Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kampçılık hakkında tavsiyeler


ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

pandemiden sonra tatil mevzusu iyice değişik bir hal aldı. otellerin temizliği, insanlarla iç içe olma vs derken kamp mevzusunu düşündük eşimle. daha önce çadırda veya doğada tatil yapmış arkadaşlar illa vardır patide. bu işlere sıfırdan başlayacak 2 yaşında çocuğu olan bir aile için neler önerirsiniz. işin püf noktaları nedir? arabanın bagajına çadırı tüpü matı koyup gitmek gibi gelse de daha komplike olacağını tahmin ediyorum. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gideceğin kamp stiline bağlı olarak çok değişkenlik gösterir bu konu, doğaya mı kamp atıcaksın kamp alanına mı kamp atıcaksın gibi. Benim tavsiyem kamp alanları olur çünkü elektriği suyu duşu wcsi oluyor, dışarıdan hayvan gelmeyeceğinden emin oluyosun falan, daha yeni başlayan biri için doğaya kamp baya zorlayıcı olabilir hele ki çocukla. Bizim çocuk 1 yaşında ama hiç yerinde durmaz, adam gibi uyumaz falan o yüzden kampta çok zorlanıyoruz ama yapılıyor. Ben mesela eşimle doğru düzgün birlikte yemek yiyemedik. Ya ilk o yedi ben çocuğu oyaladım ya da tam tersi.

Çadır almak yetmez yere mat da alman gerekiyor zemini hissetmek istemiyorsan. Hatta 1 mat genelde çok yetersiz bile kalabiliyor ama idare ediyoruz işte.

https://www.decathlon.com.tr/2-seconds-freshblack-cadir-id_8553541.html

bende şundan var 2 hareketle açılıyor şemsiye sistemi gibi bir sistemi var gidip içine çubuk mubuk yerleştirmekle uğraşmıyorum. Ben 1.92yim eşim 1.60 bi de çocuk içine sığıyoruz. Ama içerde oyunlar oynayalım eğlenelim gibi bir durum olmuyor.

piknik tüpü bence kesinlikle olmalı bazı kamp yerleri çadır yanında ateş yakmaya izin verirken bazıları bizim ateş alanımız var orda yakıp pişirip götürebilirsiniz diyor ama çadırının lokasyonuna bağlı olarak boydan boya elinde köftelerle çaydanlıkla falan gider gider gelirsin ?

kampta herşeye katlanılıyor da çocuklu olunca kamp eğer çocuk duran bir çocuksa tadı daha güzel çıkar yoksa biraz niye geldik biz buraya tadında olabilir.

kamp atacağın yerin yakınlarında bim a101 falan market varsa yanında yiyecek taşımana da gerek kalmıyor, ben bazı yerlerde olmadığı için geçen sene decathlondan bir şişme buzdolabı aldım içine buz bataryalarını doldurup birkaç günlüğüne soğukluk sağlatabiliyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

efenim neresinden başlasak bilemiyorum kampcılığın 

bu biraz sizin ne beklediğiniz ile alakalı... ben her koşulda kamp yapmış biri olarak (-15 derecede gördüm, kurtlarlada uyudum,gece cadırımı domuzlarda bastı uyandığımda cadırırım önünde kocaman kangal köpeği ile karşılaştım falan) istediğin her soruya cevap verebilirim. önce sen ne istediğini tam söyle ona göre bende sana neler yapman gerektiğini söyleyim. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim çocuk deniz diye deliriyor o yüzden deniz kenarı diye düşünüyorum kamp yerini. yaylada evimiz var oraya da gidiyoruz ama asıl derdim deniz kıyısında çocuğun denizde de oynayabileceği bir yerde kamp yapmak. kamp alanları başlangıç için mantıklı gözüküyor ama orada da tuvalet duş gibi yerlerin ortak kullanılma sorunu var sanırım. o da hijyen sıkıntısı yaratabilir sanki. 

en ideali medeniyete çok uzak olmayan bir yerde denize yakın bir alanda tek kamp yapmak gibi geliyor bana. bir de diyelim boş bir sahil var. şahıs arazisi değil normal orman. içine dilediğimiz gibi çadırı atıp kalabiliyor muyuz? yoksa orman müdürlüğü'nden jandarma'dan falan izin veya haber verme gibi bir durum olması gerekiyor mu? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ankara'da yaşıyoruz ama ege akdeniz düşünüyorum. hoş oralarda boş sahil bulmak imkansıza yakın. Karadeniz kıyısında köyümüz var Ünye'de. ama karadeniz deniz tatili için gerçekten çok sıkıntılı bir deniz. her yaz onlarca insan boğuluyor sadece Ünye'de. zaten haftanın yarısı kapalı yağmurlu basık falan geçer. o yüzden daha çok egede bir yerler olsun istiyorum. edremit civarı kuzey ege de olabilir.

ahmedinejad tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla hiç kamp yapmadığı isen bu cuma ankaradan çık ısparta melikler yaylasına git

hem kamp alanında su var içilebiliyor.. buzluğunu al şişme yatağını al öncelikle böyle başla konfora biraz düşkün ol soğuma kamptan.. sonra yastıgını çarşafını al nasılsa araba var ve bu melikler yaylasına araba ile rahat rahatda gidersin ankaradan 4 saatmiş.. bi hafta sonu geçir mangalını yap

