Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Foundation (2021) - Apple TV+


Komutan

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...

konu anlatimi cok cok cok basit ve yavan degil mi?

 

Spoiler

 

buyuk silah cloak edildiginde, hanginiz "ok simdi nasilsa gemi gelecek, nasilsa bunlar gemiyi vuracaklar" demediniz?

 

ya da filmdeki inatci bilimadami zenci ablayi dinlemedigi icin bir olay cikacagini dusunmediniz.

bir gizem yaratiyorlar, eyvallah. ancak bolum ici konu ilerlemesi ise son derece tatsiz, basit, tahmin edilebilir.

bir de gizem yaratiyorlar lakin, gizemin hicbir sonuca varmiyor olmasi, o yaratmaya calistiklari heyecanli havayi fazlasi ile yerle bir ediyor. bir yerden sonra, "ok gostermeyecek de vermeyecek de" dedirtiyor sanirim. en azinda ben hic bir heyecan yasamadan "olm cok da sci-fi dizisi yok. en azindan arada bakarim iste" falan diyorum sadece.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Ya dizide guze fikirler var, mesela imparatorluk kismini on plana cikartmislar ve bulduklari klonlama olayi cok iyi. Kitapta boyle bir sey yok hatirladigim kadariyla ama cuk oturmus. Ote yandan Vakif kisimlari bayagi kotu, bes para etmez direk. Plot cok zayif, sacma vs. ne desem az. Koca uzay gemisi yapmislar, galaksinin en teknolojik aleti falan… Sikko ucak savarla one shot atiyor teknolojik olarak cok daha geri bir gezegenden gelen teroristler. Aferin…

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

neden izledigimi bilmiyorum ama izliyorum.

gaal dornick 2010 sonrasi yazilmis en kotu karakterler icerisinde yer alabilir.

bu bolumde olanlar kitapta hic alakali bir sekilde geciyor mu? herhangi bir ilerleme kat ediyor muyuz?

Spoiler

ruhsuz imparator guzelinden bir tayyip cekiyor bolumde. son derece bos ve sikici degildi. ancak ve her sey o kadar cok goze sokuluyor ki, dogrusu izlerken pek bir heyecan duyamiyorsun neler olacagina dair. robot abla ve haci amcaya "ne gordun??" diye pek cok defa sormasindan ne olacagini tahmin ediyorsun ne yazik ki. zaten cogu dizinin de en zayif karni aslinda bu Chekhov's gun anlari degil mi? biliyorsun ki bu konusmalarin, orada haci amca ile karsilasmasinin bir sebebi var. daha da kotusu ruhsuz imparatorun yolculugunun bir sekilde tamamlanacaginii biliyorsun.

 

kotuydu diyemeyecegim. ruh sahibi olmaya calisan robot pinokyonun gordugu vision, ne yazik ki ruhunu politikaya satmis politikaciya gorunmedi... giderken rabia cekti. son kisimlarinda yarim yamalak yuruyerek gemisine geri dondu imparator.

dizinin en kotu tarafi gaal dornick.

gaal dornick, facia yazilmis bir karakter. tam bir ilgi budalasi bir 6 yasinda cocuk seklinde gosteriliyor.a ama kendisi nasilsa hz isa gibi. vahiy geliyor falan.

karakterleri yazan senaristleri umuyorum baska alanlarda degerlendirirler. cok cok cok cok cok tek yuzeyli bir yazim, kelimelerle arasi berbat bir insanim, cahilim, senaryo nasil yazilir bilmiyorum, ama buyuk ihtimalle ben daha derin bir karakter yazabilirim. 180 yil falan gormezsek cok mutlu olurum karakteri. cunku biliyorsun ki ekrana gelince sadece ileri sarmak isteyeceksin ve de konu acisinda sana hicbir sey katmayacak.

karakter o kadar kotu ki "geminin icine giren parcanin nereden gelecegini dahi ongorebiliyorum!! cok tehlikeli bir bolgedeyiz!! cok sicak! yanacagim burada!" dedikten sonra minicik poda atlayip gitmesini falan gundeme getirmemisim... o kadar parca var ucusan, o kadar sicak... ama mini, guvensiz bir pod ile gidecegiz. pekala. umarim karakter hic geri gelmez diyecegim ancak kesinlikle diziyi daha berbat bir hale getirmek icin getirecekler. buyuk bir caba var diziyi berbatlastirmak icin.

