Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akademik tezler, araştırmalar, journaller ve benzeri konular


Bone

Öne çıkan mesajlar

forumda akademik alanlarla ilgilenenler kaldı mı bilmiyorum ama onlara şöyle biri sorum olacak

https://paperity.org/https://scholar.google.com/https://www.academia.edu/https://dblp.org/https://paperswithcode.com/sotahttps://www.nature.com/https://www.springer.com/gp/https://www.sciencedirect.com/https://www.jstor.org/https://ieeeaccess.ieee.org/https://ieeexplore.ieee.org/Xplore/home.jsphttps://academicjournals.org/https://academic.oup.com/journalshttps://core.ac.uk/https://www.base-search.net/https://www.scienceopen.com/https://doaj.org/https://www.ssrn.com/index.cfm/en/https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/https://v2.sherpa.ac.uk/opendoar/https://datadryad.org/stashhttps://www.sciencemag.org/https://www.springernature.com/gphttps://worldwidescience.org/https://www.refseek.com/ ... gibi bir sürü site var.

daha geniş olarak:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_academic_databases_and_search_engines veya https://www.questia.com/library/academic-journal-articles

mesela Topology Optimization hakkındaki gelişmeleri, deneyleri, üretimleri, yenilikleri takip etmek istiyorum. bunun için tüm bu sitelerde tek tek Topology Optimization diye aratıp çıkan sonuçları mı incelemem lazım, yoksa Google Scholar zaten tüm bu siteleri ve üniversiteleri kapsamış mı oluyor? atıflı makaleler veya hakemli dergilerin hepsine erişimi var mı Google'ın?
yoksa illa şöyle listeleri mi takip etmek gerekiyor: https://www.altmetric.com/top100/2016/

belirli branşlarla ilgili dergilere veya toplama kitaplara abone olmamız mı gerekiyor?

bu konular bana çok yabancı kaldığı için, "Bilal'e anlatırmış gibi" anlatacak, tutorial hazırlayacak birileri varsa sevinirim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Google scholar yeterli olmasi lazim sanki. Kendi calistigim alanda bana (hatta herkese) arxiv yetiyor. Nerdeyse butun paperlar journala submit edilmeden once arxiva konur. Ama bu komunite olayi sanirim, fizikciler matematikciler teorik alanlarin hepsi kullaniyor arxivi. Arxivin muhendislik tarafi o kadar populer degil. Applied veya muhedislik alaninda makalelere free access olayi biraz daha az galiba. Bir de alan spesifik olan siteler var ornegin inspire hep . Bahsettigin alanda bir search engine olabilir bunun gibi. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 13.07.2020 at 18:33, Bone dedi ki:

teşekkürler açıklama için. 

Bu arada muhendis bir arkadasla konustum cidden genel kabul goren bir preprint serveri yokmus arxiv gibi. Ama arama motoru olarak scopusu onerdi. Zaten en genis database diye geciyormus, ''Scopus is the largest abstract and citation database of peer-reviewed literature: scientific journals, books and conference proceedings.''

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Elmalarla armutlar karismis gibi. Scopus, web of science falan databaseler, makaleler oralarda tutuluyor, arama motorlari vs var tabii ama sadece kendi uyelerine ait calismalari kapsiyor arama sonuclari. Google Scholar ise hepsini tariyor bildigim kadariyla, benim gunde 100 kusur makaleden fazlasini arattigim gunler oluyor, daha scholarin bulamadigi bir sey olmadi. Ha bazen su oluyor, adam 2006 yilinda makaleyi working paper olarak yayinlamis 213te dergide basmislar mesela, scholar working paper'i buluyor, published olani bulamiyor falan ama makaleyi bir kez bulduktan sonra tekrar aratinca o sonucu da getiriyor zaten. Scholar'da arama yapmak bile basli basina workshop olabilir.

https://paperpile.com/g/google-scholar-database-or-search-engine/

Ayrica makale bulmak zor degil. bir sure sonra lab, dergi, kisi ismiyle takip etmeye basliyor insan zaten. Kimin ne calistigi belli. Onemli olan o makalelere erisim. Calistiginiz kurumun database uyeligi kisitliysa abstractlara ekmek banarsiniz ancak. sci-hub falan patlayip duruyor, yeni yayinlari ya da niche alanlari bulmak zor oluyor falan, guvenilmez o anlamda. Parayi basarim derseniz de, makale basi 20 dolar falan

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 11 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

Buralardan makale dl ettiği ya da paylaştığı için ceza alan olsa Türkiye'de akademisyen kalmazdı. Hatta dünyada 3-5 üniversite harici postdoc adam kalmazdı herhalde sldjfhsg. Millet telif hakları yüzünden çalışmalarının görünürlüğü düşüyor diye kendi yüklüyor buralara makalelerini, kitaplarını falan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

çok saçma düzeni var bu makale yayınlamanın zaten ya. neden hala aynı saçmalıkta ilerliyor bu olaylar teknoloji çağında aklım almıyor.

bir araştırma yapıyorsun makaleyi hazırlıyorsun sonra dergi arıyorsun sağda solda gönderecek. mailleşiyorsun tek tek. bazı durumlarda sen parasını veriyorsun hatta makale gönderdim incelesenize diye. daha sonra makalen yayınlanıyor diyelim, zerre para da almıyorsun dergiden.

medium'a 2 clickbait yazı yazsan daha iyi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...