Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köyde Kışın Konaklama


Milamber

Öne çıkan mesajlar

selamlar, bu korona ilk çıktığında annem babam yaşlı olduğu için direkt köye yolladık, aylardır ordalar. yaz vs olduğu için sıkıntı değil normalde de giderlerdi ama şimdi 2. dalga vs gelirse kış şartlarında neler lazım olur kalabilirler mi diye düşünüyoruz, 67 65 yaşlar, ilaçları vs var babamın stoklarız bir şekilde. 

artvinliyiz, 2m kar yağdığı vs oluyor ulaşım çağırırsan devlet gelir, internet pek çekmiyor, elektrik gidebilir, su gitmez ama kışın köyde kalan yok giderse ne halt edicen vs durumları var. karadeniz köyleri evler birbirinden uzak, ayı vs var ? 

acaba patide böyle zorlu kış şartlarında memleketinde vs konaklamış var mıdır? ben böyle bir şey olursa oraya gitmeyi de düşünüyorum ondan araştırıyorum işte 

jenaratör misal ne almalı? 

ne gibi ihtiyaçlar olabilir, neleri stoklamalı? 

güneş enerjisi vs kışın işe yarıyor mu?

misal ben ordan çalışacam desem internet işini nasıl çözebilirim maliyeti ne olur 

izmite gelirlerdi normalde kışın ama çok hasta vardı izmitte, babam vs de rahat durmaz çıkar illa

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bir ara cep telefonuyla bağlanıyordum internete baş edemezsin, internet harcamayan şeyler yapsan bile günde 1 gb gidiyor, harcayan şeyler kullanırsan 2-4 gb, bir şeyler indirmen falan gerekiyor kesin çıkıyor bir şeyler. zaten turkcell kulanıyosan düşünme bile, vodafone ise maliyet yarı yarıya düşer..

Oluyor ama masraflı oluyor yani biraz..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kışın su borularının donma ihtimali olabilir onu da göz ardı etmeyin. ısınma yine büyük sorun olabilir. şöyle ki; soba ile ısıttığın oda sıcak olacak, ama atıyorum tuvalet ihtiyacı için çıktığında anne baban üşüyecek. ani ısı değişimleri hasta edebilir insanı. hele bir de soba falan terletir yani kalorifer gibi değil. tüm evi ısıtabilme imkanın varsa ayrı tabi. yani korona mı daha riskli kışın artvin'in dağ köyünde kalmak mı daha riskli dersen kışı köyde geçirmek daha riskli derim. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu yaşa kadar köyde kalsalar bile sıkıntı. benim annem babamın hayatlarının yarısı köyde geçmiş neredeyse, ünye'nin sahil köyünde kalamıyorlar kışları. kar çamur ulaşım alışveriş ısınma vs çok büyük dert. ki artvin'in dağ köyünde 2 metre kar olan yerde en az 3 ay geçirmek gençler için bile çok zor değil ki yaşlı insanlar kalsın.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kışın köyde kalan yok demişsin

65-67 yanlarında sürekli kalmayacaksan maceraya girmeyin, ağır kış gelirken geri izmite giderler. jeneratör seçimi, ısıtmadır, sudur bunlar çözülür, internet telefon hattı varsa adsl bağlatırsın, artvin köyünde 4G düzgün çekeceğini sanmıyorum, başka da çözümün yok gibi internet konusunda. hemen 60-70 km öteye batuma gönder, o kadar masraf yapacağına dayalı döşeli yeni bi ev kiralarsınız, tertemiz evler var batumda asds hem medeniyette yaşarlar, hem de köye göre batum daha bi ılıman havası var. köyde kimse yok buza basar kayar düşer kış günü rezil olurlar orada. yapmayın bence.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zorlamıyorum, corona diyelim azdı ne yapıcan? bizim izmitte etraf full hacı tayfası, babam sürekli camiye gider rahat durmaz izmitte olursa corona ilk çıktığında düğüne gitmeye kalktılar altın takmışlardı bizim de takmamız lazım vs die zorla durdurduk adjads. alternatif arıyoruz işte ne yapalım diye, yoksa alırım yanıma istanbulda takılırlar da daha önce 1 aya yakın kaldılar sıkıntıdan camdan atlayacaklardı. kardeşim ve eşi doktor, direkt corona hastalarına bakıyorlar.

odun vs bol köyde, evin yanında kesilmiş var zaten, onla çalışan bir ısıtma sistemi yaptırabilriiz, ısınma sorun olmaz o kadar diye düşünüyorum ama şu su işi boru donması fln sakat iş. 4g vs bi bok çekmiyor, mutfaka x poziyonunda oturursan azcık bi çobukla bişiler yapabilirsin. ondan dedim uydudan net vs belki yer mi diye. ben de bu arada kalmaları taraftarı değilim, istemiyorum, sadece olurda zorda kalırsak ne lazım olur diye de ne olur ne olmaz plan yapıyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...