Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 10 Update sonrası bilgisayar donmaları


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Dün Windows 10 updatei yaptım, Chrome ara ara bütün bilgisayarı kitlemeye başladı. Oyun açıp denemedim ama sorunun Chrome kaynaklı olduğunu sanıyorum. Video açıksa sesi gelmeye devam ediyor garip bir şekilde.

Tab sayısından bağımsız bir durum, 3 tabda da başıma geldi 10 tabda da. 15 dakikada da oluyor, 3-4 saat sonra da. Manuel restart harici çözüm bulamadım. Bir daha olursa sabaha kadar açık tutup kendi kendine geçiyor mu diye bakacağım.

Chrome tarama verilerini silmek ve Chrome'u komple silip tekrar kurmak işe yaramadı.

Windows temp klasörünü temizledim, virtual memorye ayar getirdim. 

 

Şu an hem Chrome hem Windows en son güncellemesinde.

Gereksiz gelen eklentileri teker teker silmeye başladım.

 

Böylesi bir durumla karşılaşan ve çözen var mı?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun başına gelmeye başladığını farkettiğin anda görev yöneticisini aç, ram yiyen uygulamalara bak şöyle, aşağı doğru indikçe system dosyalarında sys main in muhtemelen baya yediğini göreceksin. Turuncu falan olur, o işlemi durdurursan donma geçer. Kalıcı çözümünü bilmiyorum ama sanırım internette windows 10 sys main falan yazarsan çıkar. Bana da olmuştu, sys main i kapatınca düzeliyor falan gibi bişeyler okumuştum. Çok fazla başıma gelmediği için kurcalamadım ayrıntısını ama chrome da oldu aynı şekilde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşte ona izin vermiyor, verse ben de bakacağım hangisi tüketti diye de lak diye kitleniyor ve imleç dönen moda (processing?) giriyor. ctrl-alt-del, alt-tab, alt-f4 hatta chrome'un kendi görev yöneticisi için shift-esc hiç bir kısa yol çalışmıyor.

Şu sys main işine bakayım bi, teşekkürler

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi benim dediğim gibi o ya. Bi kaç kere daha yaşadıktan sonra onun olmaya başlayacağı anı kestiriyorsun hafiften. Mesela o tab yükleme imleci normalden uzun süredir varsa, yüklenmiyorsa ekran falan tablar arası değiştirmeye çalışma, tabı açmaya çalışma. İstersen sadece mouse ın wheel le kapat hiç tabı açmadan. Bütün tabları kapat hatta, sonra görev yöneticisini açmaya çalış. Daha donmaya tam başlamadan yapman lazım. Ya da hiç bu kadar kasma o sys main olayını araştır. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sys.main de işe yaramadı

Farketmeye de imkan yok, maksimum 3 tab takılayım dedim ama bana mısın demedi. Tek farkedebildiğim nedeni youtube ya da reddit gibi sayfalarda scroll down yaparken daha sık olması ama tek neden de bu değil.

 

Başka bir browsera geçeceğim sanırım da herşey de chrome'da ya. Opera'da lastpass kullanıcı adı ve şifremi kabul etmedi bir türlü

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...