Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun bilgisayarı toplamaca


GERGE

Öne çıkan mesajlar

Alıntı

 

ÜrünToplam

Aquarius 5AD × 16,830 TL

AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 35MB AM4 × 1

MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz (OC) DDR4 AM4 mATX × 1

PowerColor RX5600 XT 6GB 192Bit GDDR6 × 1

Crucial Ballistix 8GB 3200MHz DDR4 CL16 × 2

Crucial P1 1 TB 2000/1700 MBs NVMe M.2 × 1

GameGaraj 550Watt 80+ Bronz × 1

 

Verdim siparişi. bir sabah uyanınca döviz farkını çakacaklar er ya da geç, henüz çakmadan vereyim dedim siparişi. destek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum ?
 

@GERGE monitör hariç neredeyse aynı pcler oldu sdfdg sendeki logitech'in çok benzeri 2+1 de bende var halihazırda kullanıyorum. sen hw upgrade yaptıkça haberdar edersen takip ederim ben de seni ?

Artık fanlar, soğutucular ve ups falan tek tek eklemeye başlarım.

allahless tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemcinin soğutucusunu değiştirirken bilgisayarı bozmayı başardım. İnventus'a götürdüm aldığım yer diye, dedim bozuk parçasını tespit edip yenisini takın. Biz size haber vereceğiz ama yoğunuz dediler.

Cumartesi verdim bu arada, pazartesi bile dönebiliriz ama söz veremeyiz haftaiçi döneriz dendi. Arayacaklar diye bekliyorum ama bugün mail attılar anakartın işlemci soketinin pinine hasar vermişim. Ama başka bir şey yok, ne yapacağız ne edeceğiz ellerinde anakart var mı vs. Anladığım kadarıyla bir kampanya yapmışlar telefonla ulaşmak 1 saatten fazla sürüyor. 

Ulaşabilirsem inşallah konuşacağım ama kasayı götürüp şuna ne parça gerekiyorsa al tak, gerekiyorsa yedekleme yapıp bana çalışır halde ver diyebileceğim yer var mı tavsiye edebileceğiniz? Beşiktaş'ta oturuyorum 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
On 03.08.2020 at 23:09, GERGE dedi ki:

Yan kapağı açıp, kontrol edip, geri geldim şimdi. Toz yok içinde. Temiz şimdilik. Fanlar çok kolay değişir görünüyor. CPU fanı değişmeli mi, değişmemeli mi anlamadım ama.

Onu bir anlatın bana. Oyun oynarken max derecesine yaklaşıyor, 95 max derecesi, 90-92 görüyorum. Şu boost olayını kapatınca performans kaybı olmadan 65 civarı ama. Şimdilik boost olayını kapadım ama böyle gitmez yani. Bu orada oda sıcaklığı da 30 derece filan ama, bu ay sonunda taşınıp bilgisayarın durduğu odaya da klima takacağım. Kasa içinde hava akımı sorunu yok sanırım, GPU %99'da eleştirilerde okuduğumun en altında çalışıyor, akım bana da epey iyi geldi zaten.

Böyle CPU max tempe yakın çalışırsa sorun olur mu? Yoksa 2-3 aya yeni fan takana kadar boost kapalı mı gitsin, fps kaybı yok zaten GPU %99, CPU %50 oluyor boost edince AC Odyssey ile.

Wraith Stealth var 6/6 3500X üzerinde işte. AMD'nin en kötü fanıymış sanırım.

Bende de mesh kısımda fan hizalarında toz topluyor sadece o kadar.

Asıl merak ettiğim ben şimdiye dek dota fortnite ve valorant oynadım biraz,  pc hiç gürültü yapmamakla birlikte gpu genelde  %60ı geçmiyor ve 60 derecede seyrediyor. Cpu ise %25 kullanımla 70 derece falan görüyor. işlemciye fan veya soğutucu gerek mi bu şartlarda bilemedim. Monitör 75 hz gerçi.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...

selam

250gb sandisk ssd var bende sadece new world ve FM2021 kurulu ve 70gb boş yeri var anca, oraya bişey kurmak istemiyorum daha. Yanında da SeagateBarracuda HDD var oyunları kurduğum.

Şimdi dolar fırladı ama daha da azıtmadan bir 1tb SSD alayım dedim ve şunu sipariş ettim. Doğru bir karar mı aldım bilemiyorum? bu Crucialı ben duymamıştım ama siz hep bunu önermişsiniz bu başlıkta ondan size uydum diyebilirim?

 https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-bilesenleri/harddisk-hdd-ssd-sshd/crucial-p2-1-tb-m2-ssd-nand-ct1000p2ssd8_spp_928371?id=736571743

736571743_0.jpg?1634859

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

crucial p1 kullanıyorum 1 yıldır, okuma performansı muazzam, yazma ise doldukça yavaşlıyor. daha doğrusu bir buffer kullanıyor yazmada, o buffer azaldığı için ilk yazmaya başladığında max hızda ama yazılan dosya çok büyükse (dün conan 100gb bir oturuşta yazmaya çalıştı mesela yamalarken) o zaman yavaşlıyor. %90 dolu tutuyorum ben gerçi. oyunlar için hiç sorun yok ama sistem sürücüsü olarak optimal olmayabilir. sistem sürücüsü olarak kullanacaksan o kısmı araştır derim alacağın model için, bu yeni çıkanlara bakmadım belki daha iyidir.

ben sadece oyun sürücüsü olarak kullandığım için hiç sorun yok mesela, herşeyi zart diye açıyor. hatta cpu darboğaz anladığım kadarıyla okuduğunu yüklerken.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

1TB Crucial P1 kullanıyorum bu konuyu açtığımdan beri, çok memnunum kendisinden. Herhangi bir sorunum yok. P1'in DRAM'ı da var.

Niye GG olsun bu arada, yollanmadıysa iptal et, başkasını al.

Bu arada aldığım bilgisayar tek konuda mutsuz etti beni, o da deneyimsizliğimden. GPU 2. pci slotumu kapadı, oraya usb-c kartı takacaktım takamadım. Onun dışında 1080p ultra 60 fps oynamadığım oyun yok.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...