 

 

edit: 

şu dedegöl dağına da 2 kere tırmanmışlığım var 

Llama tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deniz kampı yaptığın zaman şöyle bi kötü noktası var

gölgelik alan bulmak zorlanıyorsun cadırın güneş aştında kaldı mı güneşin ilk ışığı ile cadırda uyanırsın 5.30 mu olur 6 mı olur bilemem sonra gece güneş gidene kadar giremezsin o cadıra kacacak delik ararsın.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Deniz istiyorsan assos önereyim ben de, bir sürü Kamp yeri var rasgele bir tane koydum, ülkenin en temiz denizi burası bence böyle pırıl pırıl,

Tepelik bir bölge olduğu için yerleşim birimi yok en fazla böyle kamp alanları, bir sürü yunan mitolojisi yeri falan var..

Gecelik 50-100tl arası, şartlar çok zorlu değil ne ararsan elinin altında yine..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet tam cennet gibi yer, dağlık olduğu için de yerleşemiyorlar kalacak hep böyle yani bozamayacaklar.

Athena işini bilir ?

Biraz pahalı olması normal bence zaten esnafın, kendi imkanlarıyla getiriyorlar oraya her şeyi, tahminimce hiç bir firma gitmiyor oralara tek tük vardır ancak.. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi en önemlisini söylememişsiniz. Kampta beden dinlenmez. Kafa dinlenir, stres atarsın vs ana eve beden olarak daha yorgun bile dönebilirsin.

Bence kamp alanında kalacaksan (ki öyle yap) arabanın arkasına tüp mat çadır koymaktan daha komplike degil. Hatta hazır kurulu çadır bungalow vs de var çoğunda.

Benim tavsiyem önceden üç beş tane kamp yeri kestir gözüne en az. İnternetten beğendigini gittiginde beğenmeyebilrisin. Çok kalabalık olabilir. Kimi kamp yerine gençler doluşur sabah kadar içer sıçar şarkı söylerler, kim kamp yerine almancılar çoluk çocuk gelir, buzdolabı uydu tv kurar bir ay kalır aptal veletleri devamlı koşturup durur vs vs. Kuşadasında bi karavan kamp alanına çadır kurmuştum 10 yıl önce falan, adamlar ses olmasın diye hiçbirşeye izin verilmiyordu neredeyse ama çok nezih bi yerdi. Böyle farklı tarzları olabiliyor yani.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biz geçtiğimiz hafta arkadaşın karavanıyla gittik. 3 kişi karavanda 2 kişi yanına attığımız çadırda kaldı. benim ikinci kamp tecrübemdi. hatta ilkinde bir gün kalmıştık o yüzden ona tecrübe bile diyemedim. bu kez 3 gün kaldık ama artık şu konuda çok netim, karavansız gitmem ?

tuvalet var, mutfak var, elektrik var, harika tente var, masa var herşey var ama doğanın ortasında bu rahatlıklar sunuluyor. varsa karavanı olan tanıdık manıdık bi deneyin. kampta olduğumu sadece akşam çadıra girdiğimde fark ettim desem yeridir heralde.

 

saroz / italyan koyuna gittik bu arada mekan olarak. kumun üstünde kamp yaptık, direk denizin karşısında sahilde. millet gölge alan içn kenarlara kaçmıştı ama karavanın tenteyi açınca direk en güzel yere geçtik güneş müneş dinlemeden harika oldu.

mokoko tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben 2 çocuk ile geçen sene kamp denemesi yaptım kuzenimin eşliğinde. Decathlon'un minyatür çadırlarıyla denedik, hoşumuza gitti. Bazı ekipmanlarda değişiklik tercih ettik.

Çadırı Coleman'dan aldım; ufacık çadırlar deli etti bizi giyinirken falan ve deliler gibi sıcak oluyordu sabahın ilk ışıklarıyla:

https://www.coleman.eu/UK/p-26696-rocky-mountain-5-plus.aspx

Decathlon'dan güneş korumalı tentelerden aldım 2 tane. Biri çadırın üstüne ek olarak konuldu, diğeri de ön kısım için kullanıldı. Süper rahat ettik bu şekilde. Çadırın altına kalın altlık aldım. Aldığım dönemde Decathlon'da benim çadıra uygun yoktu, amazon.co.uk'den aldım ve oldukça da kalındı. Çadırın içindeki eşya bölümün de Vango'nun halısı aldım. O boyuta tam uyan vardı, çadır zarar görmediği gibi içinde yürürken ayaklarımız da abuk taş/kök batma sıkıntısı yaşamadı.

Sonra şişme yatak inanılmaz rahatsızdı. Vango'dan 2 tane çift kişilik 7,5'luk kendi kendine şişen yataktan aldım. Sonradan bahar kampı yapmak istersek üşüme derdi olmasın dedim. Süper rahat uyduk! Evdeki yatağı aramadık. Altına Decathlon'dan ucuz matlar alıp serdim, patlayıp da kötü deneyimler yaşamaktan iyidir tedbirli olmak ?

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...