kötü tarafı omar abimizi yine oğlancı yapmış hbo, ne istiyosunuz la yüzü facalı delikanlı adamlar her dizi aynı şey ayıp ya. ragnar oğlu ubbe varmış bi de dizide 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...