 

diger yandan obur zenci abla ve tek gozlu kurt abla sahneleri de ayri bir facia idi. kadin ok ile evet ok ile devasa bir silahi patlatti abi. ok ile yapti bunu. rambo'dan daha komik idi bu kisim. bu silahin onunde bir suru ceset var, koca gemideki askerler, silahlari ile falan iceri girememis, kadin ok ile patlatti abi... daha ne diyeyim.

dizi foundation olmayip sadece cleonlar ve robot ustune kurulsaymis cok daha basarili olabilirmis aslinda. hmm

 

dasaaa tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dün podcast kaydettim 15dk neden boktan olduğunu anlattım sonra export 1dk oldu ve sildim aahah

yazayım o yüzden, ilk 3 kitapta böyle bölüm bölüm tarihte periyotlar gibi gidiyor, vakıf ve plan üzerine ilerliyor

haliyle bu dizideki karakterler hiç bu kadar anlatılmıyor. böyle derin karakter işlemesi yok, önemli olan birey değil toplum. 

dizide karakterlere gereğinden fazla zaman ve anlam yükleniyor haliyle uzatmaları gerek ve orijinal içerikten çok fazla kopuyorlar. game of thrones'un son sezonu gibi düşün ama bunu dizinin başında yaşıyorsun. yazarlara baktım bir 1 tane biraz tecrübeli abi var geri kalanları bilemedim misal şu abla https://www.imdb.com/name/nm10809210/?ref_=ttfc_fc_wr8 y the last man patlak bence american godsta patladı ya da patlatıldı aynı şekilde ve içlerinden biri sandmani de yazıyor ahah

lucifer gibi izliyecekseniz izleyin yani konsept var ama içerik çok aynı akışta gitmio

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazik etmisler seriye. İzliyorum sirf adi Vakif oldugu icin de, cringe’den cringe kosuyor dizi. Uzay gemisinden incem diye trip atan ergen irisi kiz mi dersin, ok ve yayla turret patlatan terorist mi ararsin; tum basrollerin guclu ve alt race kadinlardan olusmasina mi kil olursun… Ne ararsan hepsi var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 05.11.2021 at 19:53, Milamber dedi ki:

 

yazayım o yüzden, ilk 3 kitapta böyle bölüm bölüm tarihte periyotlar gibi gidiyor, vakıf ve plan üzerine ilerliyor

haliyle bu dizideki karakterler hiç bu kadar anlatılmıyor. böyle derin karakter işlemesi yok, önemli olan birey değil toplum. 

 

Keşke tarih kitabı strüktürünü korusalarmış. Sabit olarak da imparatoru ve robotu tutarlardı mis gibi dizi olurdu. Onun yerine kadın terörist ve kahin çocuk.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi şöyle, sonra yazılan ve öncesini anlatan 2 kitapta daha fazla detay varmış ? onlardan ne kadar aldı bilmiyorum karakterlerin en azından cinsiyeti fln farklı her türlü de daha fazla işlemiş sanırım en azından hari seldon ve imparatorlukta gelişen olayları açıkçası 5. kitap sonu pek sarmadı azcık ilerlettim hatta bitirirken sonradan yazılan prequelleri şu an okuma niyetim yok

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gene kor gozune parmak sokan bir bolum daha.

zaten bu sjw geyiginden sonra tum diziler egitim yeri gibi oldu. sanki 7 yasindayim da baris manco izliyor gibi hissediyorum.

yine de gecen bolumden (malum sahis olmadigi icin) cok daha iyiydi

 

Spoiler

gerzek zenci ergen olmayinca dizi cag atliyor yahu.

bayik kurt teyze de diziden gitmis oldu bu bolum. azicik daha guzellesir boylece diyecegim ama bolumler bitti gibi zaten.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 dakika önce, Oce4n dedi ki:
  İçeriği gizle

yoo gayet evil dawn öldü. saray saf çocuğunun kolu bağlıydı zaten çok belli

 

Spoiler

abi tekrar izledim, kolu bağlı değil koluna giriyolar sadece, zaten azure this way demesinden saf dawn olduğu belli ölenin (hala kızı kurtarmaya çalışıyor enayi), bence şöyle; arada bırakmışlar ikisi de olabilir, saf dawn öldüğü gibi evil role giriyor taklide başlıyor ama imho

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...